Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 18 887
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
  • Вестерос
В макс

# 61
Ами аз нямам и не съм наясно лак да си направя абонамент, така, че да мога да гледам и на телевизора.
Сега гледам някакви планове, но нищо не разбирам.
Чат с и по ти ми казвам, че друг вариант за момента няма. А на мен много ми се гледа и ще видя как да си направя абонамент.

# 62
Ако ви затруднява да си направите абонамент онлайн, опитайте при мобилния оператор, всички го предлагат като добавка към плана.

# 63
След малко ще дават "Позлатена епоха" по НВО 3...

# 64
Тази седмица по Epic Drama стартират два сериала.
Лунният камък (The Moonstone) – всеки вторник от 8 юли, 22:00 ч.

Тес от рода Д'Ърбървил (Tess of the D'Urbervilles]) – всяка сряда от 9 юли, 22:00 ч.

# 65
  • Бургас
Интересно този Лунен камък от коя година е? Наскоро гледах някаква нова версия, която не ми прилича на този от трейлъра. Ако е същия го препоръчвам. Аз книгата много трудно я плочетох. Много ми беше мудна. Сериала беше по-динамичен.

Иначе този за Тес е много сполучлив, гледала съм го навремето като излезе.

# 66
  • Варна
Лунният камък съм го гледала. Имаше мистерия с търсенето на камъка. Интересно беше.
Тес от рода Д'Ърбървил го зарязах. Много тежък ми беше. На това момиче само гадости му се случват. Видях му края само и съвсем се отчаях.

# 67
Лунният камък съм го гледала. Имаше мистерия с търсенето на камъка. Интересно беше.
Тес от рода Д'Ърбървил го зарязах. Много тежък ми беше. На това момиче само гадости му се случват. Видях му края само и съвсем се отчаях.

Снощи малко гледах в края Лунния камък , не си спомням много от книгата , но не ми хареса особено на времето . Що се отнася го Тес , четох я като малка , предполагам съм я разбрала , но наистина е тъжна история . Аз съм фен на криминалетата по Епик драма и на Ветеринарите от ''За всички създания ...'' , не точно ''пириъд драма ' ( впрочем кой епохи обхваща ? ) ', но пък е за 30те-40 те години на 20 век , не е и съвременен .

# 68
Интересно този Лунен камък от коя година е?

2016 година. Помня, че не ми допадна особено, книгата - също.
Наскоро гледах "Жената в бяло", отново по роман на Уилки Колинс - не ми хареса. Книгата ми е от любимите.

https://www.imdb.com/title/tt6036728/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_8_nm_ … %2520in%2520white

Екранизацията на "Тес от рода Д'Ърбървил" е сполучлива.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 11:00 от 𝐄𝐋𝐋𝐄

# 69
Томас Харди ми беше любим като ученичка, но сега не мога го издържа. А Тес няма да си я причиня повторно /нито като книга, нито като филм/, пък ако ще да я екранизират с най-любимите ми актьори... Някои моменти така ме шокираха навремето, че до сега ги помня в детайли...

# 70
  • Бургас
Томас Харди ми е любим именно заради тази суровост и реализма, с който отразява онова време. Той е един от първите, които пише истории от живота на по-долните класи. Няма я тази захаросаност, балове и хепи енд.

2016 година. Помня, че не ми допадна особено, книгата - също.
Наскоро гледах "Жената в бяло", отново по роман на Уилки Колинс - не ми хареса. Книгата ми е от любимите.

Явно е същата версия, която съм гледала. Жената в бяло също го гледах. Чела съм няколко романа на Уилки Колинс. Той е от първите автори, които пишат в стил мистерия/крими през 19в. За това и историите му са малко недодялани. Този жанр не е бил утвърден и извън тези два романа, другите му книги са още по-странни.

# 71
  • Пловдив
Имаше руска версия на "Жената в бяло" през 80-те години, много беше хубава. Или пък така ми се е сторило, защото тези, които са живели тогава помнят как имаше канал и половина и филмите се даваха два пъти седмично по епизод. Оттогава обожавам фантазията в ре минор на Моцарт, Лора я свиреше.

"Лунният камък" го даваха пък на телевизионен театър, пак тогава някъде. В главните роли бяха Искра Радева и се колебая между Венцислав Кисьов и Ириней Константинов, но май беше първия. И той ми хареса. И книгите ми харесваха тогава, сега вече почти не ги помня. Не знам дали ще ги препрочета.

На Томас Харди всички книги са му трагични. Много плаках на "Кметът на Кастърбридж" - ужасно ми стана жал накрая. Тес  само съм я чела, не съм я гледала, имаше вариант с Настася Кински преди години, но или не съм го гледала, или съм го забравила.

И накрая двама сладури 30 години по-късно:

# 72
Здравейте, голям фен съм на историческите филми и сериали. Нямах време да изчета всичките теми тук и може би ще повтория това, което вече е писано, но аз съм гледала тези и съм доста впечатлена. Някой да добави нещо друго ?
Рим
Викинги
Историята на Тюдорите
Тюдорите
Бялата кралица
Дантаун Аби
Спартакус
Короната
Борджия
Аутлендер
Когато сърцето има причини
Полдарк
Версай
Последното кралство
Рейн : историята на една кралица
Медичи
Великолепният век ( турски )
Великолепният век : Кьосем ( турски )

Нещо друго ?

# 73
Домина, Марко Поло, Белгравиа, Север и юг. 
Здравейте, голям фен съм на историческите филми и сериали. Нямах време да изчета всичките теми тук и може би ще повтория това, което вече е писано, но аз съм гледала тези и съм доста впечатлена. Някой да добави нещо друго ?
Рим
Викинги
Историята на Тюдорите
Тюдорите
Бялата кралица
Дантаун Аби
Спартакус
Короната
Борджия
Аутлендер
Когато сърцето има причини
Полдарк
Версай
Последното кралство
Рейн : историята на една кралица
Медичи
Великолепният век ( турски )
Великолепният век : Кьосем ( турски )

Нещо друго ?

# 74
  • Пловдив
Ето клип от руския филм с музиката на Моцарт. Актрисата е много красива. А аз като го гледах обиколих навякъде, където имаше ноти да намеря Фантазията, за да я свиря, толкова много ми хареса всичко - и филм, и музика.

https://www.youtube.com/watch?v=9WVA6RSk5r8

Общи условия

Активация на акаунт