Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 066
  • 531
  •   1
Отговори
# 480
Периодично излизат такива мнения, мисля че прекалено много внимание им се обръща, накрая ние все сме лошите. Със сигурност има и недоволни от работата на доктора и това е нормално, нормално е и да си изкажат мнението. Проблемът за мен е, че голяма част от тези коментари издишат, когато се стигне до контретика по самите процедури и се акцентира върху незначителни неща - как гледал лекарят например. Едната се оплаква, че не я разпитвал, другата, че я е разпитвал. при един мой преглед в 18:00, когато се готвих за ЗЕТ хапна един бонбон- да бия ли тъпа и аз 🤣 Разбирам и разочарованието от неуспех, самата аз прекарах година в друга клиника преди това без успех. Но когато реших да си споделя мнението и пропуските им го направих точка по точка за всяко нещо. И определянето кой е тежък и кой лек случай как се случва, базирано на възрастта ли?Защото ако е така, то това е невярно.  Бях на 30 по време на стимулацията ми, но съм с тежка ендометриоза ( +мъжки фактор) и доктора направи това, което две други клиника не успяха.

# 481
Аз също имах на първия преглед неприятното впечатление, че избира и някои изказвания, макар че според мен не бяха с лошо, мога да си представя, че друга жена би ги приела по-драматично. Маниерът му не ми допадна особено още тогава. На следващия преглед пък беше много любезен. За себе си още не съм решила дали ще продължаваме в тази клиника, но причината не е в маниера на доктора, това е второстепенно. Човекът с главно Ч със сигурност не съм видяла до момента. Може би предстои, не знам.

# 482
  • София
На мен си ми звучат реални оплаквания за забавянето, но човек понякога трябва да има и лична инициатива и да говори директно (и уважително). Нас също ни беше върнал за естествени опити, тъй като тогава резултатите ни не бяха лоши, но аз веднага си казах, още на първия преглед говорих с него откровено,  разбрахме се веднага и започнахме. Много ми хареса, че и той е директен. Да, отне ни три месеца до пункцията, но защото се наложи да пропуснем месец заради цветната снимка, която в моя случай беше задължителна, през това време кандидатствахме за фонда, пуснах тромбофилии (не ги пропускайте, инвитрото и бременност е достатъчна причина да се пуснат).

По другата тема не мога да взема отношение, но понякога наистина се губи комуникацията по вайбър.  Все пак пишем съкратено, а не като тук и ми се е случвало да не го разбера или той мен. Ако е важно доуточняваме, ако не - продължавам. Много е полезно, че си дава номера и имаме възможност да го питаме, а понякога при нужда направо звъни. Не знам защо те е върнал, все пак четем част от историята, така че няма да спекулирам.

Чудех се дали да се включа, ама то като гледам и другите са се тригърнали от подмятанията в темата как сме подвеждали заради добрите си отзиви за доктора и кой колко труден случай е. По групите сме масово трудни случаи, чат-пат и някой нов, но немалко успяват толкова бързо, че нямат време да четат. Така че човек трябва да го има предвид, че из форума е пълно с жени, които се сблъскваме с разочарования и често сме много емоционални. Аз също съм писала преди мнения с яд (не за доктор Станулов). Труден път си е инвитрото и абортите.

Няма как да няма и отрицателни мнения, но и няма как да няма защита, защото ние го познаваме него и много от нас са му признателни дори и тези, които не сме успели още. Разбира се, това не означава, че всеки трябва да го хареса. Жалко, че сте видели само една част от него, той е човек с богата душевност и голямо сърце, но това се разбира с времето.

# 483
Мили момичета, особено Lubomira.L
 и Lights_on, наистина се радвам, че сте доволни от лекаря.
Но така както вие сте доволни и споделяте това тук, така и ние (неособено доволните) имаме право на това! Та нали затова са форумите.
И не, не очакваме червен килим. И ето ви конкретика:
Моят репродуктивен път е 4 години вече, 2 инвитро опита, 2 стимулации, 1 единствен ембрион, много лек опит за имплантация. На 33 години съм, водя този борба от 29-годишна, АМХ=0,7 от миналия месец.
Имам 2 операции на матката и яйчниците, едната в чужбина, продължи над 8 часа, едва запазиха матката, както и живота ми. Имам четвърта степен на ендометриоза, която се разви и завладя нови органи само 3 месеца след първата операция въпреки тежките медикаменти за потискането й, които приемах. Както и много тежка аденомиоза, мускулът на матката ми е изцяло засегнат. В най-тежкото си състояние започнах да получавам кръвоизливи в червата, ендометриозата беше обхванала и тях, не можех да се храня. На последната операция миналата година, ми бяха отстранени двете тръби, единият яйчник и 10 см от дебелото черво, понеже всички те бяха плътно срастнали към матката. Възстановяването беше изключително тежко. За капак хистологията излезе злокачествена...

Ето на тази конкретика Станулов каза: вие сте безперспективен пациент и никой не би се захванал с вас!
А на споменаването на заболяването ендометриоза, докато се запознаваше с историята ни, каза: еее, айде, киста, кво толко.
Професионално ли ви звучи? Киста, ама не! Всичките ми органи в малкия таз са поразени, дори бъбреците и уретрите, дори диафрагмата ми е покрита с лезии. Като му разказах и прочете епикризите, каза: ууу, това наистина е кофти ендометриоза.
За тези от вас, които не знаят, това е най-прогресиращият доброкачествен тумор, понякога става и злокачествен.
След няколко минути добави: Ама все пак подайте документи, да сме сигурни в средствата и тогава ще го мислим.
Каза, че ще пробваме на естествен цикъл, но аз му припомних, че имам тежка ендометриоза, която се развива дори въпреки медикаментите, които я потискат, какво остава за един-два месеца без медикаменти, а той отвърна "да, бе верно, чакай, че забра'их тая болест".
Вие бихте ли отишли отново, ако сте получила това отношение?
Като от други репродуктивни съм чувала също тежки неща, както и от администрацията на клиниките. Отдавна това не ми прави впечатление! Впечатли ме това, че за 3 минути предложи 3 различни подхода и не можеше да се аргументира.
Успех ви желая от сърце, момичета! Няма смисъл да защитавате толкова агресивно този прекрасен лекар! Нека за вас си остане прекрасен, но не се обръщайте срещу жените като мен, които не са получили професионално отношение и мнение от него. ❤

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 07:42 от Leda*

# 484
  • София
Цитат
Аз не виждам някой да ви кара да продължавате при него.
Няма никакъв смисъл човек да е при лекар и екипа му, ако няма доверие в него и не смята, че може да му помогне. Само взаимно да си скъсате нервите, Това съм го писала и на другите.

И да случаят ти е сложен и доста лекари не биха го поели и то не заради статистиката и като цяло ти трябва такъв с много опит в такива случаи без значение дали у нас или в чужбина.

# 485
Доста дълъг пост написах, но го изтрих, защото май тук повечето четат само това, което им харесва. Ако сте доволни от този доктор- Ок, аз го приемам и се радвам за вас, че ви е помогнал. Но има и други, които не са, нормално е да приемете и тяхното мнение, не пишат, защото няма какво да правят.
Успех и нека бъдем малко по- разбиращи и понякога “да влизаме и в обувките на другия”.
Ако някой иска да разбере повече за моя случай, с удоволствие бих споделила моя опит.
Искрено се надявам да намерите най- подходящия Доктор за вас и да осъществите мечтите си

P.S Niya “ Аз не виждам някой да ви кара да продължавате при него.”
Момичето не ви моли за съвет да ходи или не ходи там, а изказва опит и мнение? Не трябва ли?

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 01:03 от Monika881

# 486
Разбира се, че никой не ме кара.
След прегледа написах впечатленията си от доктора тук, за да може и други жени, на които им предстои преглед да ги прочетат. За да са се запознали и с другата страна на монетата. За да съм им от помощ. Разбира се, бях нападната, че едва ли не БОГОХУЛСТВАМ.
Четейки суперлативите тук (и не само тук), очаквах този преглед с огромно нетърпение и вълнение. Останах изключително разочарована и изобщо не очаквах това. Дори първоначално реших, че проблемът е в мен и нещо аз не схаващам начина му на общуване и медицинските му предложения за подход към нашия случай. Споглеждахме се с мъжа ми и виждах същото объркване и в неговия поглед, дори ми подшушна "давай да си ходим, не заслужаваш това".
Чувала съм много тежки думи, немалко лекари съм обиколила. Има и други начини да ми се каже, че шансовете ни са минимални. Без обиди, без квалификации. И ми е казвано.
Разбира се, че такива неподходящи думи и грубо отношение се отразяват психически и не от това имат нужда хора, тръгнали по този път. За радост, на мен ми трябваха точно 5 минути след прегледа, за да ми мине.
Наистина, от сърце се радвам, че сте доволни. Но оставете място в тази тема и за жените, които нямат вашия късмет. Нека всеки сподели опита си. Нека хората имат право на достъп и до тази информация. Желая ви здраве, успех и бъдете мъничко по-добри, няма да ви навреди!
Цитат
Аз не виждам някой да ви кара да продължавате при него.
Няма никакъв смисъл човек да е при лекар и екипа му, ако няма доверие в него и не смята, че може да му помогне. Само взаимно да си скъсате нервите, Това съм го писала и на другите.

И да случаят ти е сложен и доста лекари не биха го поели и то не заради статистиката и като цяло ти трябва такъв с много опит в такива случаи без значение дали у нас или в чужбина.

# 487
  • София
Не виждам с какво не съм била добър човек. Ако виждаш обида в коментара ми, че много лекари не биха те поели или ще те объркат, не е имало, наистина смятам, че случаят ти е за 1-2 лекари у нас и за чужбина трябва страшно проучване.

