Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 12 505
  • 335
  •   2
Отговори
# 315
One*, аз този час за ноември месец, го чакам от май след втория аборт Grinning , така че напълно те разбирам

# 316
Момичета, ако при записване на часа за Калчев не сте казали да ви имат предвид, ако се освободи по-ранен час, горещо ви препоръчвам да им звъннете и кажете.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 20:30 от Blqblq_

# 317
Здравейте, момичета! Темата много ми помага! Записвам се...за съжаление, след мисед в 12.4гс, преди 2 дни ми беше кюретажът. Точно преди година имам прекъсване в 15.5гс, което беше двуетапно и този път, др. като каза, че може само кюретаж, го избрах, заради ужасния психически стрес и безумни болки, които преживях 1-вия път. Имам дете,родено през 2021, лека и безпроблемна бременност. След 1вия аборт мин.година. докторът каза да не изследваме нищо, случвало се, диагнозата беше - вентрикуломегалия/хидроцефалия - в мозъка имаше много течност. Този път - в 12.4, на рутинен преглед сърцето беше спряло. Широк пакет НИПТ - без проблем, перфектна фетална 6 дни преди последния преглед....и сърцето е спряло изведнъж. Правила съм на своя глава изследване за тромбофилия - хетерозиготен тип С/Т , била съм на хематолог, каза при бременност 75мг ацетизал кардио вечер. И Така, забременях това лято, лекарят, при който стартирах да се следя, каза 150мг ацетизал вечер. Почнах да кървя с кафява кръв след 2,3 дни , казах му, видя ме и ми предписа дуфастон 2х1, пих няколко дни, но не спираше зацапването, др каза - друго няма какво да предпиша. Веднага отидох при друг специалист, предписа ми терапия - дуфастон 2х1, циклогест ректално 2х1, алеракт 2х1 и каза без ацетизал, така зацапването спря. След няколко дни пак почнах ацетизал, но пак почнах да зацапвам, др каза да не го пия вече изобщо....и тук идва драмата и обвиненията от моя страна. Усещам, че от там е дошъл проблемът, някъде нещо със съсирването., може би ттрябваше да преустановя този ацетизал в някакъв момент..някаква гадна вина усещам, че съм можела да го контролирам и да не се стигне до тук. Имам час скоро при Д.р Дяволов в МД, от отзиви тук се спрях на него, все пак искам да имам насоки, за изледвания да направим с мъжа ми, всичко, което е нужно за да може занапред , каквото зависи от нас, да сведем до минимум потретване на ситуацията.... Sad

# 318
  • На изток от Ада
Кубанита, съжалявам.
Как ти беше коагулацията ?
Следеше ли прогестерон в началото ?
Хетерозигот на кой фактор?
Аз съм Хетерозигот на Асе.

# 319
Кубанита, съжалявам! Единственото, което е сигурно е, че вие нямате никаква вина. Дали изобщо е имало нужда от антикоагуланти, не е сигурно, ако не сте следили коагулация, предвид че първата загуба е от съвсем различно естество. Но ако има сте за фраксипарин, а не аспирин и грешката не е ваша. Ако не сте били спрели аспирина, най-вероятно сте щели да получите хематом и пак да загине плода.
Кураж, за да преминете и през това! И добър хематолог, който да ви следи при следващата бременност

# 320
Кубанита, първо съжалявам!
Нямате вина. Някои неща наистина не са под наш контрол. Изобщо не се знае причината в тоя аспирин ли е. Немалка част от тези случки се дължат на индивидуалните особености на плода и собствения му капацитет за правилно развитие. НИПТ не хваща всичко, феталните не могат да видят много неща в ранен етап.
Дайте си време, след това изберете добър екип, с когото да се чувствате уверена и да имате доверие.

# 321
  • София
Кубанита, съжалявам.

150мг ацетизал в ранна бременност е много висока доза. Такава може да се изпише едва след БХС при лош кръвоток. В ранна бременност обаче е опасно, защото разрехавява плацентата. Аз също прицапвах от аспирина в ранна бременност.

При всички положения не е ясно дали това е причината за аборта. Съжалявам. 🍀

# 322
Здравейте, момичета! Пиша и тук, защото нямам отговор в другите теми. Профилактично, заради предишна загуба кое е по - добре да се направи-серклаж или песар? Лекарят ми препоръчва серклаж, но аз мисля, че при него има по-голям шанс за инфекции след това.Писах и в групата за серклажи вчера, но не са много активни там и нямам още отговор. Тези, които са слагали в Майчин дом Варна  колко платиха?

# 323
  • На изток от Ада
Момичетата да дам информация за проф Михайлова.  Не прави онлайн консултация от 1 октомври.
Работи в Александровска и Надежда.

Това причетох в тема тук

# 324
Петък беше 16 днес е 19.40 биохимична ли е,кога ще ми дойде.

# 325
  • На изток от Ада
А прогестерон?
Следи ги.

# 326
  • На изток от Ада
Мацки защо лф се смалява? Следя о с тестове.
Преди Ма беше 13 дни сега е 11 -12 дни.
Той мц не се е нормализирал .
 Ту 27 ту 28 дни . О и тя на 15- 17 ден

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 11:57 от nasito8988

# 327
Добър ден! Преди преди 4 години направих аборт по желание , защото обстоятелствата бяха такива, но вече нещата стоят по различен начин и много искаме да си имаме дете. Започнахме от скоро да опитваме. Правила съм си изследвания на хормони. Имам висок пролактин - 55 а референтните стойности са до 26 и пия от скоро също достинекс. А от началото на годината като си правих изследвания ТСХ ми беше 5. В сегашните изследвания прогестерона също е много нисък. Дали този аборт може да ми попречи да имам деца .... Ако може да ме насочите какво трябва да направя , ако съм пропуснала нещо.

# 328
  • На изток от Ада
Следиш ли овулация?
На колко ход сте ? Май си ми набор ...
Спермограма може

# 329
Следиш ли овулация?
На колко ход сте ? Май си ми набор ...
Спермограма може
Не , не следя. 00 съм

Общи условия

Активация на акаунт