Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 22 160
  • 514
  •   1
Отговори
# 510
Да я преместиш няма да стане. Ще трябва да кандидатстваш по каналния ред. За самата адаптация на детето не мисля, че ще е проблем. Те бързо свикват. Не си сменяй адреса само. А, щом не си шофьор и градината ще е далеч от работното място, още повече не бих си причинила тази гимнастика за нероден Петко. Ще го мислиш като се върнете отново в София.

# 511
Ако ще се връщате в София, не си сменяйте адресната регистрация, защото ще се гледа уседналостта на детето.

Възможно ли е да се запише детето в общинско/държавно детско заведение в друг град, ако адресната му регистарция е в София? Дори и да няма проблем с местата, трябва да се провери чисто административно как стоят нещата. Еврнтуално някаква "врътка" с настоящия адрес, а постоянният да си е в София.

Иначе и аз съм съгласна с горните мнения, по-добре си запишете детето в Елин Пелин, да ви е удобно в обозримото бъдеще. След няколко години ситуацията може да е съвсем различна. Плюс, че вече няма такъв недостиг за места в детски градини. Големият недостиг е за яслите.

# 512
  • София
Да, да, аз разбрах, че пак се кандидатства, но вече с нейния си адрес(т.е. моя в София).
За ясла и 1ва група разбирам, че има възможност да не ѝ сменям адреса, а да се възползва да кандидатства с адреса на бащата, който вече си е в Елин Пелин. Ще разпитам и на място, но поне от Наредбата така разбирам.

# 513
  • София
Наредбата за прием е общинска, т.е. различните общини си имат различни правила.

# 514
Докато е малко детето не го тормозете да го записвате в София, щом дори не сте постоянно в София, не си го и причинявайте на вас. Таткото няма да успява винаги, това е всеки ден да го играе такси и да пътува по 3-4 часа на ден, ще закъснява за работа, докато върви адаптацията ще отсъства от работата, като кажат да дойде да го вземе в 11:30, а той го е оставил в 9 и тъкмо е стигнал до работата ....
Ранно будене, малко дете, път всеки ден..а и то дори няма достатъчно места в държавна ясла, може да се наложи да го запишете в някоя частна в София т.е хем неудобно, хем и такса над 600 евро...

Общи условия

Активация на акаунт