С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 575
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
А защо трябва да се интересуваме от имотното състояние на половинките на децата ни?
Това си е изцяло техен проблем
По логиката на Алекс, ако има апартамент от родители, е мамино синче.

А ако дъщерята има апартамент/къща и завре мъжът си там (в момента нищим такава тема в СО) това какво е?
Видяхме двойният аршин, с който се мери - ако е заврян зет няма никакъв проблем.
Проблем е само, ако е завряна снаха.

# 571
Всякакви обобщения са крайно неуместни, не само тези, които не ни харесват.

И да, думите имат значение и говорят най-вече за този, който избира да ги употреби.

# 572
И аз това питам, каква е дъщеря ми, Аrielle?

# 573
В тая тема средно положение няма Grinning

# 574
Много си права! 😜

# 575
А защо трябва да се интересуваме от имотното състояние на половинките на децата ни?

А ако дъщерята има апартамент/къща и завре мъжът си там (в момента нищим такава тема в СО) това какво е?
Видяхме двойният аршин, с който се мери - ако е заврян зет няма никакъв проблем.

Ариел, това идва от погрешното доминиране на жените над мъжете, защото така са възпитани. Те да се разпореждт с мъжа си като вещ и той да няма никаква стойност, нито право на мнение.
И ако мъжът е научен да уважава жена си и да зачита желанията и, ходи след нея и е заврян. За да може да бъде послушен и наритан, ако не слушка.

# 576

Ако тя има отделен апартамент от родителите си и живеят в него, той не е заврян. Другата тема не е отделен имот, а обща къща на родителите, а не на жената.

# 577
Ето, Тетка, Тайс ти отговаря съвсем неумишлено мисля, но пък доста красноречиво.

# 578
  • София
Скрит текст:
Всякакви обобщения са крайно неуместни, не само тези, които не ни харесват.

И да, думите имат значение и говорят най-вече за този, който избира да ги употреби.
Реакцията беше за това. Не че синът на Таис не е бил прав да скъса.

# 579
  • France
Не намирам за супер педагогично пораснало дете, което си печели само парите да продължи да живее в апартамент на родителите си. Струва ми се по-подходящо този апартамент да бъде даван под наем, а "детето" да си събира пари за кредит. И преди да ме емнете за двойния аршин - това е точно моят случай. И ако един ден, инчалла, инвестирам във втори апартамент тук, ще го давам под наем, няма да го предоставя на децата ми.

# 580
За мен, най-добре за взаимоотношенията в двойката е заедно да си купят апартамент, да градят сами тяхното си място, където и двамата да се чувстват добре дошли, а не като за малко и на гости. И с единия крак навън. И дори да има апартамент от родителите, той може да се отдава под наем и да си подпомагат ежедневието, ако преценят. Отделно, че много често осигурили апартамент родител, счита, че има правото да се меси. Не малко подобни случаи сме чели, и винаги първият въпрос е, чий е апартаментът. Та така.

# 581
  • France
Точно!

# 582
"Наритването" не става по-малко наритване на база пол.
Който от двамата да си тръгне при раздяла не е приятно. Така че честно казано не разбирам спора ви.

# 583
Ето, Тетка, Тайс ти отговаря съвсем неумишлено мисля, но пък доста красноречиво.
Факт. Ще замълча и ще се прекръстя семейството на детето ми да са щастливи заедно в този дом.

# 584
  • София
Спорът е заради демонстрираното обидно отношение към всяка, позволила си да живее със синът на Тайс.

Общи условия

Активация на акаунт