# 488
Някак не мога да приема негативите, които чета. Не само, че не приемам, а и не вярвам относно отношението.
Правя дете от 10г. Когато осъзнах, че не става, започнах ин витро и така 6г. Обиколих 3 клиники в София, сумата беше 70 000,която платихме за годините. Преди година точно отидох при Станулов - 4та клиника. Транспортирахме 2 ембриона с Пид. Докторът разгледа папката с документи, прегледа ме, сподели мнение, назначи лечение и ноември бях бременна. На 24.07.2025г се роди дъщеря ни Александра.
От първият миг при него до 8г.с. е вдигал тел 24/7.
Благодаря му от сърце. Единствено той успя с индивидуалния си подход да ме направи щастлива. Няма такъв доктор в София! Гарантирам!
Не го казвам заради успехът, а заради отношението.

# 489
Аз също ще споделя мнението си тук.На първият преглед при доктора,аз също не останах очарована.Буквално за 5 минути ми зададе 10 въпроса,рутинни и не ми прегледа предишните изследвания.Пуснахме АМХ и подадохме документи за фонда на ЕЦ.След като пристигна заповедта му писах и трябваше да започнем процедурата.Не си бях пуснала микробиология и направо ми показа вратата и ми каза че няма смисъл да идвам след като нямам микробиология.Следващия месец въоръжена със всички документи отидох на преглед и той буквално ми се скара,че съм закъсняла,защото имам изчерпан яйчников резер и времето е ценно.Буквално се разплаках.НО след като си тръгнах след прегледа осъзнах,че е прав и че ние хората тръгнали по този път сме свикнали( поне при мен така беше в предишните клиники) да ни сложат розовите очила и да ни кажат "оо ще стане".Доктора е доста откровен и може би не ни се иска да чуваме истината такава каквато е,защото сме доста чувствителни.Въпреки всичко,аз продължавам да съм пациентка и съм супер доволна от него.Със всеки изминал преглед, виждам все повече човещина в доктора.Последният месец имах преглед през ден,за които пътувам 200 км и той ми се извини,че ни разкарвал толкова често.Исках да изкажа мнението си,защото аз също не го усетих като моя лекар първите няколко пъти,но сега със всеки изминал преглед съм убедена,че това е моят лекар.

# 490
Първото впечатление е важно ако то не е добро-приключвам.Не съм съгласна някой да се държи с мен като с прокажена, че едва ли не времето ми изтича колкото и добър да е той колкото и ще мнения да има добри за него!Всички сме там и се борим за най-хубавото нещо в този живот и сме зависими от тях, но подобно поведение НЕ!

# 491
  • София
Здравейте!
Искам да помоля да преустановим разсъжденията по въпроса що за човек е доктор Станулов. Щом приключвате с доктора, изкажете си мнението и наистина приключете. В тази тема е ясно, че винаги ще има хора, които го подкрепят, без значение какъв човек е. Темата е за него най-вече, така че - нормално е. Освен това, не знам дали знаете, че имаше кампания срещу него в разни "медии" и това още повече ни прави подозрителни към негативни коментари за него. Така че не се учудвайте защо толкова бива защитаван в тази тема, пак казвам това е нормално тук. Щом ви дразни, можете да се отпишете от следване на темата. Мнението ви ще си стои и всеки, който чете, ще реши дали да го вземе предвид.
Успех на всички!

# 492
Ние не обсъждаме що за човек е докторът, а що за доктор е. Изказваме си мнението, но биваме нападнати от доволните. Защо? Никой от нас не поставя под съмнение това, че към част от пациентите си има добър подход. Обаче, доволните поставят под съмнение преживяванията на нетолкова доволните.
По същата логика, създайте тема, озаглавена "Доволните пациенти на д-р Станулов" и го хвалете там.
Успех и от мен! ❤

Здравейте!
Искам да помоля да преустановим разсъжденията по въпроса що за човек е доктор Станулов. Щом приключвате с доктора, изкажете си мнението и наистина приключете. В тази тема е ясно, че винаги ще има хора, които го подкрепят, без значение какъв човек е. Темата е за него най-вече, така че - нормално е. Освен това, не знам дали знаете, че имаше кампания срещу него в разни "медии" и това още повече ни прави подозрителни към негативни коментари за него. Така че не се учудвайте защо толкова бива защитаван в тази тема, пак казвам това е нормално тук. Щом ви дразни, можете да се отпишете от следване на темата. Мнението ви ще си стои и всеки, който чете, ще реши дали да го вземе предвид.
Успех на всички!

# 493
Проблемът е, че в немалка част от темата докторът е качен на такъв пиадестал, с който никой реален лекар или човек не би могъл да се сравнява.

Аз в момента се самозачислявам към доволните, но на първичен преглед бях с такива завишени очаквания, че малко или много се бях разочаровала и почти се отказах.

Добре, че беше мъжът ми, който пък го хареса като първо впечатление.

И сега като мина време и с развитието на ситуацията, не бих си променила избора. Свикнах и с чувството му за хумор, което  май си е по-специфично като цяло.

# 494
Sorenda ако бяхте на наше място (недоволните и разочарованите) едва ли щяхте по този начин да пишете!Предполагам щяхте да изкажете своето негативно мнение.Защо трябва да плащам при положение, че държавата ме финансира?Щом са ме одобрили значи няма проблем?!?

Общи условия

Активация на акаунт