Здрави коремчета и безгрижни лета с BeOm! Включете се в дискусията и спечелете!

• 5 072
  • 200
  •   1
Отговори
# 180
Винаги носим със себе си пробиотик.
По време на пътуване се случват стомашни неразположения.
Обикновенно са свързани със храненето и със климата.
Често са много неприятни.

# 181
Пробиотик и бутилирана вода! 😉

# 182
Давам пробиотици за добро чревно здраве и имунитет. Вода при пътувания си купуваме бутилирана.

# 183
Грижа се за благосъстоянието на двете ми деца като 1 седмица преди пътуване приемат пробиотик. Старая се да закусват питателна и здравословна храна. Плодове ядат през деня, за да имат енергия.

# 184
По време на пътувания внимаваме с храната и водата – залагаме на познати и леки храни, носим пробиотик и детски витамини. При промяна в климата следим за облеклото и хидратацията. Сутрин имаме ритуал с чаша топла вода, леко раздвижване и здравословна закуска – това помага за храносмилането и имунитета.

# 185
Внимавам преди пътуване - давам пробиотик за седмица, като се стигне на мястото за почивка пием бутилирана вода , не ядем таратор и други подобни

# 186
Как се грижите за храносмилането и имунитета на децата си по време на пътувания – забелязвате ли чувствителност към промени в климата, храната или водата, и имате ли утвърдени сутрешни ритуали, които помагат за добър старт на деня и общото здраве на семейството?
Не забелязвам чувствителност по време на пътуване. Само веднъж при пътуване с автобус извън града се наложи да използваме хомеопатични хапчета против повръщане.

# 187
Как се грижите за храносмилането и имунитета на децата си по време на пътувания – забелязвате ли чувствителност към промени в климата, храната или водата, и имате ли утвърдени сутрешни ритуали, които помагат за добър старт на деня и общото здраве на семейството?
Винаги преди почивка или смяна на домашната среда, започвам профилактично да давам пробиотик. Детето ми вече е на 10 години, това го правя последните 3-4 години. Преди това, винаги като отидехме някъде другаде и се разболяваше, особено лятото. Сега съм супер доволна от действието на пробиотиците и така си правя терапия.

# 188
Не забелязвам да имат проблеми със стомаха при пътувания, гледам да им осигурявам течности и полезна храна.

# 189

Изобщо не съм се замисляла досега за някаква по-специално грижа за имунитета и храносмилането по време на пътувания, но ние пътуваме рядко. Не съм забелязала чувствителност към промени в климата, храната или водата, или поне не съм си мислела, че е нещо свързано с това, но при пътуване винаги и аз, и дъщеря ми сме по-изнервени и уморени от обичайното, особено ако е свързано с много обикаляне пеша навън през летните жеги или дълъг престой в кола/автобус.

Утвърдени сутрешни ритуали са посещение на тоалетна, пиене на вода, измиване на лицето, очите и зъбите, и закусване.

# 190
Преди пътуване около седмица по рано започваме прием на пробиотици.На новото място избягваме да пием вода от чешмата .

# 191
По принцип преди пътуване не давам нищо специално на детето ми ,защото от както е почнала ясла й давам пробиотици всеки ден.

# 192
  • София
По принцип избягвам да давам на децата медикаменти, без да имат доказана нужда от тях, но за морето правя изключение. Гледам 3-4 дни преди пътуването да им давам пробиотик, а докато сме там - ядем само сготвена храна от проверени ресторанти и избягваме свежите плодове и зеленчуци от местни производители (купувам от веригите Кауфланд, Билла, Лидл).
За други почивки из и извън България не давам нищо профилактично и не сме имали проблеми с адаптацията на организма.

# 193
Малката ми е още на кърма, затова не мога да кажа какво бих й давала и това е пробиотик предварително, както и по време на самата ваканция.

# 194
Грижим се за храносмилането на цялото ни семейство с прием на пробиотици, фибри и растителна храна.

Общи условия

Активация на акаунт