Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 703
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Това 100% е някой трегер от усвоена тераса на панелка Simple Smile

# 91
Отчитам като грешка и че не скрих пералнята с вратичка, тя май е единственият несменен уред и не изглежда особено добре, но и да имаше вратичка, едва ли щеше да промени крайната сума драматично.[/spoiler]

Аз не виждам особен естетически проблем, цялата кухня е в бяло, пералнята също, така че не стои като бяло петно на друг фон. Тъмният плот и гръб привличат вниманието и окото. Ако решиш да търсиш кусури - сигурно ще намериш, но цялостната визия си е ОК за под наем, според мен.

# 92
Апартаментът в Дървеница е маломерен тристаен, то си е написано в обявата. Така че не виждам защо трябва да коментираме, че е малък. Т.нар. килер вероятно е някакво сервизно помещение, но може да се ползва за офис спокойно.
Зелената баня изглежда с плочки Кай, наистина много стара серия.
Венецианската мазилка и на мен ми идва в повече, особено това розАво, каквото ми излиза на мен на монитора - реалният цвят може да е различен.
Кухнята ми харесва, но не е по масовия вкус, наистина. Затова се мисли като се обзавежда за отдаване под наем, не правиш като за себе си, ако имаш предпочитания към стил, който е извън мейнстрийма. Да не говорим, че извън масовия вкус винаги е по-скъпо.
Не, той е наречен "маломерен тристаен", но според мен е "преграден двустаен'. Почти съм сигурен и квадратите не отговарят, а включват в 65квм и общите части. Чисто да е около 50квм.
Тук отчетливо се вижда по кухненските шкафове как "холът" е широк 1.8 м, а снимките са ужасно разтеглени:
Скрит текст:
Това на живо ще е мега депресарско.
Вижда се и как е преградено веднага след дограмата. А тя не е супер широка.

Конкретно за 2ст, който показах, имаше съседи с подобни, дето ги деляха на 3стайни и съветваха и аз да го направя. Но една преградна стена не прави един апартамент 3-4-5 стаен. А само стаите малки. Според мен "кабинетът" е бил част от хола.

# 93
Дани, не са по 60 тия шкафове горните✌

Наистина не е широк хола, но не е и толкова малко, колкото казваш

Ей го дивана - 160 е “лежанката”
https://videnov.bg/raztegatelen-divan-delano-23

На радиатора глидерите са по 8-10см, значи до края на радиатора около 2 м, да кажем до вратата 215. Няма как да е по малко от 60-65 вратата.. демек тотал ще да е някъде към 275

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 10:16 от second

# 94
Приличат си доста с напречната страна, които също са по 60.
Скрит текст:

Долу до мивката е пералня, т.е. 60см. Преди нея още 60, заради дълбочината на фурната, а след нея е 45, съдомиялна. За мивката или 40или 45. Т.е. става не 180, а 205см.
Вярно, сбъркал съм, но не с много.

Не помня кой каза защо моя апартамент трябвало да струва колкото този, но моят хол е 6х6м.
С отделно мокро помещение и пералня.

# 95
  • в пералнята
Много ми харесва апартамента на Ели, дано да си намери добри наематели.
В една от групите следвам една мацка, която не е дизайнер, обаче всичките й апартаменти са пипнати със страхотен усет. Много, много хубави. Свалила съм си даже няколко снимки за вдъхновение.

# 96
Здравейте! Абсолютно боса съм в отдаването под наем, освен спорадичното сезонно по морето. Живеем в чужбина и искаме да отдадем дългосрочно жилището си в София под наем. Намира се в Лагера, с 3 спални, голяма дневна с кухня, една баня. Сградата е тухла от 90-те, жилището се ползва от 2005-та, правихме освежителен ремонт преди 5г - боядисване, циклене на паркет и смяна на повечето мебели. Кухнята и уредите са от първоначалното нанасяне. Мислим от септември да го пуснем, защото сега сменихме климатика и предстои да сменим душ кабината в банята, както и финално чистене. Говорихме с брокер, който дойде да го види и ни каза ориентировъчен наем от 800-900 евро с включено подземно паркомясто, но предвид, че това би могло да е равностойно на вноска за ипотека ми се струва, че няма да има много желаещи да платят толкова за наем 🤔

# 97
Нямам опит с големи апартаменти, които се отдават, но пък имам с ипотека на триспален апартамент и определено е почти двойно над цената, която сте написала.
Вероятно сте пропуснала да напишете, но се съмнявам три спални да имат само една тоалетна. Това е голям минус, ако е така.

# 98
Много ми харесва апартамента на Ели, дано да си намери добри наематели.
В една от групите следвам една мацка, която не е дизайнер, обаче всичките й апартаменти са пипнати със страхотен усет. Много, много хубави. Свалила съм си даже няколко снимки за вдъхновение.

