Old Money - стилът отвъд тенденциите

• 17 777
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
  • София
хайде, пак се започна....

MERA, това, което описвате, е елементарно възпитание.

# 196
В днешни дни и във форума , елементарното възпитание се наблюдава толкова рядко, че минава за old money. И ти си права, jam.

# 197
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Ето още малко от този стил и как аз си го представям.

# 198
😍 Много харесвам комбинацията на бели екрю рокли  с черни обувки и аксесоари . Бях се издокарала така преди години за едно тематично събитие и се чувствах прекрасно .

# 199
  • BG
За бялата и синята рокли от пост 188.Бялата е с шев редингот, а синята с френски.Говоря за горната част.И двата модела са подходящи за едрички дами.Трапецовидния силует в долната част много умело прикрива несъвършенствата и стои много елегантно.На младини тежах 22 килограма повече от тези, на които съм сега.
Има и една"хватка", наречена таблие.На класическата права пола се правят два декоративни вертикални шева на нивото на средата на бедрото.Ако се пришият декоративни копчета или тънко галонче също става добре.Така оптически се стеснява ханша.
Да добавя и още нещо - класическото палто с кимоно ръкав от 50 - те с шал яка също оптически прави фигурата слаба.За дами с малък бюст е подходящ реглан ръкав.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 20:34 от Вивиана Енева 634968

# 200
Олд мъни, ню мъни - вижте Безос как си остави жената заради една с вид на  бръмчалка от маалата.
Така че, правете си сметка - защо, кога и заради кого. На мъжете им е слаб ангелът.Simple Smile

# 201
Темата е за стил. Не за клюки.

# 202
Ето я споменатата госпожа с типичния си new money стил . Old money не се води по хормонални импулси. Да, явно е, че привлича мъжките погледи в желаната от нея посока, но облеклото й е изключително неподходящо за събитието. Сакото й е тясно. Old money винаги са облечени според случая. Една жена може да изглежда “секси” без да боде очи със силикона и бельото си. Впрочем , при old money стила никога не се вижда / не прозира / не се показва  бельото . Сещам се и за правилото да се облича телесен цвят  (nude) сутиен под бели блузи и ризи.  

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 19:11 от •MERA•

# 203
  • BG
И полите по възможност да са кроени на верев, за да обгръщат ханша, а не да се впиват и очертават бельото.

# 204
Права или А-линия пола не си представям как да е скроена на верев, но пък е хубаво, почти задължително дори, полата да има подплата, която да помага на плата да обгръща по-гладко ханша и бедрата. Не мога да измисля друга друма за комбинезон, но си имам подобни дрехи-бельо, които винаги нося под рокли, без значение сезона. Така и роклята изглежда по-добре, и на мен ми е по-удобно. Дъщеря ми също се научи да слага нещо под роклята, за да я чувства по-добре по тялото си, само с най-най-летните рокли си го спестява.

# 205
  • Mediterraneo
Олд мъни, ню мъни - вижте Безос как си остави жената заради една с вид на  бръмчалка от маалата.
Така че, правете си сметка - защо, кога и заради кого. На мъжете им е слаб ангелът.Simple Smile

А Безос каакво дири в темата изобщо? Нито е стилен, нито пък е old money. Че и жена му да гледаме.

# 206
Безос ли?
Вероятно опит да ни вкарат в правата вяра и да тръгнем по силикон и дантелени сутиени  (😃 шегувам се)

Сега, с темата, олд мъни стила го виждам много повече по улиците. Младите хора определено са го харесали.

# 207
Преди около 30 години (15 до двайсет и няколко години ) се обличах много олд мъни -бежаво ,кафяво,класически кройки,лен,поли малко под коляното и дълги ,сака ,палта..
шити за мен дрехи.....Е ...НЯМА ТАКАВА СКУКААА JoyJoyJoy
Една сутрин станах с неистово желание да нося наситено розово и това беше точка на пречупване. Никога не се върнах към тоя блудкаш дето е толкова модерен сега ,чак и в сенсея пуснали гледам олд мъни серия Stuck Out Tongue Winking Eye

# 208
Наситено розовото си е прекрасен цвят 🩷
Последните години се поразчупих и почнах да нося повече.

Чак толкова скучно май не съм се обличала, но на мен бежово ми стои ужасно.
Затова черно, в изобилие.

# 209
Сещам се за Есил Дюран автоматично 😄 от бяло, бежово и перли жената започна да облича цикламени костюми, пера и неони . Сякаш се вдъхнови от Dubai Bling (Netflix). Няма лошо, кой както се чувства добре , така да се облича. В old money стила присъстват и цветове, не е толкова скучно.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 22:20 от •MERA•

Общи условия

Активация на акаунт