Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 331
  • 550
  •   3
Отговори
# 540
  • София
На мен при къс протокол ми е на 15/16 ден, при приятелка също по къс обичайно е няколко дни по-рано, до организъм си е.

# 541
Моята при къс протокол беше на 12ти ден. Първоначарно ориентировъчната дата, която ми беше написал докторът, беше няколко дни по-късно.

# 542
Здравейте, момичета! Подготвям се за замразен трансфер. Пия Естрофем, слагам Утрогестан вагинално и си бия Пролутекс. По време на инжектирането нямам проблем, но след това мястото много боли. Все така ли ще е или само в началото докато свикна? Дали правя нещо грешно?

# 543
Здравейте, момичета! Подготвям се за замразен трансфер. Пия Естрофем, слагам Утрогестан вагинално и си бия Пролутекс. По време на инжектирането нямам проблем, но след това мястото много боли. Все така ли ще е или само в началото докато свикна? Дали правя нещо грешно?
Затопляте в ръка течността и биете под 45° много, много много бавно.

# 544
  • София
С времето намалява болката, но си е до организъм, при някои почти няма, при други си е силна, стават и бучки. При мен най-добре е бавно поставяне, под ъгъл и на линията на пъпа, но не твърде близо до него.

Не е приятен, но не бих се отказала от него, с него се поддържат по-добре нивата на прогестерон при ЗЕТ, пробвала съм и без и не беше добре.

# 545
Не не, няма отказване, но се чудех дали нещо пропускам.
Благодаря момичета!

И още нещо. Докторът ми каза, че трансферът е от 13:00 часа. Колко по-рано трябва да отида? Вие кога започвате да се наливате с вода и колко вода е достатъчна?
Имам лош спомен от първия трансфер, сестрата ме напъна да изпия 1,5 за 20 минути и след това едва издържах, а отидох с един литър изпита вече вода.

С времето намалява болката, но си е до организъм, при някои почти няма, при други си е силна, стават и бучки. При мен най-добре е бавно поставяне, под ъгъл и на линията на пъпа, но не твърде близо до него.

Не е приятен, но не бих се отказала от него, с него се поддържат по-добре нивата на прогестерон при ЗЕТ, пробвала съм и без и не беше добре.
[/quote]

# 546
Здравейте, предстои ми преглед при д-р Станулов на 21.10. Направила съм всички изследвания и абсолютно всичко ми е в нормата освен AMH, който е силно намален 0,11, на 38г. съм. Имали дами с подобни показатели, на които доктора е помогнал?

# 547
  • София
Не ходя много по-рано и няма смисъл да се пие повече от половин литър преди отиването в болницата. Часовете за пункциите се спазват точно, но за трансфери - не. Вече има тоалетни в стаите, така че като отидеш, питай сестра как върви и намясто ще прецениш. Няма смисъл да изпиваш 1.5 литра за 20 минути предвид, че вече си била пила и с по-малко ще стане, но трябва време да слезе до пикочния мехур, не се наливай до последния момент. За мен трансферът не е приятно преживяване и аз не мога да нецела колко вода трябва да изпия, но все пак оценявам защо се налага и се опитвам да съдействам максимално на доктора. Наистина има сериозна разлика какво се вижда на ехографа при пълен и празен мехур.

# 548
Момичета, можете ли да споделите. Питам чисто статистически
Колко яйцеклетки са ви вадили и колко от тях са ставали ембриони? Simple Smile

# 549
За транфера, ако изпиеш повече вода и има забавяне, може да идеш и да пуснеш малко в тоалетната. Аз се притеснявах дали ще ми се получи, но нямах проблем.
Иначе и двамата лекари правят трансфери следобеда и наистина може да се получи голямо чакане. Подпитвай сестрите да ти казват колко човека остават преди теб.

Мария,
Първа стимулация - 12 я, 1 ембрион 2АА (всички Я се оплодиха с ИКСИ оплождане)

Втора стимулация - 16 я, 5 ембриона (4 от 10 IVF оплождане  и 1 от 6 ИКСИ оплождане )

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 09:28 от ВаНиЛа

# 550
Момичета, можете ли да споделите. Питам чисто статистически
Колко яйцеклетки са ви вадили и колко от тях са ставали ембриони? Simple Smile

https://lookerstudio.google.com/reporting/9ce57cc7-c627-48ac-9e6 … dc8884/page/Kw5vC

На мен това ми беше много полезно. Има филтри по възраст, амх и т.н. и показва колко отпадат на всеки един етап средностатистически.

Общи условия

Активация на акаунт