Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 066
  • 531
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета! Докторът беше споделил наскоро интервю, в което споменава, че в клиниката вече се използва Macs при мъжки фактор, както и че предстои доставка на ембриоскоп. Случайно някой да знае, дали вече са налични?

# 496
Здравейте, момичета! Докторът беше споделил наскоро интервю, в което споменава, че в клиниката вече се използва Macs при мъжки фактор, както и че предстои доставка на ембриоскоп. Случайно някой да знае, дали вече са налични?

Аз го питах в петък за тях. До последно мислех да не се е объркал нещо за макс, защото в интервюто не спомена да е ново. Но наистина каза, че го имат, от скоро им е и силно го препоръча при по-висока ДНК фрагментация.
Ембриоскопът ще дойде скоро, вероятно следващия месец.

# 497
  • София
О, супер, че вече го имат и аз се изненадах като чух да го изрежда. Дано не ми се налага нова стимулация, но ако се наложи, бих го тествала. Уж се води, че наистина има значително намаляване на ДНК фрагментациите след него. Е, разбира се, пак няма гаранции, де. Дано измислят и някакви трикчета за яйцеклетките да ни се подмладят. 😁

# 498
Ще си позволя да споделя моят опит след проведената стимулация и последвалия разговор с доктор Станулов и неговите разсъждения:

Ембриолозите са свършили перфектна работа; стимулацията е била оптимална; яйцеклетките са изглеждали добре и се оплождали, нямало как проблемът да е в стимулацията - бил генетичен; оплодени само ИКСИ, защото така са преценили, не били оптимална спермограмата (но нямаме мъжки фактор иначе, нали многократно обвиниха хубавите ми иначе морфологично яйцеклетки, че не стават). Нямало какво повече да направя, взимане на витамини и добавки е безсмислено, защото не работят; когато в такива случаи се променяло нещо в протокола, то било психологическа помощ за пациентите (да се чувстват по-добре един вид, не научно обосновано), а не нещо друго - при мен всичко било протекло оптимално. Методи като MACS и другите нямало доказателства, че работят, затова оставяли пациентите да си избират - цитат, при все, че де взимат пари за тези недоказано работещи методи; зимот, каквото са приложили при нас - можело да се прави и с класическо инвитро - така били преценили. Защо, не се знае при бройката яйцеклетки.

Минах на ехограф, за да види дали всичко е наред - единствен коментар “Мехурът е потресаващо пълен.” Да, това е най-важното и затова съм дошла! Това беше в началото на прегледа, защото казах, че трябва да направя още две инсеминации евентуално за фонд (спонсорирах им вече научния интерес достатъчно) - “Намерете си клиника.”

При въпрос какво мога да направя аз лично, за да си подобря шансовете (след като ми обясни, че добавките са безсмислени) - имало и немедицински неща като КАРМА. Казах, че не смитам, че съм направила нещо толкова лошо, че да имам прокоба да нямам деца - отговор “Вие си знаете.”

Пореден пример за его-маниак, който не може да приеме да не го величаят като Бог. Как един лекар не се намери да реагира нормално и просто да каже - “Имам идея/ще пробвам еди какво си/ има и други варианти”, но НЕ, пациентът е виновен. Не е нещо гарантирано, но при такава незряла егоцентрична реакция в мен остава убеждението, че някой там в лечебното заведение е некадърен. Излишно е да казвам, че няма да стъпя там повече. Не знам къде го виждате този Човек с главно Ч, човекът е обикновен аутист и никак не му е сила емпатията. Поведение на момче от крайните квартали, първото ми впечатление си беше съвсем правилно, но пробвах заради все пак добрата успеваемост.

Не ме погледна дори през целия разговор, гледаше надолу. Обувките в този момент са му по-важни.

Нека фен клуба да не скача, това го оставям тук, за да прочете, който има интерес и да го вземе предвид. Успех на всички!

# 499
В моя случай, при неуспех, докторът винаги е очертавал стратегия за последващи действия и ми е давал препоръки, включително и за добавки. Абсолютен факт е, че за по-голямата част от хранителните добавки няма научни доказателства, че могат да имат положително въздействие при репродуктивни проблеми. И за мен е по-добре това нещо някой да ми го каже и да ми го обясни, а не да ми даде пликче с добавки и аз да се самозалъгвам, че следващия път вече "работата е сигурна".
Също така съм подходила отговорно към опита си и съм направила консултация и с ембриолог, който ми прегледа документацията от предходните опити и на база на тях очертахме как ще действаме при следващия опит. Ембриологът е компетентното лице, с което следва да се обсъдят техники и подход при оплождането.
И да, разбира се, че е Човек с главно "Ч" - аз не съм срещала и не съм чувала за друг инвитро-специалист в България, който да е разположение на пациентите си 24/7, който да работи в празнични и почивни дни, който да ти се обади по телефона в 22-23 ч., само за да ти даде сила и кураж и да ти каже, че успехът предстои и не бива да се отказваш. Лекар, за който продължаваш да си пациент, дори след положителния тест и макар това да го натоварва допълнително, продължава да дава съвети и консултации.
Явно всичко е въпрос на приоритети - за мен не е важно лекарят да ми се усмихва изкуствено, да ми дава напразни надежди, за да ме държи като пациент, нито ме интересува колко вафли е изял.
Моите приоритети при избора са да е добър професионалист, да мога да разчитам, че ще получа отговор, ако имам проблеми или неясноти. Важно ми е да избере правилна стимулация, да направи внимателно пункцията,да насрочи правилно трансфера и т.н.
На който, каквото му е важно - към него се фиксира.
Минала съм през доста лекари, от които не съм била доволна. Разочарованието ми трае точно 10 минути, след което си насочвам силата и енергията да намеря друг специалист, както и да мисля положително, а не да изливам негативизъм - това не помага никому, най-малко на пациента.
А докторът си има предостатъчно доволни пациентки - броят им в коридора пред кабинета говори повече от всичко останало.
Супер, че сте се пренасочили към други специалисти, така ще има повече време за пациентките, които го уважават и му имат доверие. Simple Smile

