Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 911
  • 544
  •   4
Отговори
# 300
Благодаря на всички за споделеното мнение, на този етап нямам опит с нито един репродуктивен специалист за да направя сравнение при срещата с него. В крайна сметка, единственото, което ме интересува е при следваща бременност, да си износя докрай и да имаме здраво бебе. Тъй като до сега бързо забременявам, но поради някаква причина прокървявам около 6 г.с. и нямам отговор до този момент. Имам тромбофилия, но тя е, че не усвоявам фолиевата к-на и трябва да е мета (и двата пъти си приемах такава) и завишени НК клетки, след назначени изследвания при доц. Русев, за които имам терапия при следващо забремяване: вливане на Интралипид, пиене на Аспирин протект и слагане на Фраксипарин.
В отчаянието си след втория аборт запазих час при Калчев (за края на септември), но преди седмица друг лекар ми препоръча Станулов и както знаете, човек се хваща като удавник за сламка на всичко. Та, искам да ме види човек, който няма да гледа на мен като на ходещ банкомат, а наистина да разбере какъв е проблемът при мен (не искам да минавам през трети аборт и тогава да търся дали не е нещо друго освен НК клетки) и да ми помогне да имам нормална бременност. Иначе, спермограмата на партньора ми е напълно нормално, хормоните при мен също...
Надявам се със Станулов да си допаднем и да го усетя, може би ще отида и при Калчев, така и така съм чакала с месеци за въпросния час, но да видим..

Аз бих препоръчала консултация с хематолог за тромбофилията. Русев е имунолог, колкото и да държи да изписва антикоагулантна терапия. Изпитвам голям скептицизъм към него, без да имам личен опит, защото съм видяла достатъчно негови предписания, които като че ли са все едни и същи, независимо от пациентката. Допреди година-две изписваше Фраксипарин през ден, което е абсолютно безсмислено. От тази гледна точка препоръчвам хематолог. Фраксипарин+ аспирин е сериозна терапия и по моите наблюдения се изписва в напредналите месеци на бременността и то при доказан повишен риск от прееклампсия. Като цяло с аспирина трябва да се внимава, защото работи с натрупване т.е. И да има кървене днес, на организма му трябва над седмица да се изчисти от влиянието на лекарството, а това може да е пагубно. В медицинския център на Калчев работят двамата най-препоръчвани хематолози, работещи с бременни с тромбофилия.
Съжалявам, че сте преживявала всичко това. Надявам се да намерите лекаря за Вас.

# 301
Момичета, искам да споделя с вас нашата радост ❤️ Благодарение на д-р Станулов и екипа му най-накрая сбъднахме мечтата си и държим нашето бебче в ръце. Пътят беше труден, имаше сълзи и съмнения, но си струваше всяка стъпка.

Искам да ви кажа само едно – не спирайте да вярвате! Чудесата се случват, понякога по-бавно, отколкото ни се иска, но идват. Аз съм доказателство за това ..

# 302
  • София
Пуснете си фемофлор или фертилити тест. Моята микробиология беше чиста, но при менструална тъкан излезе бактерия.
А защо или? Двата теста се припокриват в малка част. Нали за този Фертилити става въпрос?

https://www.genica.bg/test/fertility-test-za-neya

И аз съм на тази вълна сега и се чудя какво да избера, тези дни трябва да пиша на доктор Станулов да го обсъдим, че след 10-тина дни ще ми е хистероскопията.

Знам, че много жени пускат Фертилити с биопсия, взета при хистероскопия, може и не при нея, но аз съм решила да комбинирам.
Фемофлор съм пускала в Геника, но той не е от матката или поне на сайта им не пише да правят.

Доктор Калчев и доктор Ковачев пускат ендометриална биопсия, която се изследва в Репробиомед. Така че се колебая между такава биопсия (аз да си занеса пробата) или EMMA/Alice, за който в американските групи има противоречиви мнения, на теория трябва да е по-точен, но май не съвсем.

Sunshine033, честито! Много здраве и усмивки!

# 303
Niya-, не съм изцяло запозната с фемофлор, аз съм правила само фертилити тест и ми излезе Gardnerella vaginalis, а вагиналния секрет ми беше чист.
Не е лошо да се пуснат и двата, щом само частично се препокриват.н

# 304
Здравейте,момичета!Предстои ми първи преглед при доктор Станулов,и евентуално започване на процедура при него.Доста четох,но знаете ли дали се занимава с жени с много ниско АМХ ?Също така сме и с мъжки фактор.Благодаря предварително всяка информация ми е доста ценна за да знам как да процедираме!

