Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 16 990
  • 386
  •   4
Отговори
# 300
Просто реалният шанс за прием е в това "голямо" класиране през май. Иначе има и други. Най-често за 0 места.

# 301
  • София
Ми не е точно така, защото в нашата градина на малките класирания вече над 6 деца са приети Simple Smile

# 302
Всеки месец има класирания. Гледате къде има място или най-голям шанс и слагате като първо желание. Ние две години кандидатстваме за ясла в район Триадица и детето не е класирано на нито едно класиране, нито на майско, нито и на което и да е друго. Само лятото имаше по-дълги периоди без класирания. С 15 т сме, всичко е до късмет, някои ги класират, някои не. Може би за градинските групи има повече места, защото и аз съм чувала за деца класирани на междинни класирания.
Запис в темата. Имам сигурно глупав въпрос, но за държавна детска ясла кандидатстването само веднъж годишно ли е? Т.е. март се кандидатства за прием през септември или има и втора дата за кандидатстване?   

# 303
  • София
Не е всеки месец, след като минат големите класирания след това има текущи класирания всяка седмица, в нашия квартал ето в петък се класира едно дете за ясла.

Ето календара https://kg.sofia.bg/#/calendar

# 304
Ми не е точно така, защото в нашата градина на малките класирания вече над 6 деца са приети Simple Smile

Ми, баш така си е. Къде са 6 деца общо приети впоследствие, къде са 20 и нагоре наведнъж при първо класиране. В повечето райони и опашките са по 50-60 деца за едни 2-3 свободни места, ако такива има изобщо. А и единично приетите рядко са с по 15 т. само.

# 305
  • София
20 и нагоре наведнъж не са приети, защото е ДГ с яслени групи Simple Smile Децата от яслата продължават в първа група и после се допълва с деца ама баш 20 наведнъж или изобщо тая бройка няма как да се приеме Simple Smile

# 306
  • Sofia
Въпросът беше за яслата.
В нашия район си приемат точно по цели групи в яслена възраст.
Било то СДЯ или ДГ с яслени групи.
В ДГ на дъщеря ми няма първа ясла, за сметка на това приемат цяла група за втора ясла. И почти навсякъде е така в близките ни ДЗ.

# 307
Мда, питането беше за ясла и отговорът ми касае приема в яслена група. Реалният шанс за прием е на първото класиране. От там нататък зависи от късмета на кандидатстващия.
Ама и за градина зависи от района и дали има СДЯ там. Чакай ти да приемат в Триадица например 6 деца с по 15 т. на междинни класирания, освен ако с градината няма някакъв голям проблем.

# 308
  • София
Благодаря ви за отговорите Hug Аз се регистрирах и прегледах списъка със свободни места, както и календара. В календара гледам навсякъде към момента пише само записване на приети деца, т.е. сега може ли да се кандидатства там, където пише че има публикувани свободни места в списъка или трябва да излезе в календара, че предстоят дати за ново кандидатстване и тогава пак да гледам списъка?

# 309
  • Замък сред облаците
Следващото класиране е на 14.11, идния петък в 17ч. В 16ч трябва да обновите кандидатурите си според наличните места - т.к. приключват записванията в 16ч същия ден, тогава ще са ясни и свободните места и имате 1 час да пренаредите кандидатурите си.

# 310
Здравейте.
Аз искам да попитам дали някой има мнение за Детска градина 54 'Дъга' район Красна Поляна.
И детска градина 196 'Шарл Перо 'район Красна Поляна.
Много благодаря!

# 311
Не знам защо, но бях останала с впечатлението, че изпращат имейли, когато детето не е класирано. Регистрирах се, наредих желания и не бях влизала от тогава. И понеже започвам силно да се интересувам как работи системата, имам няколко въпроса.
Това означава, че детето ми не е класирано и като започне ясла, имам право на компенсация?

Т.е. не ми е нужен друг по-официален отказ като съобщение по имейла?
Гледайки датите, значи съм участвала на всички междинни класирания? Не е било нужно всеки път да влизам и да потвърждавам нещо?
Друг въпрос, то не, че има смисъл да ги гледам, че сме с 14 т., но на какво време обновяват списъка със свободните места? Или трябва регулярно преди всяко класиране да си ги проверявам?
Ако дете започне ясла в средата на месеца, имам ли право на половин компенсация?

# 312
  • Sofia
Изпращат мейли до всички (класирани и не класирани) само на основното класиране. След това изпращат мейли само до класираните.
Списъците със свободните места се обновяват когато има някаква промяна (напуснало детенце, отворена нова група и т.н.).

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 19:44 от Brin de muguet

# 313
  • София
Да, можете да подадете за компенсации, стига да сте изпълнили критерий за кандидатсване по настоящ адрес. За половин компенсации не знам

# 314
Тези зелени тикчета означават, че съм изпълнила критериите? А, синята удивителна ще стане зелена като ми бъде прекратено майчинството?

Съжалявам, ако въпросите ми са глупави, но сега разгадавам кое, какво означава?

Общи условия

Активация на акаунт