Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 131
  • 534
  •   2
Отговори
# 465
Всеки случай има своите специфики и особености. Вие представяте нещата от Ваша гледна точка, докторът може да има друга такава. Възможно е и да не сте се разбрали. Очевидно това не е Вашият лекар, потърсете си друг, с когото да си "паснете".
Аз мога да кажа, че докторът ми е спестил хиляди левове от изследвания, манипулации и лекарства. Освен това направи всичко възможно, за да стигна до фонд, въпреки че в моя случай беше много по-лесно да ми каже да се самофинансирам, както правят масово останалите инвитро-специалисти.
Успех!

# 466
Аз имам опит и в друга клиника и там наистина много си личеше, че искат да ни вземат парите. При Станулов е точно обратното, бяхме питали за ПИД на ембрионите и той каза няма смисъл да си давате парите.
В другата клиника ни излезе 7к плюс фонда.
Тук ни излезе 1000 лв плюс фонда . Въобще не мисля, че ни е натоварил
За клиниките няма значение дали сте по фонда или платено, те парите си ги вземат.
Според мен има нещо, което не сте уточнили...

И според мен има някакъв пропуск в комуникацията, не знам дали доктора е пропуснал да обясни или вие не сте разбрала, но едва ли причината за отказа е само тази. Има и нещо друго.

# 467
Честно казано не съм запозната дали процедират повечето специалисти по този начин, но каква е разликата дали ние ще си платим опита или той ще се финансира от държавата?Според мен няма разлика, а и ако можеше и на нас да ни спести една не малка сума пари защо не го прави?

Е да естествено, че аз ще изляза виновна в случая, че не съм разбрала нещо…Комуникацията ни беше кратка и доста ясна смятам.Радвам се, че има и доволни пациентки, но и ние не доволните имаме право да споделяме впечатления дори не на всеки те да се харесват!

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 12:41 от prostod

# 468
С цялото ми уважение към всички жени и двойки, минаващи по този път, никога не бих обидила никого!
Аз бях на първоначален преглед при доктор Станулов през юни, т.е. съвсем наскоро. Напълно възможно е с пациентки от предишната клиника да продължава работа, просто да не поема сега нови трудни случаи.
Както и никога не бих казала, че говорите глупости, с цялото ми уважение.
Здраве и успех ви желая! 
Иначе, моето мнение за отношението му към мен и теб и други по-тежки случаи е, че така си подбира пациентите и отсява само по-леки случаи. Това повишава успеваемостта на процедурите при него, донякъде разбираемо, очевидно държи на статистиката и името си. Затова и първият му въпрос е откъде знаем за него...

Това са пълни глупости и е изключително обидно към другите пациентки в темата. Не сте вие единствената със сериозни проблеми.

# 469
И при нас винаги акцентът е бил върху това да ни спести излишни разходи...
Нека не се превръща темата в надцакване кой е по-по-най сложен/тежък случай.

# 470
Здравейте отново, след година лутане при д-р Станулов (както описах по- горе в темата), бих искала да ви споделя опита си от друга клиника, за съжаление не в България.
Разговор по тел. на 16 август, записан час за преглед- 26 август, стимулация- 6 септември, 18 септември- 17 броя извадени яйцеклетки, от които 16 здрави и замразени.
Т.е. от началния тел разговор до крайния резултат общо 26 дни. Всичко за 26 дни мина.
При доктор Станулов за близо година не стигнахме дори до опити

# 471
Редакция: Върнах се назад и прочетох поста Ви, който е супер неструктуриран и нелогичен! Вие очаквате червен килим да Ви се постеле! Моля всички да си припомнят, че докторът също е ЧОВЕК! Не е РОБОТ! Няма как все с усмивка и благоденствие да Ви посреща! Аз не виждам лошо, в това, което е казал! И ето, имало е причина, поради която не сте можели да започнете процедурата. Аз също имах проблем с изследванията, и също като вас ми изписаха лекарства по Вайбър, всичко се оправи и се стигна до същинската част. Но тук въпросът е, че виждам как хората искат да мине всичко бързо, лесно и да бъдете поставяни на пиедестал! По-скоро ние трябва да поставяме лекарите на пиедестал, а не да очакваме обратното и все да се оплакваме от кой какво ни казва И КАК НИ ГО КАЗВА!

Споделете тогава защо не сте стигнали 1 година до опити! Защото така е много лесно да се говори, също както и дамите по-горе - оплакват се, но само от тяхната гледна точка! За да не успеете да стигнете толкова време до опит е имало причина/и. Не мисля, че докторът нарочно ви е бавил толкова време за нищо! Поздравления за резултатите все пак, но е хубаво да се опише цялата ситуация!
Здравейте отново, след година лутане при д-р Станулов (както описах по- горе в темата), бих искала да ви споделя опита си от друга клиника, за съжаление не в България.
Разговор по тел. на 16 август, записан час за преглед- 26 август, стимулация- 6 септември, 18 септември- 17 броя извадени яйцеклетки, от които 16 здрави и замразени.
Т.е. от началния тел разговор до крайния резултат общо 26 дни. Всичко за 26 дни мина.
При доктор Станулов за близо година не стигнахме дори до опити

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 21:52 от Lubomira.L

# 472
Интересно наистина защо така се е получило. Ако е удобно да споделите някакви детайли?

Аз мога да дам пример за успешна стимулация в Доверие в рамките на няколко месеца (от края на януари до април), и то само заради чакане на 1 месец за втора спермограма и още толкова за кандидатстване, фонд, заповед и задължителните изследвания... Чисто от страна на доктора и клиниката е нямало никакво забавяне.

