Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 316
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Някой по-нагоре беше писал за евтини бели мебели, това във връзка с цвета на стените. От къде са тези евтини бели мебели, Икеа ли?
Аз. Предимно Икеа. Имам и една етажерка от Юск. Един гардероб на Ергодизайн, поръчан по мои размери, като отново бялото изпълнение струваше с близо 30% по-евтино, в сравнение с коя да е разцветка от каталога им. И друго предимство е, че лесно можеш да съчетаваш готови бели мебели от различни производители. Иначе абсурд да намериш точно същото зелено или точния нюанс дъб.

# 451
Много полезни практични съвети за бялото - стени, мебели. Когато човек започне да обзавежда, особено в началото, някак си не може да избяга от желанието за нещо по-интересно, по-раздвижено, оригинално и забравяш, че не го правиш за себе си, а за непознати хора, които са вид "енигма" по отношение на подръжка, чистота.

# 452
  • Бургас
Навсякъде има бели мебели. Юск, Икеа, Виденов, Мьомакс, Практикер.
В Юск са една идея по-евтини от Икеа. Малки бели мебели - табуретки, скринове, нощни шкафчета - в Синсей, Пепко, КиК, брошурите на Лидл, Кауфланд...
Навремето съм обзавеждала точно с дървесни тонове, сега е голяма мъка да намери същия цвят, допълвам с бяло.
По принуда ще ползвам старата кухня, която е цвят избелен дъб, но слагах сиви вратички, вчера в "Практикер" намерих готови модули, пак дъб, не същият, ама ще уйдиса, които мога да взема веднага.
Ирим вече е с чакане поне два месеца, нямам толкова.

# 453
  • Варна
Забравих и Айко - от там имам тв шкаф, помощна кухненска етажерка и гардероб за обувки, които прекрасно се вързват в предимно икейския апартамент. И всичко е купувано на 50%.

# 454
  • Бургас
Харесах този сладурски диван.
Най-вече заради цената.
Обаче тази дамаска е предизвикателство към хигиената на наемателите.
Чудя се дали да не е нещо по-дуракоустойчиво.
https://videnov.bg/raztegatelen-divan-delano-s

# 455
Май ми изчезна постинга за комарниците (заради конкретна фирма, с която нямам общо) и после нямах време да пиша.

Значи, за комарници, материали могат да се купят от всеки склад за профили за ауминиеви дограми.
С гугъл могат да се намерят различни.
Нужното е (без претенции за изчерпателност): 1. ал. профил, мрежа, гума (за закрепване на мрежата), пластмасови ъгли, пластмасови панти, пластмасови дръжчици за отваряне и механизми за заключване, все пластмасови са.
Трябват и самонарезни винтове за алуминий, 2 дължини май.
Някои неща може и да не се продават на дребно.
(в комплекта от бриколаж са същите неща)

# 456
за диван гледах този също много добра цена https://videnov.bg/raztegatelen-divan-fabiola-8

# 457
Tintina, дивана е светъл и вероятно доста ще се цапа. Но пък е красив и е само 500 лв...
В крайна сметка ако стоят няколко години после може направо нов. Или хубаво изпиране с фирма.

# 458
Другият, показана от НаБабаДетето за мен е по-подходящ като цвят, разликата в цената не е голяма.
По-светлият, дори и да не се получат контрастни петна, само от ежедневните дрехи /дънки, панталони, други/, на седалните групи ще се измърсяват от тях.
Моите мебели вкъщи са със кремаво-бежева дамаска и интересно, носят малко на мръсотия при нормална употреба и на местата, където аз обикновено сядам. Но на фотьойла на мъжа ми и преди, където кученце лежеше - се измърсяваха по-бързо и по-често трябваше да ги забърсвам/пера.
Относно пране от фирма, аз не знам различните фирми с какви машини перат, имам Рейнбоу с перящо приспособление, но не се получаваше добре, викнах фирма с Керхер - пак не беше много добре, по-скоро останаха следи от четката, може би зависи от хафа на дамаската. По принцип май трябва по-често изпиране, а дали наемателите ще се постараят да направят нещо.....

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 18:59 от jfjallen

# 459
  • Варна
Харесах този сладурски диван.
Най-вече заради цената.
Обаче тази дамаска е предизвикателство към хигиената на наемателите.
Чудя се дали да не е нещо по-дуракоустойчиво.
https://videnov.bg/raztegatelen-divan-delano-s

Този не бих избрала, тъй като моделът е от най-твърдите и те заболява опашката след два часа седеж. И е без крачета, директно ляга на пода. Няма възможност за циркулация на въздуха отдолу и това е предпоставка за мухъл, особено ако е допрян до външна стена, или е за нова сграда, която още съхне. Също мебелите на крачета седят по-“въздушно” и оптически сякаш заемат по-малко място. Намирам ги за силно препоръчителни за маломерни пространства.

# 460
  • Бургас
Диди, има крачета, чернички Simple Smile

# 461
  • Варна
Има само на лежанката и на издърпващата се част. На основната ракла няма. Имах подобен диван и мухляса, затова говоря от опит. Най-лошата ми покупка.

# 462
Дивана на виденов първия, с крачета е неудобен. Иначе са много красиви, но мноогооооо се цапат и всичко личи.. Сложиме на село в стаята за гости.. пишман станах, а още не са сядали на него..

Добавям, че иначе този модел е супер удобен.

ето и един друг удобен с крачета.. Ноооо не си го причинявайте..

# 463
  • Бургас
Грозничко и без краченца, но пък евтино.
Мога да го "гримирам" с две декоративни възглавнички Simple Smile
https://moemax.bg/product-66508120124

# 464
А с тези еластичните калъфи от Тему и подобни сайтове не сте ли пробвали да сложите? Чудя се как се държат във времето.

Общи условия

Активация на акаунт