В отчаянието си след втория аборт запазих час при Калчев (за края на септември), но преди седмица друг лекар ми препоръча Станулов и както знаете, човек се хваща като удавник за сламка на всичко. Та, искам да ме види човек, който няма да гледа на мен като на ходещ банкомат, а наистина да разбере какъв е проблемът при мен (не искам да минавам през трети аборт и тогава да търся дали не е нещо друго освен НК клетки) и да ми помогне да имам нормална бременност. Иначе, спермограмата на партньора ми е напълно нормално, хормоните при мен също...
Надявам се със Станулов да си допаднем и да го усетя, може би ще отида и при Калчев, така и така съм чакала с месеци за въпросния час, но да видим..
Аз бих препоръчала консултация с хематолог за тромбофилията. Русев е имунолог, колкото и да държи да изписва антикоагулантна терапия. Изпитвам голям скептицизъм към него, без да имам личен опит, защото съм видяла достатъчно негови предписания, които като че ли са все едни и същи, независимо от пациентката. Допреди година-две изписваше Фраксипарин през ден, което е абсолютно безсмислено. От тази гледна точка препоръчвам хематолог. Фраксипарин+ аспирин е сериозна терапия и по моите наблюдения се изписва в напредналите месеци на бременността и то при доказан повишен риск от прееклампсия. Като цяло с аспирина трябва да се внимава, защото работи с натрупване т.е. И да има кървене днес, на организма му трябва над седмица да се изчисти от влиянието на лекарството, а това може да е пагубно. В медицинския център на Калчев работят двамата най-препоръчвани хематолози, работещи с бременни с тромбофилия.
Съжалявам, че сте преживявала всичко това. Надявам се да намерите лекаря за Вас.