# 473
Негативните мнения влизат в детайл, когато става дума за поведението и дори репликите на лекаря, но не дават информация за другата страна - какви изследвания са правени, какви трудности са минати и др. Сигурна съм, че ако Станулов има някакви притеснения и върне някого или каже, че препоръчва нещо, има основание. Явно негативната кампания срещу него още е в сила. Ако не беше, някои публикации тук щяха да са  поднесени по друг начин.

# 474
И да допълня относно изказванията по повод, че докторът бил раздразнителен и бил забравял?!? Моля?! Точно той?! Точно той приема пациенти понякога и в 21:00 вечерта, ако се налага и не е бил раздразнителен! Точно той звъни в 21-22 часа да казва за резултатите и за продължаващо лечение или час за процедура! Не може да ме оборите по никакъв начин, а мисля, че не само мен, а и други жени, че това, което описвате е истина! Не мисля, че не само докторът, а който и да е човек, когато се отнесеш с добро поведение, ще ти се отвърне с лошо! Потърсете вината и в себе си!

# 475
Любомира, хайде малко посмали драмата. Не те знам откъде си и на какво поведение си свикнала, но на мен този лекар със сигурност не ми е направил впечатление на фин и възпитан човек, че така пламенно да го защитаваме как видиш ли “няма как!” Писала съм още след първичния си преглед за впечатленията си. Напълно вярвам, че е оставил негативно впечатление с поведението си и у други хора, макар да е възможно това да не е било нарочно или дори да не е целял да прозвучи както е прозвучал. Това е нещо съвсем отделно от професионалните му качества и ангажираността му. Все пак как се възприема поведението и изказванията е субективно, на мен неговият маниер не ми импонира, но и не ми е най-важното, което търся в един лекар така или иначе. Има жени, които са по-чувствителни и мога да си представя защо са разочаровани.

Друг е въпросът, че някои от мненията така представени са странни и не става ясно какво, как и защо…

# 476
И друг път съм писала- Станулов е лекар с главно Л и човек с главно Ч! Две години този човек не ми позволи да рухна духом, месец след месец мъчихме по една Я на ЕЦ да вадим, много пъти не ставаха и ги хвърляхме, но следващия месец събирах сили и отново бях там само заради него! Защото не ми позволи да загубя вяра! Накрая забременях по естествен път, пълен парадокс напук на възрастта ми и некачествените ми яйцеклетки и през бременността ми е бил винаги на разположение и ми е отговарял на всяко притеснение, изследвания съм му пращала и ми е давал препоръки, без значение почивен ден ли е, 22 ч ли е. А не беше грам длъжен, бременността ми не беше инвитро, но това е ЧОВЕК както казах и думите му бяха че 24/7 мога да го търся ако имам нужда.
Като видя че някой го плюе и обвинява в лошо отношение и полудявам, такъв лекар няма дето няма делник, празник, живее в болницата и звъни по тел на всяка пациентка късно вечер, вместо да почива и да прекара време със семейството си! Нали не забравяме че и той има такова и има нужда от почивка. Но пациентките му са над всичко и за успеха той дава всичко от себе си.

# 477
Всеки има право да изкаже мнение!Дали позитивно или негативно дали на някой ще му хареса или не мен лично не ме интересува!Все пак не може всичко което се пише да е хубаво има и негативни коментари по някога.Естествено, че всеки би похвалил лекаря при който е успял в което няма нищо лошо.Аз също от хубавите коментари реших да отида при него, но то си личи от първата среща дали това е твоя доктор или не.

# 478
Просто приемете, че други пациентки имат по-малко позитивни впечатления от вашите.

Едит: да поставяме лекарите на пиедестал, не мерси, нито тях, нито друг някой. И при лекарите, като във всяка друга професия, добрите са малко, има някакви що-годе ставащи, а останалите - вероятно масата са зловещо некомпетентни, в добавка към егото им от тук до Луната. Докато добрите лекари заслужават уважение за работата си, “поставяне на пиедестал” е повече от абсурдно.

Пациентът има право да очаква нормално поведение от страна на лекаря. Да не говорим, че в 99 от 100 случая ни наричат пациенти, а ни третират като клиенти. Няма нужда да идеализираме лекарското съсловие.

Понеже няколко пъти се спомена защо са ви питали майките ви кога са влезли в менопаузата, това е стандартен въпрос, била съм при няколко репродуктивни и всички без изключение го задават. И там няма нужда да се драматизира.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 22:40 от Firebird26

# 479
Аз приемам че не всеки е очарован от Станулов,няма как да няма и негативни мнения разбира се,  но и в името на обективното мнение мисля че някои потребители удобно пропускат да дадат детайли какъв им е случая и съшо така удобно приписват на Станулов лошо отношение към тях и дотам. Не мисля че така е коректно, за да не се захване с някоя пациентка е преценил че има причина, той не е лекар от типа " дай да вземем тука едни пари, дали от фонда или от хората все тая". И  не, не се захваща с леки случаи само както някои твърдят, за да гони успеваемост. Моя беше тежък, с АМХ 0.2-0.3, години близо 40. Мои познати на 37-38 също с ниско АМХ е приел и работи с тях. Пък който не го е разпознал като своя лекар, ок, но някак само да се плюе за лошо отношение от негова страна е несериозно.

Общи условия

Активация на акаунт