Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 19 445
  • 520
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Била е на лекар, има сакче в матката, но според лекарката било много малко (трябва да е в 5та седмица, колко пък да трябва да е голямо тогава). Изписала ѝ е Утрогестан 2х2. Според вас има ли смисъл да изследва ЧХГ и Прогестерон, след като вече приема, а и се е видял сак в матката?
Няма особен смисъл да се пуска ЧХГ, при положение че се вижда сакче в матката. От тук нататък водещото е какво показва ехографът.
АГ едва ли е имала предвид, че сакчето е по-малко от очакваното за г.с. , а просто че в 5гс не може да се види нищо повече от сакче, именно защото е още малко.

В 5гс, ембриончето може да е максимум 2мм, а може и да не се види изобщо. При моите бременности в 5гс се виждаше само сакче, защото аз съм с късна овулация.
Чак към 6гс може да се гледа за ембрионална структура.

# 511
За съжаление малко след като писах прокърви и направи спонтанен аборт. Благодаря за мнението! Hug

# 512
Здравейте! На 15.12 направих спонтанен аборт, с ембрион отговарящ на 6г.с, а тогава трябваше да съм 8г.с. Имах кървене до около 23.12. На 28.12 имахме полов контакт (след разрешение от лекар) на 07.01 направих тест и имаше много лека, почти незабележима черта и си казах, че е от остатъчно чхг. Обаче се чувствах отпаднала, сънлива и на 11.01 направих втори тест( не с първа урина), показа се веднага втора бледа черта, която после потъмня( горният тест на снимката). Днес отново правих тест и пак същото - на първата минута втора бледа черта, която после стана по-тъмна.
Не знам какво да мисля.., дали е остатъчно чхг според вас?
Аз мисля, че би трябвало чертите, ако все пак е остатъчно вече да избледняват, или пък да не се появяват, не знам.

# 513
Кръвен тест през 1-2 дни, за да се следи спада или се покачва и ще стане ясно.

Среднощно слънце,
Скрит текст:
виждам ти съобщението, излиза ми грешка, не мога да ти пиша, опитах от десктоп, ама пък нещо не мога да се логна

# 514
Happy, подкрепям мнението на Кенди за ЧХГ. Така няма да се чудиш всеки ден каква е чертата. Ако имаш лесен достъп до лаборатория това е най-лесният вариант.

Candy,
Скрит текст:
Не знам какъв му е проблемът на моя профил, мисля че може да е емотиконата до името, трябва да пробвам да я сменя. Имам 3 седмици докато стигна до неинвазивния тест, в случай че стигна, така че има време. Grinning

# 515
Здравейте! На 15.12 направих спонтанен аборт, с ембрион отговарящ на 6г.с, а тогава трябваше да съм 8г.с. Имах кървене до около 23.12. На 28.12 имахме полов контакт (след разрешение от лекар) на 07.01 направих тест и имаше много лека, почти незабележима черта и си казах, че е от остатъчно чхг. Обаче се чувствах отпаднала, сънлива и на 11.01 направих втори тест( не с първа урина), показа се веднага втора бледа черта, която после потъмня( горният тест на снимката). Днес отново правих тест и пак същото - на първата минута втора бледа черта, която после стана по-тъмна.
Не знам какво да мисля.., дали е остатъчно чхг според вас?
Аз мисля, че би трябвало чертите, ако все пак е остатъчно вече да избледняват, или пък да не се появяват, не знам.

Здравейте, това са резултатите от кръвният.

# 516
  • София
Супер.
След 48ч пускате още един тест на ЧХГ, в същата лаборатория.
Стискам палци да е нова бременност!
🍀

# 517
Още едно изследване в събота ще покаже, но с този прогестерон май е ясно какво се случва. Стиснати палци!

# 518
Проблемът е, че при нас не работят  лабораториите в събота..

# 519
Значи в понеделник.
Ще бъде също толкова показателно. Има калкулатори, с които да си изчислите тенденцията.

# 520
  • На изток от Ада
С този прогестерон и аз мисля че е ясно

Общи условия

Активация на акаунт