И на мен много ми допадна, затова и го запомних. Ще се радвам ако сподели когато го отдаде - колко време е отнело, на тази цена ли се е отдал, профил на наемателя.

elibeth, възможно е да се отдаде за толкова, стига някой да търси апартамент с 3 спални. Предлагат се доста рядко, но и малко е търсенето. Azzy показва как и с не много скъпи ремонти се постигат много ефектни резултати. Предвид че няма снимки, няма да кажем колко е реален този наем, но е абсолютно постижим за такъв вид апартамент стига да не е отблъскващ Simple Smile .

# 99
Има множество причини за наемане на жилище от хора, които могат да си позволят сума за ипотека (не казвам ипотека!)

Например чужденци; временно пребиваващи в града; новодошли, които ще се оглеждат 2-3г; купили в строеж, които ще чакат 2-3-4г; хора, които нямат легален доход и банките не им отпускат ипотеки; хора, които си мислят, че да живееш под наем е по-изгодно и не желаят да се обвързват с ипотеки, или пък такива, дето мразят лихвите и искат да спестят цялата сума преди да купят, и тн и тн.
Може да са 2ка, дето е в тестов период, и не искат да се обвързват с общо жилище.
Може да е любовница на богаташ и тн и тн и тн.

Тия приказки (по фейсбук групите), дето "що ще му плащаш тоя наем, ами не си вземеш ипотека" ги пишат хора, които нито могат да си позволят ипотеката му, нито самия наем. Това са хейтъри, които нямат участие на имотния пазар, а са там за да чешат някакви психични болести. (има ги и по други форуми, не само фейсбук)(и по други теми, не само имотните)

По същия начин има и хора, които ползват коли под наем, краткосрочно, дългосрочно, лизинги с връщане, което не пречи да имат и други лични автомобили, и тн и тн и тн.

# 100
Още не сме стигнали до етапа, в който всеки имащ нужда от многоспален апартамент, може да си го позволи в момента на възникване на нуждата.
Та не се настройвайте предварително, че няма да има кандидати.
Успех Simple Smile

# 101
В средата на миналото лято споделих в темата за позната, която търсеше 3-стаен или 4-стаен близо или с редовен и удобен транспорт до площад Славейков. 2 спални+малък офис или 2 спални+класически хол с отделна кухня, до 1300 лв. И възможност за паркиране на малка градска кола. Намери, но с компромиси откъм локация и тип жилище. Аз ѝ обяснявах, че заради цената ще трябва да направи компромис с нещо, тя не вярваше. Сигурно това лято пак ще търси, предполагам. Иначе са 3-членно семейство, таткото работи хоум офис и му трябва помещение за офиса. Или ако в спалнята сложат компютрите, да може да се спи в хола, който да не е кухньохол.

# 102
Здравейте! Абсолютно боса съм в отдаването под наем, освен спорадичното сезонно по морето. Живеем в чужбина и искаме да отдадем дългосрочно жилището си в София под наем. Намира се в Лагера, с 3 спални, голяма дневна с кухня, една баня. Сградата е тухла от 90-те, жилището се ползва от 2005-та, правихме освежителен ремонт преди 5г - боядисване, циклене на паркет и смяна на повечето мебели. Кухнята и уредите са от първоначалното нанасяне. Мислим от септември да го пуснем, защото сега сменихме климатика и предстои да сменим душ кабината в банята, както и финално чистене. Говорихме с брокер, който дойде да го види и ни каза ориентировъчен наем от 800-900 евро с включено подземно паркомясто, но предвид, че това би могло да е равностойно на вноска за ипотека ми се струва, че няма да има много желаещи да платят толкова за наем 🤔

Вноската по ипотеката не трябва да ви е ориентир. Тук, понеже сме алчни хазяйки, винаги искаме максимума. Така че не пречи да пробвате в този диапазон, а времето ще покаже доколко е адекватна тая цена. Ми е още в края на август да го обявите, когато студентите започват да търсят.
Зависи и в коя част на Лагера е - може да се целите и в чуждестранни студенти по медицина. Аз така си го представям.

# 103
Нямам опит с големи апартаменти, които се отдават, но пък имам с ипотека на триспален апартамент и определено е почти двойно над цената, която сте написала.
Вероятно сте пропуснала да напишете, но се съмнявам три спални да имат само една тоалетна. Това е голям минус, ако е така.
За жалост не е грешка, с една баня с тоалетна е. Имало е още една, но още при първоначалния ремонт е направено преустройство и е премахната… 😏

# 104
  • Бургас
Ако таргетът е студенти, подземното паркомясто го дайте отделно.
Така можете да постигнете 1500 лв. наем за трима, след като са три спални, и още 200 лв. да искате за паркомястото.
Ще се наеме по-бързо, отколкото ако чакате на семейство с две деца и кола.
Едната тоалетна е голям минус и за двете таргетни групи.

Общи условия

Активация на акаунт