Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 15 225
  • 405
  •   2
Отговори
# 330
  • На изток от Ада
Ми опити през ден...

# 331
  • София
Намери си читав ендокринолог. ТСХ 5 означава хипофункция на щитовидната жлеза. Тсх трябва да е под 2 за забременяване.

Провери си също КЗ и инсулин на гладно.

Много често високото ТСХ, заедно с Инсулинова резистентност върви с поликистозни яйчници. А оттук може да падне качеството на яйцеклетките.

Високият пролактин може да е причина за незабременяване, добре е, че пиеш достинекс. Само помни, че като забременееш трябва да го спреш.

След това можеш да отидеш на АГ за профилактичен преглед, плюс цитонамаска и микробиология.

Прогестеронът се пуска 7 дни след точно измерена овулация, ако си го пуснала ей така на произволен ден - изследването е безсмислено.

Абортът, ако е направен добре, не е причина за инфертилитет.

Виж първа страница на темата. Успех 🍀

# 332
Намери си читав ендокринолог. ТСХ 5 означава хипофункция на щитовидната жлеза. Тсх трябва да е под 2 за забременяване.

Провери си също КЗ и инсулин на гладно.

Много често високото ТСХ, заедно с Инсулинова резистентност върви с поликистозни яйчници. А оттук може да падне качеството на яйцеклетките.

Високият пролактин може да е причина за незабременяване, добре е, че пиеш достинекс. Само помни, че като забременееш трябва да го спреш.

След това можеш да отидеш на АГ за профилактичен преглед, плюс цитонамаска и микробиология.

Прогестеронът се пуска 7 дни след точно измерена овулация, ако си го пуснала ей така на произволен ден - изследването е безсмислено.

Абортът, ако е направен добре, не е причина за инфертилитет.

Виж първа страница на темата. Успех 🍀
  Вече ТСХ ми е 1.26 откакто пия еутирокс. Правила съм изследване за инсулинова резистентност и там всичко е точно. На гинеколог ходих микробиология и цитонамазка също всичко е наред, а прогестерона го изследвах преди да ми дойде.

# 333
  • На изток от Ада
Както каза Дели прогестерон точно на 7 ден след овулация.

# 334
Утре съм при ендокринолог...а дали не трябва да ми пуснат и амх?

# 335
  • На изток от Ада
Утре съм при ендокринолог...а дали не трябва да ми пуснат и амх?
млада си , защо ти е.
Амх е фобре с инхибин б и вит д  .

# 336
Да, хубаво е да изследваш и АМХ. За съжаление "млада си" не винаги означава добър резерв. Иначе е нормално да отнема време забременяването. До 1 година опити за човек под 35 се счита за нормално. Как са останалите полови хормони?

# 337
  • На изток от Ада
Права си слънце,  но нека да не пуска всички изследвания още .  Все пак правят опити от няколко месеца.

# 338
Да, хубаво е да изследваш и АМХ. За съжаление "млада си" не винаги означава добър резерв. Иначе е нормално да отнема време забременяването. До 1 година опити за човек под 35 се счита за нормално. Как са останалите полови хормони?
Опити това ще рече всеки ден? Естрадиол, ЛХ ,ФСХ , ФТ4, общ тестостерон , ТСХ, Мат, Общ пролактин и Вит Д. Всичко е в норма освен пролактина и прогестерон

# 339
  • На изток от Ада
Не всеки ден опити не е добре.  Най -добре през ден .

# 340
  • София
Прогестеронът тръгва от 0 в деня на овулацията, стига пик на 7 ден след това, след това, ако няма бременност, отново пада и като стане 0 настъпва кървенето. Ето затова не бива да се пуска на произволен ден, а точно 7 дни след овулация. А овулацията в различните месеци може да е в различни дни.

ТСХ така е добре.

Действайте през ден в дните около овулация, за да може сперматозоидите да имат време да поузреят 🍀

# 341
Здравейте, момичета, идвам да се отчета след Турция:
цветната снимка ми е супер, казаха, че всичко е нормално там. На прегледа, който имах след това нищо притеснително не се видя, единствено потвърдиха, че яйчниковия ми резърв е доста нисък за възрастта ми - 0.2 и посъветваха да замразя яйцеклетки (било то там или в България; така че някой ако е минал през това може ли да даде отзив къде го е направил и какъв е самият процес).
Относно разговора след това: видяха, че кариотипите, които сме изследвали са само с 11 панела, а казаха, че имало с 20 и ни посъветваха да пуснем и останалите 9. В Геника не са ни питали колко панела да изследваме, не знаех, че може и повече, и малко ме доядя, че явно пак ще пускаме и ще чакаме отново. При приятеля ми както казах спермограмата е супер, попитахме дали има нужда да се пуска ДНК фрагментация и оксидативен стрес, казаха - не, но въпреки това ние смятаме да пуснем тук в България. Попитах ги за НК клетките ми, че са завишени - не проявиха интерес към тях. Също така споделих, че често съм страдала преди от цистит, чувала съм, че понякога има връзка с аборти, но и на това казаха, че по-скоро не смятат, че има връзка.
Смятат, че проблемът е имунологичен и е от ембрионите. Посъветваха да пуснем останалите 9 панела от кариотипите, още няколко изследвания за мен и приятеля ми, които не разбирам какви са, че са написани на турски с някакви кодове и въпреки че търсих с код, нищо не излезе, но казаха, че тук по лабораториите знаят и за мен допълнително следните, че поне ги разчитам (Anticardiolipin IgG/IgM; lupus anticoagulant, Protein C/S activity, Antithrombin III activity, B2 Glikoprotein IgG/IgM, ANA).
Това, което предлагат е инвитро, защото така можело да следят ембрионите, да направят биопсия на този, който се развива и да се знае, че поне в мен се вкарва здрав ембрион, но разбира се не било изключено, че пак нямало да стане аборт.
Другото, за което 'се хванаха' беше, че майката на приятеля ми е имала няколко аборта преди него (не по нейно желание) и един след това (отново спонтанен) и да не би да има някаква връзка.
Та, общо взето това е на този етап.
Аз ще си изчакам часа при Михайлова и при Калчев да видим какво ще кажат, надявам се Калчев да ме насочи и към Тончев или друг хематолог, и се чудя дали сама да не се опитам да запазя час за него. И вече като имаме техните мнения и допълнително направените изследвания, да преценим какво да предприемам. Ако трябва да съм честна ми се иска да избегнем инвитрото, но Божа работа вече.
Какво е вашето мнение относно написаното, ще ми е интересно и полезно да споделите.

# 342
  • Sofia
... за мен допълнително следните, че поне ги разчитам (Anticardiolipin IgG/IgM; lupus anticoagulant, Protein C/S activity, Antithrombin III activity, B2 Glikoprotein IgG/IgM, ANA).
Това са изследвания за придобита тромбофилия.
Хубаво е да ги направите.

# 343
  • София
той Калчев сигурно ще ги назначи, на мен ми ги е пускал

За допълнителните генетични не е нужно пак да давате кръв, Геника пазят генетичния материал (дано още) и само ще доплатите

# 344
  • На изток от Ада
Замразяване на яйцеклетки се прави с пункция.

Общи условия

Активация на акаунт