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 14:10 от prostod

# 305
  • София
Зависи колко ниско е АМХ-то, какво значи много? Ако е наистина близо до нула, се подготви, че може да чуеш "донорски яйцеклетки", но също така има и много успели при него с ниско и със свои. Бъди директна и кажи, че знаеш шансовете, но искаш да продължите още с твои и дали би ви поел. Ще бъде откровен, както и имай предвид, че ако за вас е трудна тема, то за лекарите не е и за много от тях няма разлика дали едно дете е с донорски материал или не, все си е ваше. Темата е изключително лична и решението си е само на двойката, не всеки би направил опит с донорски материал, но пък е и нормално лекарят да обясни точно и безпристрастно ситуацията.

Ако говориш за 0.5 АМХ, горното не важи, много пациенрки има с такова, не можах да се ориентирам от поста ти дали става въпрос наистина за почти изчерпан резерв или не.

# 306
Ами беше 0.5 след два опита неуспешни вече е 0.3 .На 33 години съм и знам,че понякога се случва и на 33 .Надявам се сега след смяната на клиниката и доктора да има някакъв успех
Благодаря за съвета ще го изговорим с доктора
Зависи колко ниско е АМХ-то, какво значи много? Ако е наистина близо до нула, се подготви, че може да чуеш "донорски яйцеклетки", но също така има и много успели при него с ниско и със свои. Бъди директна и кажи, че знаеш шансовете, но искаш да продължите още с твои и дали би ви поел. Ще бъде откровен, както и имай предвид, че ако за вас е трудна тема, то за лекарите не е и за много от тях няма разлика дали едно дете е с донорски материал или не, все си е ваше. Темата е изключително лична и решението си е само на двойката, не всеки би направил опит с донорски материал, но пък е и нормално лекарят да обясни точно и безпристрастно ситуацията.

Ако говориш за 0.5 АМХ, горното не важи, много пациенрки има с такова, не можах да се ориентирам от поста ти дали става въпрос наистина за почти изчерпан резерв или не.
[/quote]

# 307
Витамин Д изследвала ли си и колко антрални имаш в началото на цикъла?

# 308
Здравейте, някой пускал ли е фемофлор като са изпращани пробите с куриер до Геника- има ли такъв вариант?

# 309
  • София
prostod, не е невъзможно ниско 0.3. Имате си шансове! Докторът трябва да види антралните тела как са и ще каже мнение какво да правите. Как ти е витамин Д, ако си в дефицит, си го набави и то хубаво, може и да стигнеш 0.5 и евентуално да сте по фонд, ако отговаряте с мъжкия фактор. Но не губи време, може и на ЕЦ да вадите всеки месец, предполагам, че на твоите година не са ти лоши Я. Успех!

# 310
Изследвала съм ниско е,но така и не можах да го повиша със спрея на Бетър Ю
Витамин Д изследвала ли си и колко антрални имаш в началото на цикъла?
[/quote]

# 311
Може и затова да ти е нисък АМХ, ако антралните са добра бройка. Погледни за някакъв друг витамин Д, но примерно да е като олио или в някаква друга мазна основа, по принцип така се усвоявало уж по-добре. На Dr Theiss има такъв.

# 312
Благодаря предишния репродуктивен при който бяхме ми препоръча спрея и каза, че с него ще се вдигне , но така и не се повиши.За антралните не съм сигурна мисля , че бяха три ако не се лъжа.При първия опит изкараха 5 Я само две от тях се развиха до ден 5 , но нищо не се получи.При втория опит само 3 и нито една не оцеля до ден 5

# 313
Колко ниско е вит Д? Моето например беше 29, следователно с дози от по 3000-5000 iu нищо не се получава. Две седмици приемах по 8000-10000 iu и след това продължих с 5000 дневно + k2 за по-добро усвояване. Има готов препарат на капки Д3+К2, може да си поръчате от него. И аз съм с АМХ 0.5 (поне бях преди двете стимулации) - не ми се мисли колко е сега.. 😞

# 314
Здравейте, може би е обсъждано, но не успях да намеря информация - след ЗЕТ дават ли някакъв болничен? Благодаря 💛

Общи условия

Активация на акаунт