Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 14 148
  • 223
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцето на един мъж...
Ако го откриеш, сподели, моля! И на мен ми хареса на пръв прочит по трейлър Simple Smile

# 16
  • Бургас
Интересно защо са го кръстили Жулиета и Ромео, а не както си е Ромео и Жулиета. На мен на трейлъра ми изглежда като някаква Дисни боза - песнички, танци, шаренко. И актьорите ми изглеждат малко безлични. Не се учудвам на ниската оценка.

# 17
Апропо, адаптации на Ромео и Жулиета, сетих се за една комедийна версия, филмът Розалин. Историята, разказана от бившата любима на Ромео, Розалин.
Става за разтоварване събота вечер.
https://youtu.be/DVMc3rUXW-A?si=tQqwe9jYWuYDWgt0

# 18
Апропо, адаптации на Ромео и Жулиета, сетих се за една комедийна версия, филмът Розалин. Историята, разказана от бившата любима на Ромео, Розалин.
Става за разтоварване събота вечер.
https://youtu.be/DVMc3rUXW-A?si=tQqwe9jYWuYDWgt0

Това изглежда доста симпатично. Къде може да се гледа?

# 19
Аз съм гледала Розалин преди доста време по български канал.
Може да се провери чрез тази апликация, по кой стрийминг канал, според местоживеенето, евентуално го дават сега.
https://play.google.com/store/apps/details/JustWatch_Streaming_G … ustwatch&hl=en_NZ

# 20
Благодаря! Значи не е било скоро

# 21
  • Галифрей
Намерих “ Жулиета и Ромео”  (2025) ☺❤Приятно гледане!

Скрит текст:

# 22
  • Бургас
Изгледах Juliet & Romeo! Без субтитри ( не съм го правила от години) и без да говоря английски, но какво пък! Relaxed

Има го достъпен за изтегляне.

Не знам и не ме интересува защо не е харесан от критика и болшинството от зрителите!
Аз харесвам мюзикъла  като жанр и пеенето не ми е пролем. А това че музиката не е нещо свръх въздействащо, също не ми пречи, защото е само една част от цялостното въздействие на продукцията. Да чистичко и шаренко е като в Дисни и Холмарк, НО!
Отдавна не бях гледала нещо в тази ниша, в което актьорите да стоят толкова добре, искрено, органично и убедително ! Декора и костюмите са достатъчно стабилно стъпили в епохата, но и със своя си съвременна нотка. Изключително много ме зарадва и хареса уловената „хашлашка“ атмосфера на епохата! Закачките със съвремието ни! Намигванията към зрителя.  Динамиката е много добра, точно прецизиран преход от безгрижна младежка наслада от живота, през драмата на семеен и обществен догматизъм, до трагизма на развръзката... Шекспир е толкова популярен и неостаряващ, защото е универсален автор – и много ми допадна, че проекта е стъпил здраво на две основни сюжетни линии; любовта и приятелството! Силни образи на Меркуцио и Тибалт!
Дерек Джейкъби, Джейсън Айзъкс, Рупърт Еверет , Руперт Грейвс стоят прекрасно, стабилно , но и много дискретно , давайки преднина за изява на великолепните  млади актьори ! И така трябва да е, защото това е история и прослава на младостта, любовта, искреността, силните емоции, чистосърдечието... Много ми допадна как е разказана любовта на Ромео и Жулиета – без излишна идеализация и наивитет. Красиво, чувствено и много искрено! Браво на двамата актьори!  И как е предадена приятелската част от историята –лоялността, братската привързаност, младежките импулсивност и максимализъм, нетърпение, полюсност на емоциите! Прекрасни, прекрасни младежи! Удоволствие беше да ги гледам!
Наслада беше и операторската работа!  Мисля че първоначалното заглавие „Верона“  щеше да стои много добре. Снимано е в града и това допринася за магията!
 В доста сцени дъха на актьорите се вижда –очевидно е било студено; снимали са до средата на март 2023 г.
Доста ме разчувства филмът! И с младежката си импулсивност и чистосърдечност; и с родителската линия – уморени , съзнаващи че грешат , но не излизащи от познатото русло, носещи собствените си разочарования...

Интелигентно направен, с вкус към детайла с познаване и уважение към епохата. С много свежи решения в хореографията и мизансцена/сцениграфията. Цветността на изпълнителския състав дори не ме подразни!
Има още хубости продукцията, а вероятно и недостатъци, но просто ще кажа, че го препоръчвам от сърце!
 Дерек Джейкъби ми напълни душата! Blue Heart

Е, чакам си субтитрите!

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 19:37 от lady Koup

# 23
Много ми харесват този тип филми. На един дъх изгледах Bridgerton и Позлатената епоха и се чудя има ли други подобни сериали. Пищни костюми, балове и т.н. Много от period drama са свързани с войни, кръв и насилие, с което не ми се натоварва напоследък. Прегледах първия пост, но не можах много да се ориентирам за точно такъв сериал и ще съм благодарна за помощ.

# 24
  • Варна
Много ми харесват този тип филми. На един дъх изгледах Bridgerton и Позлатената епоха и се чудя има ли други подобни сериали. Пищни костюми, балове и т.н. Много от period drama са свързани с войни, кръв и насилие, с което не ми се натоварва напоследък. Прегледах първия пост, но не можах много да се ориентирам за точно такъв сериал и ще съм благодарна за помощ.
Аз препоръчвам Sanditon и The Buccaneers. Ако искате нещо по криминално може да пробвате с Мис Скарлет, но там няма балове. Може да пробвате и Poldark, но той е малко повече политически.

# 25
Благодаря, Hrisi. Веднага ще ги потърся. Мис Скарлет съм гледала по Епик драма и ми хареса, но не ме впечатли особено. За криминални филми съм повече фен на Барнаби.

# 26
  • Варна
Чак сега видях че скоро излиза сезон 2.

# 27
Здравейте , приемате ли още една почитателка  ? Hug Heart
Преди малко ви открих и много се зарадвах .
Гледала съм повечето от  филмите ( сериалите ) , споменати в линковете горе ,но не знаех за темата .
Не знаех ,че има съвременна екранизация на Buccaneers , гледала съм сериен филм от края на 90 те с Карла Гучино , на бг мисля ,че се казваше ''Завоевателките '' .

# 28
Страхотна тема, благодаря ви

# 29
Здравейте. Включвам се и аз с "Вещерът"- The Witcher. Изгледах го на един дъх -3 сезона. Очаква се четвърти с нов актьор. Но кога ще ги пуснат не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт