Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 941
  • 544
  •   2
Отговори
# 405
Monika881, съжалявам че така се е получило при вас и от сърце желая успех при лекаря, при когото решите да продължите!

При нас беше обратното - 4 ин витро опита в прехвалената Турция, път, маса пари в евро за всичко и неуспех след неуспех. Д-р Станулов ни даде надежда и каза да не се отчайваме. Ние имаме две неуспешни инсеминации при него и едно успешно ин витро. Ясно ми е, че всеки хвали там където при него се е получило. Лошото е никой лекар не е Бог, колкото и да са добри има и доза късмет. С нас винаги д-р Станулов се е държал добре, дори в дните когато е бил изморен и в не толкова добро настроение. Чакането и на мен ми идваше в повече, но се бях примирила..
Отново пожелавам успех и скорошна бременност с пухкав финал 🤍

# 406
Monika881, съжалявам че така се е получило при вас и от сърце желая успех при лекаря, при когото решите да продължите!

При нас беше обратното - 4 ин витро опита в прехвалената Турция, път, маса пари в евро за всичко и неуспех след неуспех. Д-р Станулов ни даде надежда и каза да не се отчайваме. Ние имаме две неуспешни инсеминации при него и едно успешно ин витро. Ясно ми е, че всеки хвали там където при него се е получило. Лошото е никой лекар не е Бог, колкото и да са добри има и доза късмет. С нас винаги д-р Станулов се е държал добре, дори в дните когато е бил изморен и в не толкова добро настроение. Чакането и на мен ми идваше в повече, но се бях примирила..
Отново пожелавам успех и скорошна бременност с пухкав финал 🤍

И според мен докторът като професионалист е добър, но просто толкова много задължения има, толкова много пациенти, че според мен няма достатъчно време за тях и вече се гледа малко като “на конвейр”. Искрено се надявам само при мен да е било така!

# 407
Може ли да кажете каква е била схемата?
Аз също смятам, че 20% ДНК фрагментации са много и ние сме го чували, че не е, но лошият ни опит беше точно с 19%. Като сме задълбавали по темата с абортите са го изтъквали също като възможна причина. Още тогава преди онзи опит бях чела световните статистики, но все пак толкова много двойки успяват  дори с 30%, че си мислех, че и при нас ще стане.

Октомври минахме на консултация при Кристиана и тя ни даде схема за въздържание спрямо опитите ни и спермограмата. Имаше значителен ефект, от 19% на 8% се намали ДНК фрагментацията, мъжът ми си оправи и Хашимотото, намали съответно възпаленията в тялото, така че и това може да е оказало влияние. И все пак при повечето мъже и схемите не помагат, тя ни предложи да пробваме и имахме късмет. Ще видим и докрай какво ще се случи.

# 408
  • София
Не ми се иска да напиша съвсем точно, защото някой ще вземе да я повтори буквално и да си прецака опита, а е редно да се допитваме до специалистите. Все пак е форум и тук си пишем и доста неверни неща. 😬

По същество: честото обновяване може да помогне за намаляване на грешките, намаляване на оксидативния стрес и като цяло да не се задържат стари и увредени сперматозоиди. Трябва обаче да има баланс, защото това води до ниска концентрация на сперматозоиди и ако мъжът по принцип има проблеми с това, има сериозен риск съвсем да спадне, затова и не пиша точната схема. Ние пуснахме на своя глава контролни спермограми да видим кога резултатите са най-добри, но си е ресурсуемко. Исках да знам преди опит какво да очакваме.
Мъжът ми спазва няколко месеца, въпреки че почивахме, при него беше подходящо, тъй като концентрацията не е падала под 200 милиона дори и при 2 дни въздържание. Мъжът на приятелка пробва също, но при тях не проработи. Така че това не е някаква панацея, по-скоро е някаква възможност евентуално да има ефект. Ще видя и накрая как ще завърши всичко, но мисля, че имаше смисъл. Дано този път докрай. 🙏

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 22:31 от Niya-

# 409
Привет на всички!Интересува ме дали мога да направя PSR за микоплазми в Пловдив понеже няма да мога да отида в Доверие когато се пада контролното изследване?Моля някоя от Вас която е запозната да сподели ще съм благодарна.Ще отида при някой гинеколог тук в града просто да ми вземе пробата и ще я занеса в Геника ако става така.Води се контролна след лечение на бактерия.Благодаря предварително!

