Old Money - стилът отвъд тенденциите

• 17 730
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
Еми нали това казвам и аз ,кралските Ора се обличат противоположно на олд мъни и Тих лукс.

# 226
Камила винаги е доста елегантна, да не кажа най-елеганта за възрастта си, разбира се, от БКС.

Иначе, докъде стигнахме в спора как всеки разбира old money стила?
За мен, ако човек няма по-знатно потекло, най-добре да се стреми само към ненатраплива елегантност, класика и усет дребния детайл, няма нужда чак на олд мъни да се прави.

ПП Забравих да пиша колко много се радвам, че не съм единствената, която не си пада по 50 нюанса бежово.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 21:27 от Блу

# 227
Е, до къде да стигнем? Много ясно, че бедни хора да обсъждаме стила на богатите е любимото ни. Докато стават по-богати, ние лапаме мухите в тази  тема и се правим на експерти.

# 228
Ама че сте негативни . Мечтите са безплатни, стилът се учи. Който  има желание намира и начин да започне от някъде. Обсъждаме известни личности в контекста на темата. Няма нужда да спорим , би било чудесно да се дават повече добри примери вместо да се критикуваме .Old money е основата на стилът отвъд тенденциите все пак. Някои потребителки дават много хубави примери, други се опитват, трети влизат да напишат някой негативен коментар само.

# 229
Има жени на които 50-те нюанса бежово стоят великолепно, знаят го и носят основно тази гама.
Не мисля че човек е скучен като изглежда добре.

Харесвам стила на Луиза Спаньоли. Придържат се към класиката, но имат малко повече блясък и смелост. А и обичат розовото и цикламеното 🙂

# 230
# 231
Като гледам снимките и определението спретнат е точно на място.

Стил се учи, само да има желание човек.

# 232
Изписахме 16 страници и все още има потребители, които си мислят, че old money е мода.
Модата се променя всеки сезон , а old money стилът е останал същият през годините, че и вековете. Не се „вдъхновява“ от модните тенденции , а вдъхновява. Няма нищо общо с това да копираш/ имитираш поредната модна линия. Old money е стилът отвъд тенденциите , пише го в заглавието на темата.

# 233
В момента си е точно мода, която много копират, но това не ги прави old money в смисъла на понятието, за това е нужно много повече от едни дрехи.

Понеже видях сайтове за дрехи, които копират дрехите на Кейт Мидълтън и да ги облечете, просто копирате не ставате принцеса.

# 234
Ще се опитам да изясня понятията. На мен поне по този начин ми се изясни картинката преди мооооого време, още преди да стане модерно. Simple Smile

Да, от известно време стана модерно копирането на елементи от естетиката олд мъни. А изкопираното  услужливо нарекоха "стил олд мъни". За мен това е чист нонсенс, защото единственото което отчетливо определя тази естетика е, че тя не само не приема модата като такава, но и категорично я неглижира и отхвърля.

Освен това обединява в себе си няколко стила - препи, смарт-кежуъл, класика, спорт-шик и малко от стила сафари. Както и спортен стил - тенис, голф, поло, езда.

За да се доближи човек до този вид естетика, облеклото му трябва да бъде в един от изброените стиловете, без да бъдат смесвани помежду си.
Да бъде спокойно, разбираемо и с уважение към традициите. Дрехите да са комфортни и свободни, да се усеща една лека отпуснатост и лежерност. И най-важното дрехите да са адекватни на мястото и времето. Другото характерно е да личи грижата за себе си - кожа, нокти, коса, но всичко да изглежда естествено и непринудено.

Няма как да си олд мъни с рокля и кецове, нито с дънки и кожено палто, колкото и класически да са. Да не говорим за дълъг маникюр с ноктопластика, букли, мигли, джуки......

По-ясно няма как да го обясня, опитах няколко пъти, но явно не ми се получи, то и не само на мен де. Много момичета се опитват, но очевидно без успех. Grinning

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 18:25 от Sysly

# 235
В тази стил кройките на дрехите са същите като преди сто години, за какво копиране пишат някои тук не разбирам....
Кога е станало модерно Sisly?
Или по-точно кога са били излязли от мода?
Защото аз не виждам разлика в правите поли, веревните, А силуета, блейзъра, прав панталон с басти, сафари саката и панталонките, шлифера, пуловера, роклите за коктейл и т.н.
Ето една снимка от 30-те години на миналия век, дамата е Яна Язова, на море във Варна

и добре че се появи някой да каже, че като сложа модела на класическата рокля носена от Кейт Мидълтън няма да стана нея, а си оставм пак Ал Георгиева 🤣

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 10:04 от Al Georgieva

# 236
Няма нужда човек да е милионер от няколко поколения, наследствен аристократ или с няколко висши образования, за да знае какво е old money.
Достатъчно е да има интернет и google search, за да се информира ако не знае.
А най-хубавото на този lifestyle е, че не се нуждае и от "инфлуенсъри", "анализатори" и "критици", които вещо да му обясняват какво е и какво не е.
Достатъчно е човек да се чувства комфортно в тази стилистика и да се асоциира адекватно със съответните интереси и поведение на old money културата.
Което мисля и че е смисълът на тази тема - прекрасна е, а MERA като създател и начин на представяне/изразяване се справя забележително.

# 237
Не знаех, че ще доживея това, което нося по принцип да се счита за модерно, че и да се казва old money. Не е лошо, след модерното лилаво от преди 2-3 години и модерните флорални щампи, да се вкара и малко умереност, сиво, тъмно синьо, бяло. Тази година най-накрая си купих една рокля на цветя (черна) и явно пак съм извън модата, защото не е old money Wink

# 238
Това, че в един момент old money стана тренд, не означава, че по същността си е такъв.
Трендовете идват и си отиват. Old money стилът го има много от преди социалните мрежи да го популяризират.
Олд мани не е “обличам се така, за да изглежда скъпо” или за да приличам на Кейт Мидълтън.  Олд мани е “имам стил, който не се влияе от това какво е модерно”.
Old money е комбинация от класика ,минимализъм, Аристократичен винтидж / херитидж стил, Preppy стил  и Quiet luxury .

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 01:51 от •MERA•

# 239
Не мисля, че на някой му е хрумнало, че ще стане автоматично аристократ придържайки се към стилистиката им. Разбрахме и че тук няма такива, но това не пречи да харесваме стиловете които включва тази естетика и да ги прилагаме в ежедневието си. Simple Smile
Все пак имаме няколко стила които да обсъждаме. Да оставим аристократите на страна, нито са идеалният пример в някои отношения, нито са застраховани от гафове и изцепки. Можем спокойно да си говорим за реално приложими комбинации на дрехи и аксесоари, които ни харесват и носим с удоволствие. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт