Old Money - стилът отвъд тенденциите

• 17 736
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Ох, далече съм от Есил Дюран, но и аз облякох неон миналата година.
Харесвам се, нося ги в по-неформална обстановка

Скрит текст:

С цветните дрехи ми е по-трудно с обувките и чантите.
 Поглеждам дрехата, казвам си - нямам подходящи за нея и не я купувам.

# 211

Скрит текст:

[/quote

Ей това е ...абсолютна красота ! 🤩
Взех  си тая зима палто такъв цвят ,имам и наситено зелено и бледо розово ,златисто ски яке -много им се радвам...❤️ Имам и едно бежаво класическо де ...ама ми е мех😐😅

# 212
Al Georgieva 😍събра ми очите като на емотиконата.
Олд мъни стилът не означава непременно пастелни, неутрални или тъмни цветове. Истинската сърцевина на този стил е в перфектната кройка, висококачествените материи,
гардероб с дрехи, които не са еднодневки, сдържаност и уважение към повода.

Извинявайте, че често споменавам кралица Елизабет. Гледам за не знам кой път “ The Crown” и все за примери с нея се сещам. Тя носеше пастелни и понякога дори неонови и ярки цветове, особено в последните десетилетия от живота си. Личното ми мнение е ,че стилът  не е в цвета, а в конструкцията на тоалета, цялостната визия и поведението.

# 213
Баш неутрални и пастелни цветове си е олд мъни-то ,главното там е елегантна дискретност

# 214
Пастелните  и неутралните цветове се асоциират с old money стила, но според мен елегантната дискретност не е задължително равна на цвят. По-скоро тя се изразява в структурата, липсата на показност и уважението към контекста( повода, събитието, мястото). А това може да бъде предадено и чрез по-смел цвят, ако останалото е издържано. Лично мнение, пак казвам. Ако  стилът зависеше само от цвета, всеки в бежово щеше да е old money.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 23:18 от •MERA•

# 215
На английската кралица ѝ влизаше в "длъжностната характеристика" да се забелязва като излезе пред хора, срещала съм изказвания че заради това носи тези ансамбълчета в ярък цвят, дето имам чувството че бяха и един модел всичките - като униформа за публични появи ѝ бяха.

А това да сложиш телесен сутиен под бяла блуза си е здрав разум, добре че не съм чакала да се замогна че да се досетя ами просто не харесвам бяло бельо Grinning

Поне за мен този стил си е просто сдържана елегантност и качествени дрехи, в това число и много добре скроени спрямо фигурата.

# 216
  • Пловдив
Аз сега не разбрах: Есил Дюран в стил олд мъни ли се облича?

Тя сред нашенските фолкаджийки е наистина от по-елегантните (повечето са от по-неелегантните), ама да уточним стила, да се знае.

# 217
Много ми харесват фините дами, които споделяме тук, но нека дам и няколко curvy идеи.

Първата не - такава пола молив е твърде неудобна за този стил. Цветът също е извън схемата.
Втората категорично не - впита трикотажна блуза с голямо деколте. Изглежда все едно е купено от някоя сергия на Илиенци. Панталонът също е ужасно впит за тази кройка.

Чанта, цялата с логото (лога?) - категорично не.

Риза, отворена до степен да се вижда сутиен...

# 218
Нали нямало дълбоки деколтета в този стил, а постнатите снимки разкриват щедро баш такова ?!?
Нали нямало прилепналост...а на снимките виждаме плътно по тялото..?!?

Нещо и вие самите /поддръжниците/ май се объркахте или не сте съвсем наясно.

# 219
Най-добрата ми приятелка се облича така дискретно, със скъпи и качествени дрехи, без надписи и лога, ненатрапчиво. Обаче пък на нея рядко ѝ се налага да се "барва" и в повечето случаи човек може да я види облечена с дънки. С разголено деколте и мишница никога не съм я виждала.

Това с "curvi" моделите ме разби. Представям си някой, който не знае английски, как ще си го преведе Smiling Imp

# 220
Al Georgieva 😍събра ми очите като на емотиконата.
Олд мъни стилът не означава непременно пастелни, неутрални или тъмни цветове. Истинската сърцевина на този стил е в перфектната кройка, висококачествените материи,
гардероб с дрехи, които не са еднодневки, сдържаност и уважение към повода.

Извинявайте, че често споменавам кралица Елизабет. Гледам за не знам кой път “ The Crown” и все за примери с нея се сещам. Тя носеше пастелни и понякога дори неонови и ярки цветове, особено в последните десетилетия от живота си. Личното ми мнение е ,че стилът  не е в цвета, а в конструкцията на тоалета, цялостната визия и поведението.
Напротив, стилът на кралските особи не е олд мъни ,въпреки ,че си приличат по качеството на дрехите.
При олд мъни няма ярки цветове ,те не искат да се натрапват и изпъкват по никакъв начин. Не следват модните тенденции ,всичко при тях е класическо.
Кралските особи -точно обратното - следват модните тенденции ,носят ярки цветове ,по смели и екстравагантни са ,носят по-богато украшения ,бижута ,брошки ,шапки и т.н.
Те искат да изпъкват, да внушават власт, великолепие, статус.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 09:17 от No_frame bitch

# 221
Ярките цветове светят, определено човек в тях е забележим. Но са красиви, носят настроение и излизат добре на снимки 🙂

# 222
Ами те на тия снимки са все на места където са отишли основно за да ги видят хората, точно при тях не важи това да не се набиваш на очи, част от "работата" им е. И ярките цветове, и екстравагантните шапки, и всичкото им на това служи.
Хич няма какво да гледаме стил точно от кралското семейство, силно се съмнявам някоя от нас да се озове на такава "работа" Grinning

# 223
  • Пловдив
По "работа" - не, ама като идея да ни забележат, защо не. Е, пак няма да сме нито олд мъни, нито кралски особи. Grinning

# 224
Камилата с какво се е барнала?🤣🤣🤣 Сякаш е охрана на Кейт М.

Общи условия

Активация на акаунт