# 410
Привет на всички!Интересува ме дали мога да направя PSR за микоплазми в Пловдив понеже няма да мога да отида в Доверие когато се пада контролното изследване?Моля някоя от Вас която е запозната да сподели ще съм благодарна.Ще отида при някой гинеколог тук в града просто да ми вземе пробата и ще я занеса в Геника ако става така.Води се контролна след лечение на бактерия.Благодаря предварително!

Става, не е задължително да пускате в Доверие.

# 411
  • София
Никакво значение няма кой ще вземе пробата. Даже си е съвсем логично да не се разкарвате до София за една проба. Като стане готово изследването, му го пращаш, за да каже какво следва.

Само е важно да се спази каквато е била пробата и предния път - вагинална, цервикална. С урина не става.

# 412
    Благодаря,ще отида тук в Пловдив .Ще покажа резултатите от предното изследване предполагам доктора ще знае от къде да я вземе.Честно казано и аз не знам цервикална или вагинална .За уреаплазма става въпрос
[/b]
Никакво значение няма кой ще вземе пробата. Даже си е съвсем логично да не се разкарвате до София за една проба. Като стане готово изследването, му го пращаш, за да каже какво следва.

Само е важно да се спази каквато е била пробата и предния път - вагинална, цервикална. С урина не става.
https://

# 413
Здравейте! Има ли дами, които са след трансфер и чакат за тест? Днес ми е 5-ти ден след трансфер на 5-дневно замразено ембрионче.

# 414
Здравейте, тези от вас, които са преминали от къс към дълъг протокол при Станулов, може ли да споделите резултатите? Дългият протокол по успешен ли се оказа и защо се наложи да смените късия? Мерси!

# 415
  • София
За съжаление, няма как да се предвиди дали ще е по-добре с дълъг преди да се пробва. При някои жени се получава, при други - не. Според мен си заслужава да се пробва, ако сте с подходящо АМХ, не се развиват равномерно фоликулите, при провали по къс също понякога го дават. Скоро едно момиче писа, че е била с ендометриоза и е успяла по дълъг, но пък съфорумка преди няколко страници написа, че при нея е било по-зле.

Аз съм била само по къс, но докторът ми е обяснявал защо при мен не е подходящо да съм по дълъг. С висок АМХ и риск от лека хиперстимулация съм.

# 416
Някой знае ли дали на 22.09 ин витро центърът ще работи? Ще може ли да се ходи за прегледи или по скоро ще ги отложат за следващия ден?

# 417
Здравейте,

Въпрос към забременелите при д-р Станулов. Може ли да споделите кои лекари ви препоръча за следене и раждане в София.

На мен ми препоръча д-р Гълъбица Велева, но прочетох лоши коментари, а и предпочитам да съм при мъж.

Иска ми се да разгледам и други специалисти, които той препоръчвам.

Предварително благодаря!

# 418
Аз раждах при д-р Дойчиновски и двата пъти, много съм доволна. Станулов първоначално ми го препоръча за лапаро и хистеро, но ми допадна и си му останах пациент и досега.

Освен него ми препоръча д-р Велева и доц. Атанасова.

# 419
Здравейте,

Въпрос към забременелите при д-р Станулов. Може ли да споделите кои лекари ви препоръча за следене и раждане в София.

На мен ми препоръча д-р Гълъбица Велева, но прочетох лоши коментари, а и предпочитам да съм при мъж.

Иска ми се да разгледам и други специалисти, които той препоръчвам.

Предварително благодаря!

на мен ми препоръча д-р Бангеева, д-р Вецев в Шейново и още един лекар в СофияМед, чието име не помня. Като се прибера, ако искате мога да проверя. И тримата ми ги препоръча за секцио. Но ние решихме, че искаме да опитаме естествено раждане и се видях с д-р Кобаков и Зебрите. Вече дали ще е нормално или секцио, божа работа, но за момента д-р Кобаков ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт