Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 12 505
  • 335
  •   2
Отговори
# 180
  • На изток от Ада
Дано се нормализира...
Гледам да не го мисля.  Но все пск да споделя,  че това ми е аборт с Топогин.  Предните бяха с кюретаж.

# 181
Пиенето на противовирусни по време на менструация е похват на Сигридов по спомен. Предполагам, че Ковачев оттам го е възприел като метод, но пък да не уточни схемата на прием не е сериозно наистина.
Аз съм ходила преди много години при Ковачев и много ми хареса като отношение - не претупваше, разпитваше супер много, обясняваше в детайли. Просто не ми хареса клиниката, където работеше. Много тъжно, че така са се променили нещата. 😔

# 182
Luellis, здравей. Може да пробваш друг доктор. Дори др Ковачев да е много добър, това не значи че задължително е твоя доктор. Не беше моя доктор също. А от опит се убедих, че е важно да се чувстваш разбрана, когато ходиш на лекар. Не се обвинявай, че се опитваш да направиш най-доброто за теб. Може да пробваш да видиш препоръките на друг. С др Калчев са една школа, но за него се чака много. Може би др  Чучумишев - не съм ходила при него, но понеже работи с Калчев Simple Smile  Или се обади на Ковачев да ти разясни. Успех от сърце!

# 183
  • София
Чучумишев е специализиран фетален АГ, аз се проследявах при него с близначките, препоръчвам. Но не мисля, че се занимава с първични репродуктивни проблеми.

При натоварените доктори е така - трябва да внимаваш и да подсещаш да ти отговори на всички въпроси. Аз и при Калчев, и при Вецев си ходех със списък, и отмятах едно по едно, за да не забравят нещо. Предполагам, че и при Ковачев е станала подобна ситуацията с увеличаване на количеството пациенти.

# 184
Благодаря ви за отговорите!:))

Няма да го сменям за сега Ковачев. Вярвам, че си разбира от работата, но претовареността не му позволява да обърне необходимото внимание, та както каза delisardeli - ще си ходя със списъците и ще натискам..

На етап от лечението съм, в който не ми се иска да започвам отново с други подходи и прочее, но признавам, че съм леееееко разочарована.. Simple Smile))

# 185
  • На изток от Ада
При мен сега дойде в 1м 2мц . В началото на юли 1мц сега на 27 юли вторият.
Предният аборт 2 мц ми е дошъл  27 дни след първия. А първият дохде 50 дни след аборта

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 12:57 от nasito8988

# 186
Трябваше вчера да ми дойде , ама не нямам и никакви симптоми пък на 12 трябва да ходя до София за хистероскопия

# 187
Здравейте! Бременна съм след инвитро в 12г.с. и ТСХ ми е 0.02 (0.27 - 4.20), FT4 16.60 (12.00 - 22.00), FT3 4.94 (3.10 - 6.80). Досега нямам установен проблем с щитовидната жлеза, нито съм приемала медикаменти за нея. Притеснителни ли са тези ниски стойности на ТСХ? Изпратих ги на АГ, но още чакам отговор.

# 188
Siss, питай по скоро в тази тема, ако тук не може някоя дама да съдейства.

# 189
  • София
Толкова ниска стойност предполага хиперфункция на ЩЖ. Аз бих повторила изследването в лаборатория, която изследва на място или болнична лаборатория. ТСХ е стресов хормон, така че спокойствието и съня са много важни. Ако стойността от второто изследване е подобна, може би е удачно освен консултация с АГ, да направите преглед с ехограф при ендокринолог.

# 190
  • Замък сред облаците
Понякога при Б също така и пада ТСХ на фона на нормално ф Т4 без да е обвързано с хиперфункция.

# 191
Здравейте, това ми е вторият фемофлор след антибиотика, пак виждам някакво патогени моля за мнение

# 192
Мили мами.. моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да сподели.. Установена бременност в 5 седмица всичко беше наред имаше желтъчно мегурче и сак.. В 6+4 се видя ембиронче без отлепване и без проблеми, но нямаше пулс още в началото за всеки случай ми изписаха дуфастон и утрогестан. (Миналият понеделник беше този преглед) Съотвтно ми казаха да отида днес когсто вече ще бъда 7+4 за да чуем пулс, днес при прегледа се видя хематом и отлепване и плода отговаря на 6+4 тоест не се развива и ми казаха да изчакам до петък за да видим дали има промяна и ако няма да се предприеме съответно премахване оперативно . Отидох  на второ мнение там ми казаха същото, че и по зле (МИСЕД АБОРТ) и , че най вероятно ще прокървя ...Може ли някой от вас да сподели, ако е имала подобен случай и имала ли е щастлив край и може ли това всичко да е грешка..

# 193
  • На изток от Ада
Плами защо с кюретаж?
Аз също имах бременност с плод който нямаше пулс и изоставаше.. Направих медикаментозен аборт . Успешен .

# 194
Плами защо с кюретаж?
Аз също имах бременност с плод който нямаше пулс и изоставаше.. Направих медикаментозен аборт . Успешен .

Така ми казаха , може ли да споделите при вас как се е случило.. съжалявам за загубата ви..

Общи условия

Активация на акаунт