Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 10 962
  • 254
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Вижте си история на кандидатдване, какво пише там?

# 211
В понеделник ще им пиша, да. Възможно е да е технически, защото си беше в системата… Но се притесних да не би да е трябвало за вчерашното отделно да кандидатстваме…

Вижте си история на класиранията в профила за по-добра представа какво е ставало.

# 212
Колко на брой са следващите текущи класирания и до кога продължават? Има ли смисъл да се надяваме, че могат да се появяват някакви места, за които поне да участваме, макар и на жребий с нашите 15 т 😞
За район Триадица става въпрос и първа яслена група…
Вярно ли е и че за втора ясла догодина също шансовете са нищожни?

# 213
Да вярно е, че шансовете са нищожни за втора яслена група. На основните класирания тази година за район Триадица,  повече от 300 деца с по 15 точки и над 15 точки не бяха класирани за втора яслена група.

За едно място се бореха над 100 деца.

Моето дете е набор 2023 и миналата година кандидатствахме за първа яслена група , а тази година за втора, в Триадица, не сме пропускали класиране, минаха 19 класирания, винаги пиша на първо място не градината пред входа на блока, която ми е най удобна и на 1 минута от вкъщи, но с 0% шанс за прием с 15 точки, не пиша и другите четири градини в квартала, ако шанса за прием е 0%, а пиша детско заведение в района, където според калкулаторите детето има най-висок шанс да бъде прието , било то в съседен или по-отдалечен квартал ( говорим за 10%-13% шанс за прием с 15т., но все пак шанс повече от 0%).

Минаха 19 класирания, не е приета. Няма достатъчно групи за ясленчета, шансът за прием с 15 т е нищожен, освен, ако детето не е късметлия.

Класирания има кажи-речи всяка седмица, всеки месец, следете календара. Последните са в края на м февруари, началото на м март. Но, ако има места, това са единични бройки и отнякъде излизат деца с по 17-18 т, които ги заемат.

Ние ще се ориентираме към частна ясла, нещо, което стотици родители на деца в яслена възраст в района отдавна направиха.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 21:53 от kukli4ka456 ❤️

# 214
От 01.06. трудовите книжки са електронни. Би следвало да не ги изискват вече. Вижте в списъка с документи.

https://i.imgur.com/K78coqu

Само тук се споменава трудова книжка, не като отделна точка, а като част от тази на служебната бележка, та не става много ясно.

Предполагам, че все пак ще я искат.

# 215
Благодаря за отговора!❤
Ориентирали ли сте към конкретна частна ясла в Триадица или наблизо? Иска ми се да е що годе с хубава база. Гледахме Слънчо зад Била на бул. България, изглежда отвратително зле отвън - децата спят в една стаичка в приземните помещения на блока, които са предвидени за общи нужди или магазини.😞

# 216
В Слънчо нямаше места след първото майско класиране, и имаше дълги листи с чакащи желаещи.

Не знам как е грижата за децата, има добри отзиви. Ние явно закъсняхме с търсенето на частна ясла и ще караме детето на частна ясла на час път с кола от вкъщи. Защото в държавните няма достатъчно места за ясленчета, с частните бяха вече с пълни групи като звънях след редовните класирания.

Като харесате някъде, ако ще пускате детето догодина, още м януари, м.февруари си запазете място за частната ясла.

Благодаря за отговора!❤
Ориентирали ли сте към конкретна частна ясла в Триадица или наблизо? Иска ми се да е що годе с хубава база. Гледахме Слънчо зад Била на бул. България, изглежда отвратително зле отвън - децата спят в една стаичка в приземните помещения на блока, които са предвидени за общи нужди или магазини.😞

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 13:11 от kukli4ka456 ❤️

# 217
Ако става дума за ЧДЯ, проучете ги и да няма места. Шанс е, но все пак го има, да прозвънявате постоянно след майското класиране постоянно. Освобождават се места от класирани в държавни ясли деца. Това в случай, че сте пропуснали да се запишете по-рано.
Аз лично така съм намирала място юли месец.

# 218
Трудови книжки не се изискват.

За всички, които се чудят дали трябва да носят трудови книжки, писах на ИСОДЗ от формата им на сайта и ми отговориха:

Уважаеми господин/госпожо,

На 29.08.2025г. получихме запитване със следното съдържание: Здравейте, имам въпрос свързван с нужните документи при записване. При двама родители работещи на трудов договор, освен служебна бележка от работодател, трябва ли да се представя и трудова книжка и защо, след като вече е електронна?

Нашият отговор:
Вече не се изисква копие на трудова книжка Директорите имат указани по въпроса. Необходими са само служебни бележки.

Поздрави, Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 219
Здравейте, знаете ли дали като се роди бебето мога да избера да го запиша на адреса на бащата, или автоматично ще е на моя адрес на местоживеене? Благодаря предварително.

# 220
Здравейте, знаете ли дали като се роди бебето мога да избера да го запиша на адреса на бащата, или автоматично ще е на моя адрес на местоживеене? Благодаря предварително.

Нас ни попитаха в болницата на чий адрес да го запишат. За всеки случай си кажете.

# 221

Нас ни попитаха в болницата на чий адрес да го запишат. За всеки случай си кажете.

Благодаря, дано да има такава опция и за неомъжени.

# 222
Aко детето не е припознато - не, не може. Ако е - може. Но за това трябва още документация.

# 223

Благодаря, дано да има такава опция и за неомъжени.
Стига таткото да признае детето може да го запишете на неговия адрес ( само настоящия на детето мисля, постоянния върви с майката). В болницата ви дават документи и там трябва да попълните тази информация.

# 224
Здравейте! Имам следния въпрос. Ако с партньора ми сме на различни постоянни, но един и същ настоящ адрес в София, как ще бъде класирано детето за ясла? Напр.: аз и детето сме с постоянен адрес в Младост, но настоящ в Надежда, а таткото е с постоянен и настоящ адрес в Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт