СМГ "Паисий Хилендарски" - 16 тема

• 37 288
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Ръководствата на училищата ще си мълчат, защото не искат да се набутват между шамарите. Винаги могат да ги махнат, по един или друг начин. А професионалният и житейският им опит сочи, че "Всяко чудо за 3 дни!".

Житейският опит също сочи, че МОН и МЗ са едни от най-ветровитите министерства. Най-реформираните политики - образование и здравеопазване, съответно най-много недоволство от тях.

# 706
Румка , остави ме без думи Simple Smile)) до такава степен, че не мога да оспоря нито една част от написаното, а ако напиша някой ще вземе да се припознае и обиди макар и да не е лично към него.
Препоръчвам на всички да изгледате филма Идиокрация.

Иначе има надежда да се прояви разум - днес едно от предложенията , които ще бъдат разгледани в комисията в НС е моето. Предвид емоцията и краткото време за реакция + БЕЛ дефицити не можах да го формулирам по идеален начин , но някой все пак е разбрал какво имам предвид и ще бъде обсъдено.... / добре че в МОН има ходили на курсове по БЕЛ в 7 клас и разбират какво искат да кажат другите хора Simple Smile/

# 707
Чато ти го е написал.Щом си намерил да ти го гледат, няма проблем с дефицита Simple Smile.Нищо добро не очаквам, но и не бързам особено

# 708
Чато ти го е написал.Щом си намерил да ти го гледат, няма проблем с дефицита Simple Smile

Ами тъп съм  как забравих за тази опция Simple Smile Тогава щаше да се получи по-добре.
Миналата седмица ако знаеш какво яко пожелание за рожден ден ми написа.... гений джипити

# 709
Повече момичета е страхотно разбира се, но ясно се вижда че Гълъб има право да е песимист за продължаването на момче топ математик във випуска и НВО прием оптимизира за БЕЛ и за ниско ниво МАТ.  Съответно средно и високо ниво МАТ спадат след такъв НВО прием по лесно ниво МАТ.  От 90 деца областен кръг МАТ дори 5 да отпаднат е вредно за СМГ.  Отпадане дори на 1 дете класирало се за национален кръг или с топ 50 резултати ЕМТ, ПМС си е направо престъпление.
Аз не знам да има дете, класирано на национален на НОМ, което да е отпаднало от СМГ.
А и много взехте да се точите на момичетата. Дайте, ако търсим справедливост, да махнем първо квотите от ЕГ и тогава ги гонете от СМГ.
Интересно ще бъде и да се проследи догодина колко момичета ще влязат в пети клас, да няма учудени ако порасте бройката

# 710
  • София
Абе може и да има едно. С майката, която рева миналата година с казуса с повтарянето на годината заради география. Ама то е отишло все пак в НПМГ, така че нЕма проблем.

# 711
Абе може и да има едно. С майката, която рева миналата година с казуса с повтарянето на годината заради география. Ама то е в НПМГ, така че нЕма проблем.
Нейният син не е бил класиран на национален. Ако беше, щеше с табелка из София да ходи.
А коментарът как гениалните мъже математици биват изместени от посредствени  момиченца,  олицетворява духът на СМГ в момента, заради който много надарени по математика момичета бягат от там, отвратени.
И най вероятно, въпросният коментар, е правен от майка на момче в СМГ. Мамчета, не им правите услуга на момчетата си по този начин, даже наопаки.

# 712
Къде са пък тия бягащите от СМГ момичета? Не остават, ако не им стига бала. Само за едно знам, което отива в друго училище на първо желание, въпреки че му стига бала. Никой не гони момичетата, даже напротив.  Смея да твърдя, че са доста добре приети.

# 713
Да, така твърдиш, защото виждаш всичко само през собствената си призма и от собствената си камбанария.
 Което си е човешка черта.

# 714
Аз съм имала момиче и нямам спомен някой да е гонил момичетата.
Що се отнася до това, че момчетата са по-добри състезатели, то спор няма. Вижте в националния отбор колко момичета има последните 10 - 20 години. И това не е само у нас, именно затова беше създадено и ЕГМО - за да могат и момичетата да се изявят на международен форум.

# 715
Коментарът ми беше на друга тема, а не да си ги мерим. След като няма квоти в СМГ, да обясняваш как момичета незаслужено са там, е доста ненормално и показва наличието на лошо отношение, защото отношението на родителя, обикновено преминава и в децата. Наличието на такъв коментар е доказателство черно на бяло, че лошото отношение съществува, а не е измислица на някой си, на който не му стигнал бала

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 17:06 от Априлски душ

# 716
Такова нещо никога не съм твърдяла.
Както за пореден път пиша , който си е изкарал изпита, значи е за там.

# 717
Не си го твърдяла ти. Коментарът беше на друг потребител. Не ми се търси да цитирам. Един такъв със статистика и как момичетата заемали местата на момчетата, защото имали повече точки по бел, но не били добри по мат

# 718
  • София
Като не им стига балът на някои момчета за СМГ има в София НПМГ и ПЧМГ. Добри училища, пак ще учат математика на високо ниво, щом им е толкова ценна. Не е като да нямат избор. Никаква фаталност не виждам. Състезатели след 8ми клас има от различни математически гимназии в страната. А добри математици със сигурност в много от тях (и момчета и момичета).

# 719
Не си го твърдяла ти. Коментарът беше на друг потребител. Не ми се търси да цитирам. Един такъв със статистика и как момичетата заемали местата на момчетата, защото имали повече точки по бел, но не били добри по мат

Toзи пост не беше коректен, защото обхваща не пълна извадка, а само състезателите, които са да кажем 10%. И доказва само, че в тази извадка от 10% момчетата са по-добри състезатели, което си е факт. Но също така се виждаше, че момичетата съвсем не отстъпват в цялостната картина, а СМГ не е спортно училище за състезатели, а гимназия с доста по-широк профил. Мисля, че си го взела много навътре без да имаш много основания. А даже и да е намеквал каквото ти си мислиш, пак е една птичка.

Общи условия

Активация на акаунт