С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 521
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Аз, доколкото разбрах само децата от последната бременност са от сина им.
   Нека не "виним" само бабата и дядото. Изобщо, не бива да търсим виновни. Никой не е в обувките надругия. С лекота бих казала , каква е тази майка?! Но не съм на нейно място.

# 661
Да, малките са на починалия син. Не зная каква информация имат бабата и дядото, но в крайна сметка са разбрали,а дали са повярвали, не е ясно.

# 662
Аз, доколкото разбрах само децата от последната бременност са от сина им.
   Нека не "виним" само бабата и дядото. Изобщо, не бива да търсим виновни. Никой не е в обувките надругия. С лекота бих казала , каква е тази майка?! Но не съм на нейно място.

А кого да виним? Как се намира квартира като вдовица с 4 деца?
Много "надежден" наемател - всеки хазяйн си мечтае за такъв.

# 663
  • София
Има центровве за настаняване, има приемна грижа, има и ДНК тестове, както и безплатна правна помощ.

# 664
Жилището е било закупено вероятно с ипотека, съмнявам се че жена в тежък развод има 50 % от сумата за едно жилище. Вероятно приятелят ѝ е изтеглил жилищен кредит и ако е така не виждам за какво наследство става дума.
Родителите му са наследили задължение за плащане.

# 665
Моята сега е за месец в България със свекъра.Много са притеснени внука им в Германия да не ги забрави и сега звънят всеки ден, за да ги гледа,да не вземе да ги забрави Joy
Досадно. Колко е голямо детето?

gg__, дано поне втората съпруга отгледа и двете дечица и те да са си опора, нищо, че нямат кръвна връзка.

На 2 години.

# 666
Ариел, за човек, минал през тежки житейски ситуации, съдиш много категорично.
  Бабата и дядото са разбрали за децата , а защо не са знаели от самото начало? Нали ще  са и техни внуци?!
   Майката родители няма ли?
Въпроси,въпроси....
Както казах, не бива да съдим, защото в случая не сме в обувките на другия . Със сигурност, направените избори не са били леки.

# 667
Това е много стар случай, преди много години, дано децата са намерили дом, вече би трябвало да са големи хора.

В друг случай - жена от ромски произход с много деца, не помня колко, умира. Сестра и, веднага приема за настаняване децата и по-късно ги осиновява официално. Общо на преживялата сестра се събират 10деца,кскто се досещате не е цъфнсла и вързсла. Ама не ги дава в дом.

# 668
  • France
Всъщност защо беше разказана тази история от преди едно 20 години?

# 669
И какво общо имат последните страници с темата?

# 670
И какво общо имат последните страници с темата?

Най-вероятно да се обясни дивото удоволствие на някои свекъри и свекърви да оставят бившата си снаха пък що не и собствените си внучета на пътя.

Това по повод имотните въпроси - аз не знам как ще спя спокойно, ако знам, че заради мен внучетата ми са отишли за осиновяване - без значение колко съм се мразела или не със синът си докато е бил жив.

# 671
  • София
А защо тъстовете не са се погрижили за дъщеря си? Те имат по-голямо задължение към нея, отколкото свекърите.

# 672
А защо тъстовете не са се погрижили за дъщеря си? Те имат по-голямо задължение към нея, отколкото свекърите.

То е така - ама в реалността доста дъщери нямат имоти и са харизани като добитък на съпруга и оставени на неговата милост плюс тази на свекърите.
Най-добре и въобще да не се връщат в бащината къща - още повече пък с деца.
Форума е пълен с такива теми.
Хайде да не се правим на луди...

# 673
  • София
Скрит текст:

То е така - ама в реалността доста дъщери нямат имоти и
са харизани като добитък на съпруга
Скрит текст:
и оставени на неговата милост плюс тази на свекърите.
Което е вина на тъстовете, не на свекърите.
Ако приемем, че дъщерята не може да носи отговорност за себе си, разбира се и трябва някой да я гледа.

# 674

То е така - ама в реалността доста дъщери нямат имоти и са харизани като добитък на съпруга и оставени на неговата милост плюс тази на свекърите.
Къде? В помашките райони по Родопите ли?

Общи условия

Активация на акаунт