Попътен вятър, 12 клас - 2024/2025!

• 58 317
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Нек'ви 50 отличника повече, надявам се, да са отличнички😀
Пфу, че ми е мързелив синът и хич не се напъна за още съвсем малко, нямаше сега да се занимавам с глупости да смятам😀
Какво толкова иска синът ти че  ще е драпане и фини сметки?Имам спомен за МИО че беше споменала

# 601
Здравейте,
всички знаем, че набор 2006 е доста по-голям от предходните, но днес разбрах, че въпреки това бройките на държавната поръчка са надолу Anguished

Тъкмо реша ,че вече съм наясно и изскочи нещо такова. Опитах да проверя какви бройки държавна поръчка по специалности са предвидени за тазгодишния прием в СУ, не намерих . Изглежда миналата година са ги обявили чак на 4-ти юли ?Толкова късно ? Или нещо не се справям с проверката ?

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … bnata_2024_2025_g

# 602
Нек'ви 50 отличника повече, надявам се, да са отличнички😀
Пфу, че ми е мързелив синът и хич не се напъна за още съвсем малко, нямаше сега да се занимавам с глупости да смятам😀
Какво толкова иска синът ти че  ще е драпане и фини сметки?Имам спомен за МИО че беше споменала

Чакахме към 5.80 и двамата със сина ми, но не би. От там е разочарованието. ЛИС е писал, ако има нещо вярно в приказките, че са по-ниско оценявани.

# 603
Мен друго ми направи впечатление за СУ. Документи се подават до 2 юли, а таксите за платено излизат на 3 юли. Ако правилно съм разбрала. Принципно информацията от мин година я има, но ми се струва коректно като се редят желания (с платените версии) да е ясна сумата. Едва ли ще е голяма изненада, но все пак.

# 604
  • София
РМС за утвърждаване на броя на приеманите студенти и докторанти бе прието от МС вчера. Очаква се публикуване в ДВ, вероятно в петък. Иначе проектът е публикуван на сайта на МОН и в портала за обществени консултации. https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-reshenie-na-minist … balgariya-prez-2/

# 605
  • у дома

Аз, примерно, никога не съм държала матура. Ако желая на стари години да уча, просто се явявам на изпит.

Аз пък имам 6,00 на ДЗИ  бел от далечната 1989г без нито един частен урок-дали го признават да взема да запиша една психология примерно...
Значи, ако те влече, защо не? Simple Smile
[/quote]

Влече ме или не това е похабен бал и то за пустата математика,ама ха трябва да се поправи таз грешка... Майтап,ама учителката по бел щеше да припадне когато разбра,че ще кандидатствам с математика - поне десет пъти ме попита сигурна ли съм и върви ли ми тоз предмет...

# 606
Здравейте и честито на всички от випуск 2024-2025.Вкъщи си имам абитуриентка и всяка вечер се води един и същи разговор-какво и къде ще учи.Засега се е спряла на специалността Право в СУ,но тази година баловете се очаква да са по-високи.От матурата има Отличен 5.82,а дипломата й е 6.00.Интересуваме дал някоя от вас знае как стоят нещата с правото в СУ-дали тези резултати са достатъчни ?

# 607
  • София
Ако миналата година са били достатъчни, вероятно и тази година ще са. Не знам откъде идват очакванията, че тази година баловете ще са по-високи.

# 608
  • гр.София
23.52 е бил  минималният бал на второ класиране за жени Право, 2024 г.
Petrovadaria, с оценки като при вас гледахме за план Б и ние- нито за Право, нито за Психология щеше да стигне.

# 609
  • София
Нещо не мога да отворя линка с баловете аз.
Само да кажа, че миналата година таксата за право държавна поръчка е 800 лв., а за платено - 3250. Подобна ще е разликата и тази година.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 09:33 от sanaka

# 610
A таксата за кандидатсване в СУ каква е и как се плаща? Пише, че за кандидатстване освен сканирана диплома трябва и платена такса, но никъде не откривам линк с допълнителна информация.

# 611
  • София
В СУ се кандидатства онлайн и таксата се плаща пак така. От утре отварят системата за кандидатстване, въпреки че дипломи ще получат на 23.

# 612
  • София
В сайта пише че при онлайн кандидатстване инструкциите и стъпките за това са дадени в самата платформа

# 613
Ако миналата година са били достатъчни, вероятно и тази година ще са. Не знам откъде идват очакванията, че тази година баловете ще са по-високи.
Заради  специалностите , за които бройките държавна поръчка са намалени , предполагам .
Освен това ние си гледаме само нашия набор , но кандадатстват и хора завършили предишни години - тоест пак си е само ориентировъчно и не може съвсем да се разчита на миналогидишните най-ниски балове за прием .

# 614
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз точно купих самолетни билети за връщането на наборката по Коледа, университетът пусна академичния календар и реших да действам отрано. Купих и места в самолета, че наше приятелско дете миналата Коледа замалко да остане на летището, защото е имало оувърбукинг.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 10:02 от gadamer

Общи условия

Активация на акаунт