Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 42

• 32 763
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Малинова трябва лично да се премери колко точно е отдалечено, защото както е близо, така може да се окаже на 25 мин от УНСС пеш. А за транспорт да няма опция.
Далеч от магазини, аптеки, фитнеси, кафета и тн и тн.

примерен маршрут за мал дол:
Скрит текст:

И аз съм "за" общежитие, поне докато понаучи квартала, а и другите квартали.

# 256
Двустаен за 2 девойки съквартирантки е автогол за наемодателя и по-опитните биха избягвали такава комбинация. Ползването на обща кухня, която е и спалня, може да създаде много напрежение. И без това първокурсниците нямат още опит в съжителството - много приятелства се развалят след известно живеене заедно. А при такава конфигурация става още по-вероятно нито една от двете да не е доволна от ситуацията.

# 257
  • Бургас
Ето една обява, която пасва на търсенето - има хол с хубава спалня, втора спалня и отделна кухня, което предполага все пак малко уединение.
Обаче - 1200 лв. Ами това са вече цените, но тук разположението е много добро.
https://www.facebook.com/share/p/1WjmcCkZgg/
Не е в СГ, но няма пълно щастие.

Помните ли обявата със зелената кухня, дето я коментирахме преди няколко страници - миниатюрен двустаен в "Дървеница", който според някои щеше да повиси? Няма я, отдаден е.

# 258
Меко казано е несериозно при зададен максимален бюджет от потребителката да се дават предложения с 30% по-висока цена.

Със сигурност ще може да се вмести в споменатата сума от 900 лв. Просто трябва тъпение и добър брокер, който да помога.

# 259
900лв за двустаен от средата на лятото!?!?!?
В кварталите около студентски!?!?!?!?!

Пълен абсурд.
Миналата есен пуснах обява за едностайно студио за 850лв в 18ч вечерта. в 18.30 имах поне 5 различни човека, ясно заявили желание да го вземат още по снимки и се молеха и умоляваха да взема точно тях. В 19ч вече го бях отдал на 1я писал, с договор и платен наем.

Тази есен, година по-късно няма да е по-евтино.

Двустаен, който да е с 2 големи, отделни стаи, а и в някои случаи отделна кухня е само при старите сгради, които в ст град липсват.
Евентуално има такива в Дървеница и Дианабад, също и Мусагеница, които са в близост. Но в студентски всички частни сгради са нови, а нови означава 10квм спалня.

# 260
В дианабад няма шанс за такъв наем. Освен ако не е някоя грандиозна дупка

# 261
Този брокер трябва или да е магьосник или хипнотизатор. Няма такива цени. Нещо в Горубляне, Обеля или в махалата с много късмет, но не и в Студентски и околните квартали. То девойчето като не иска на общежитие и със соц мебели не вярвам да хареса или нещо ремонтирано преди 30+ години.
Тук се опитваме всички да оринтираме жената с време, да не изтърве общежитието докато търси еднорог.

# 262
Меко казано е несериозно при зададен максимален бюджет от потребителката да се дават предложения с 30% по-висока цена.

Със сигурност ще може да се вмести в споменатата сума от 900 лв. Просто трябва тъпение и добър брокер, който да помога.

Те нямат доверен брокер. Само силно мотивиран такъв на база дългосрочно партньорство или очаквайки бъдеща печалба от такова, би се ангажирал да търси игла в купа сено.

Дайте поне една логична причина тоя брокер да инвестира 10 пъти повече време и да вземе Х-30% пари, отколкото директно да ги заведе в каквито и да е жилища, предложени на пазара на цени 1200 +.

# 263
  • Бургас
Няма да намери и докато го търси, наистина ще загуби време.
Цените са такива, каквито са.
И ние отдаваме, и ние следим обяви, и в групи, и не в групи, и от брокери, и не от брокери.
За този бюджет ще намери едностаен и ако трябва да го обитават двете - по-добре стая в общежитие.

Пълен абсурд.

И не само да е двустаен, а и холната част да става за спане.
Разтегателният диван не е дългосрочна опция.

# 264
Трудно е с този бюджет.

Бих препоръчала общежитие, защото освен лимитирания бюджет има и друго - двете наемателки трябва да се разбират прекрасно, за да живеят заедно.

# 265
  • в пералнята
Те и в общежитията спят по 2-3 в стая. Поне по мое време беше така.
Но и аз съм на мнение, че 900 е нереалистичен бюджет.

# 266
Да, но знаеш че си в общежитие и приемаш по-философски нещата.
Срещу по-малко от 100 лв на месец нямаш много очаквания.

# 267
  • Бургас
Ето още една група - квартири за хора с домашни любимци. Тук често има бюджетни предложения - стари апартаменти със старо обзавеждане. Не чакайте чудеса.
https://www.facebook.com/groups/2443044662435233/?ref=share

И трябва да сте готови да капарирате наистина веднага.

# 268
Няма да намери и докато го търси, наистина ще загуби време.
Цените са такива, каквито са.
И ние отдаваме, и ние следим обяви, и в групи, и не в групи, и от брокери, и не от брокери.
За този бюджет ще намери едностаен и ако трябва да го обитават двете - по-добре стая в общежитие.

Пълен абсурд.

И не само да е двустаен, а и холната част да става за спане.
Разтегателният диван не е дългосрочна опция.

Именно затова постовете на наемодателите в темата не трябва да се приемат за чиста монета Simple Smile

# 269
  • София
Аз мисля младите дами да търсят имоти за по 500 лв.
Ако искат и за 300.
Освен това пазарът се определя на база търсене и предлагане, а не от желанията на наемодатели и наматели.
И аз искам да взимам наеми като в Париж или Цюрих, но уви взимам наеми като за София и то в конкретния пазарен момент.

Общи условия

Активация на акаунт