Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 15 178
  • 405
  •   3
Отговори
# 45
Да ще пиша задължително

# 46
Здравейте, пуснах изследванията след месец ще се разбере . Имам въпрос при кои доктори ходихте и търсихте причината за абортите ? Аз съм от Бургас

# 47
Здравейте, пуснах изследванията след месец ще се разбере . Имам въпрос при кои доктори ходихте и търсихте причината за абортите ? Аз съм от Бургас
Здравейте! И аз съм от Бургас и ми се случи на 31.12.3024г. с пукане на околоплодни води в 25г.с. Лекарите не търсят причина като е да първи път, но пуснаха изследвания по мое настояване. Откриха ми уреаплазма, лекувахме я и казаха,че това е евентуалната причина.

# 48
  • На изток от Ада
Аз минах аг изчистила съм се.
Кръвенето почна само,но сложих и Топогин.
Бях в 9+3 по ПРМ но ембриона отговаряше на 6+1

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 10:00 от nasito8988

# 49
След първия цикъл ли ви взеха проба за изследването и мен ще ме изследват дали съм имала инфекция в матката

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 12:02 от Петя Атанасова

# 50
След първия цикъл ли ви взеха проба за изследването и мен ще ме изследват дали съм имала инфекция в матката

При мен взеха преди него, но имах остатъчен материал в матката и кръв. Стандартно се взима след първия цикъл.

# 51
При мен беше след втория. Пуснаха ми обикновена МБ и хламидии , уреаплазма и др. Проверих се и за тромбофилия.

# 52
Здравейте, излезе ми тсх 0.046 и фт4 29 възможно ли е там да е причината за аборта

# 53
  • Sofia
Здравейте, излезе ми тсх 0.046 и фт4 29 възможно ли е там да е причината за аборта
Според Начев - не.

# 54
Четох че недостига причинява аборти и отлепяне на плацента

# 55
  • Замък сред облаците
Какъв недостиг в случая?!?! Имате хиперфункция в момента (ф Т4 е хормонът на щитивидната). Консултирайте се с ендокринолог дали се касае за базед, хашитоксикоза или друго. С такива стойности като бях цикълът ми идваше на 45 дни, имах проблеми с нервите, сърцебиене и тн.

# 56
Консултирала съм се естествено, просто питам дали е възможно да е причината за аборт , ако някой е имал такъв случай

# 57
  • Sofia
Да, моят случай беше такъв. Бях минала в хиперфункция и се стигна до аборт в 9гс. Според Начев, не е била това причината.
Според мен имаше нещо нередно със самата бременност и хиперфункцията беше симптом, а не причина.

# 58
Благодаря ви , и аз мисля че може да е това , ще изчакам и другите изследвания

# 59
  • Замък сред облаците
По принцип обикновено месеци наред по-рано са се вдигали стойностите, а това може да се е отразило потенциално на качеството на яйцеклетката и оттам на негативното развитие на нещата. Но, като възможност го споменавам.

Общи условия

Активация на акаунт