Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 15 190
  • 405
  •   1
Отговори
# 345
FleurÉtoile , обясниха ли защо да замразявате яйцеклетки, а не директно ембриони? Яйцеклетките не се ли водят по-"чупливи", ако се замразяват самостоятелно? Предвид че имаш партньор не виждам смисъл от замразяване на яйцеклетки.

# 346
Не, не са ми обяснили, честно казано това ще е едно от нещата, които ще питам, когато отида при Калчев

# 347
Момичета, пиша с предупреждение и оплакване от Бодимед. След като дълги години се следях в Рамус, но реших да ги сменя, заради прочетени от доста момичета негативни мнения, се насочих към Бодимед като реномирана лаборатория и то за хормонални изследвания. Заради тяхното ТСХ от 0.2 преди 40 дни си коригирах доза, на която бях от години и се чувствах добре, за да пусна преди няколко дни изследвания в Цибалаб и да видя ТСХ - над 5. От години не съм виждала толкова лош резултат. Движех се между 1 и 2. Освен това веднага започнах да чувствам и умората, и косопад се появи, точно както като откриха Хашимотото. В Рамус никога не съм имала грешен резултат. И тамън АГ даде зелена светлина, ММ подобри спермограмата и уролога каза да действаме и нов проблем. Grinning И прогестерона нисичък този месец.
Вече съм приела, че това не е моята година и не бързам толкова с опитите, но ме е яд на Бодимед, защото си се чувствах добре и тамън след аборта и МЦ се върна към нормален режим, а този месец яко си разбърках нещата и пак 5-6 дни преди МЦ съм със зацапване...

# 348
  • София
Щом в две лаборатории има такъв различен резултат, пуснете в трета и то да е централа за да не престоява пробата, това винаги ме е съветвала ендокриноложката, те всички имат предпочитания, на моята са Рамус или Цибалаб централите, макар че пък аз имах лош опит преди време с Рамус с МБ на детето, излезна с чист секрет от носа, а в Цибалаб два дни по-късно с две бактерии в носа ( очевидно имаше бактерия, секрета си беше ужас)

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 10:52 от Мацето

# 349
Точно от централата на Цибалаб е. Много добра огранизация там. Веднага излезе резултат, а в Бодимед ми го качиха късно вечерта. То просто беше нереално 0.2 при положение, че от 4 години съм на една и съща доза, с която държа супер стойности, но къде се филмирах и аз, че след аборта може да отключа Базед и си намалих дозата без да проверя резултата на друго място. Както и да е, сега 1 месец ще си търпя негативите, докато влязат обратно в релси нещата, но съм много неприятно изненадана от Бодимед и повече няма да им ползвам услугите.

# 350
Момичета, да се отчета и тук: бях на консултация при Михайлова и ми назначи следните изследвания, но забравих да я попитам дали се правят на определен ден от месечния цикъл или не, някой може ли да ме посъветва?
1. Th17/Treg/NK, KIR, ANA
2. SDI индекс на фрагментация

Каза ми да ги пусна в лабораторията на Александровска, а не в Геника, но не мога да се ориентирам като цени колко излизат и дали първия ред се отнася само за мен😵💫Бях много изморена след работа и докато си разкажа всичко, тотално съм изключила да питам дали само ДНК фрагментацията е за партньора ми или нещо от първия ред трябва да прави и той🫩

# 351
  • На изток от Ада
Днк фрагментация е за мъжа.
 Фей пусна  нк в Александровска...

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 21:43 от nasito8988

# 352
Горното е за теб, долното е за партньора.
Май месец Th17/Treg/NK, ANA (без КИР) ми излезе около 200-250 по много мътен спомен.

# 353
Благодаря, момичета Flowers Tulip

# 354
Здравейте, правил ли е някой ендометриална биопсия и офис хистеректопия при Д-р Ковачев в Репробиомед? Интересува ме, има ли рискове от процедурите, боли ли? Може и мнения за същите процедури, но при друг лекар. Препоръчани са след биохимични бременности, за да се провери за инфекции в матката и наличие на полипи. Всяка информация ще ми е полезна. Благодаря!

# 355
  • София
Не съм правила при д-р Ковачев, но съм правила при д-р Калчев. При мен нямаше болка, неприятно беше със спекулa, много зависи какъв ви е прага на търпимост на болката. Мисля че бях пила @улин и бях сложила пр@фенид преди процедурата по тяхна препоръка. Взе биопсия и махна сраствания по време на хистерото

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 15:21 от Мацето

# 356
На кой ден е по-добре да се изследват половите хормони в крайна сметка, 2-ри или 3-ти ден ? И какво значение има ?
Става въпрос за LH, FSH, E2.

# 357
Редактирам се, за да не го сметне някой като обвинение, а беше въпрос.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 19:06 от One*

# 358
  • София
Това с рязането на здрави тръби е доста сериозно обвинение, има такава практика, за да влезнеш като критерии за фонда, но една известна голяма болница го прави, да не я споменавам... Доколкото зная се прави клампиране от външната страна на тръбата, тоест трябва да се направи лапароскопски.

Хистероскопията се прави през влагалището. Аз също съм правила при д-р Калчев, но с пълна упойка. При мен имаше хиперплазия на лигавицата. По време на процедурата взеха материал за биопсия.

# 359
  • София
Това за Ковачев за пръв път го чувам, някаква история ли се е завъртяла във форума?

Общи условия

Активация на акаунт