# 500
Да, права си, нямам грам уважение към лекар, който ми цитира кармата ми като възможност за неуспех. Аз вече се чудя дали “доволните пациентки” не са кампания след моя опит.

# 501
Пореден пример за его-маниак, който не може да приеме да не го величаят като Бог. Как един лекар не се намери да реагира нормално и просто да каже - “Имам идея/ще пробвам еди какво си/ има и други варианти”, но НЕ, пациентът е виновен.

Извинявам се, но ако опитът ви с всички лекари е такъв, не търсете причината в тях. Коментарите ви в темата са доста показателни за отношението ви към специалистите, които се опитват да ви помогнат, а с такива държание където и да отидете няма да ви се получи.

# 502
С какво държание? Не съм провокирала, обиждала, повишавала тон на никой лекар. Питам за медицинска обосновка и мнение, както и за предложения какво може да се подобри. Отговор - “карма.”

Иначе опитът ми е такъв с двама лекари, защото при зле свършена работа не виждам причина да оставам при същия “специалист.” Предишната специалистка ми каза, че съм в ранна менопауза (защото изкара 2 яйцеклетки от 10 антрални), и че ако изобщо се стигне до бременност, детето ми най-вероятно ще е генетични аномалии. Как си го измисли това да го добави само тя си знае.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 12:11 от Firebird26

# 503
Момичета, жестокост е да казваме на жена с репродуктивни проблеми, че държание или карма са причина за неуспех. Не Ви прави чест, без значение от ситуацията. Един съди и не сте Вие.

# 504
Не съм казала това, казвам, че за да получим уважително отношение и ние трябва да показваме такова. Аз от поста й разбирам, че има подобен опит не само в Доверие, но и при други специалисти. Подобна неприязън и недоверие се усеща и предизвиква съответната реакция.

# 505
Да, в Токуда, сега в Доверие. За протокола, и в двата случая ако лекарите бяха подходили адекватно и направили някакви предложения вместо директно да ми кажат как това или онова не ставала щях да реагирам различно. Както казах, никого не съм обиждала, крещяла, псувала, провокирала или друго. Държала съм се любезно и възпитано, на нито един лекар не съм казала, че е виновен за неуспеха. Но изисквам обяснение какво е било и какво може да се подобри, идва им явно много. Информация за проведено лечение и резултат се полага дори по закон.

# 506
  • София
Това с кармата не го разбирам и не вярвам в нея. И поп ми го е казвал да си помисля какво съм направила, но аз лично смятам, че причините са медицински/генетични и че науката още не е напреднала да се разбере в нашия случай защо стават абортите.

Според мен е доста възможно обидите тук към екипа да са достигнали до него.

# 507
Спорът е безсмислен, има черно на бяло постът Ви. Приканвам към емпатия, смятам, че жени преминаващи или преминали по този път трябва да я поставяме на пиедестал, защото сме били много наранявани от нейната липса. Това казвам последно и се отписвам от групата, както любезно препоръча жена по-горе. Успех на всички.

# 508
Обиди не е имало, само съмнения за компетентността на част от персонала. На тях им е тук мястото, също както и на позитивните мнения. Имам вече така или иначе час за следващ специалист - може би ще започна с въпроси дали вярват в зодии и карма, за да знам има ли смисъл да се занимавам изобщо.

Въпреки всичко се радвам за всички успели момичета при този или други лекари много, и се надявам - в Доверие, както и при всички останали лекари - да има много, много бременни и щастливи финали. Най-щастлива бих била ако на всеки лекар успеваемостта е висока и нито едно семейство не остане без рожба, две или повече.

Но толеранс към такова поведение категорично нямам, нито имам намерение да наливам още трудно спечелени пари в лекари, които не могат да погледнат по-далеч от носа си, да си преглътнат егото и да обмислят възможности и опции. Чудесно е, че не при всички е така.

# 509
Докторът не работи само по Коледа и Нова година. Иначе през останалото време работи уикендите и по празници, ако на пациент се падне преглед или процедура в тези дни. Аз съм имала два прегледа през уикенди и една процедура на Велика Събота.

Общи условия

Активация на акаунт