Професия учител - 22

• 41 361
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
Колеги, относно темата с бонусите. Новоназначените учители получават ли пари за 15 септември, понеже отдавна не съм била новоназначена,  а сега ще бъда? 🤔

# 736
  • Добрич
Зависи от политиката на училището.

Преди 10 години бях на работа до 15.09 в едното училище и от 16.09 в другото (директорът реши да ме назначи от 16.09, 15-ти също беше работен ден и бях и класна в двете училища).

И от двете училища не получих бонуси, за разлика от колегите.

От първото  от заплатата за септември ми спряха и пропорционално от сумата за представително облекло, която бях получила през февруари...

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 13:04 от Вела

# 737
Ние получаваме парите за петнадесети предварително, със заплатата за август месец и съответно новоназначените не получават тези пари. Парите са дрехи са ни декември и тогава получават. Simple Smile

А ние току-що получихме съобщение, че има предложение за по-късно започване на часовете..... ?!???? Това е пълна глупост, според мен. Учениците и сега стоят до 16ч в училище заради всичките ФУЧ-ове, модули, консултации и прочие... До колко часа искат да са?! Ами ние, ГЦОУД, дали ще се прибираме въобще вкъщи преди да са заспали децата ни... 🤐🤐 Без коментар съм. Дано не го приемат!

# 738
Ние сме на едносменен режим и започваме в 8:00 колко по-късно от това. Моето момче е в училище, в което са на смени и 1 приключва в 13:15 а втора започват в 13:30. Ако почват по-късно от 7:30 тези които са втора смяна няма как да пътуват. Хубавото е че 8 и 9 клас са само 1 смяна, защото в това в което учеше големия всеки месец се въртяха хващаше на магия последния автобус.

# 739
Бонус ще бъде ако ни спестят огромните бумащини и други глупости, и ни оставят да имаме повече време да преподаваме и да се усъвършенстваме. Останалото са си реално изработени средства за мен.
В тази връзка като чисто нов учител от тази учебна година може ли да ми разясните в какво точно се състоят (не става дума за класен, а за обикновен преподавател). Също така в училището ли си подготвяте уроците за следващия ден, проверявате контролни и т.н или у дома? Може би зависи от самото училище?

# 740
При нас две училища се помещават в една сграда, едното е първа смяна, другото е втора. Разменяме се всеки срок. Първата смяна започва в 7:30 ч. и завършва в 13:15 ч., втората смяна е съответно от 13:30 ч. до 19:15 ч. Неудобно е за пътуващите ученици, но няма друг вариант.

Bella Donna, различно е в отделните училища. Най-добре попитай на място. Ние попълваме разни отчетни книги, за класно ръководство също се попълват документи, искат ни отчет и ако имаме наднормени часове. Отделно и други неща възникват в движение. Часовете си ги подготвям вкъщи предимно, в учителската стая е шумно и трудно се концентрирам.

# 741
Здравейте!
Предстои ми  интервю за работа за длъжност учителв ДГ. Искам да попитам какви въпроси може да ми задават?
Някои подвеждащи? Някои задължителни?
Моля да споделите опит.
Нямам стаж за първи път ще се явя на интервю.
Всякаква информация ще ми е от полза.

Погледнете  наредба  номер 5,брой на ситуациите за различните възрастови групи  по образователни направления, времетраене, мотивация  на децата за започване на работа, помислете ако ви дадат да разработите педагогическа ситуация как точно ще я формулирате;не забравяйте отделните ядра по образователни направления.

# 742

Общи условия

Активация на акаунт