Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 31 057
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте , предвид настъпващия грипен период, Доктора подкрепя ли слагането на противогрипна ваксина или при подготовка за инвитро не е ок?

# 691
Можете да го питате конкретно за Вашия случай.
На мен ми беше казал, че по принцип не препоръчва, освен ако ежедневието ми не е свързано с контакт с много хора.

Здравейте , предвид настъпващия грипен период, Доктора подкрепя ли слагането на противогрипна ваксина или при подготовка за инвитро не е ок?

# 692
Здравейте! Всички изследвания за започване на процедура по инсеминация са ни готови, в насоките пишеше да се свържем с д- р Михайлова, ако имаме правени извън Доверие. Днес и писах и се оказа, че тя вече не работи там. Имате ли някаква информация?

# 693
  • София
Здравейте! Всички изследвания за започване на процедура по инсеминация са ни готови, в насоките пишеше да се свържем с д- р Михайлова, ако имаме правени извън Доверие. Днес и писах и се оказа, че тя вече не работи там. Имате ли някаква информация?
Не знаех, но за теб няма проблем. Изпрати ги на него, напиши му, че това ти е отговорила д-р Михайлова и му ги пусни, ще ти отговори дали всичко е наред по тях.

# 694
Резултатите ги нося когато ходя на преглед и медицинската сестра в кабинета му ги преглежда.

# 695
Някой минавал ли е през следната ситуация:
- Да има упорита киста , противозачатъчни да не му помогнат и доктора да е решил да я "изсмуче" (аспирира) и да я изпратят да се изследва?
Имам някои въпроси, ако е възможно на лично да ги задам , за да не спамя. Благодаря! 🌸

# 696
Аз бях така преди 3 години, но бях в друга клиника. Общо взето по мой спомен януари трябваше да почнем, видяха кистата и така до май месец. Искаха да я пунктират, обаче тя някак си беше изчезнала. Общо взето това е някаква рутинна процедура, ако не изчезва кистата да се пукне оперативно. Успех
Някой минавал ли е през следната ситуация:
- Да има упорита киста , противозачатъчни да не му помогнат и доктора да е решил да я "изсмуче" (аспирира) и да я изпратят да се изследва?
Имам някои въпроси, ако е възможно на лично да ги задам , за да не спамя. Благодаря! 🌸

# 697
  • София
А за каква киста става въпрос, че те са много видове? Позната имаше "задържан фоликул", който няколко месеца не се махаше, пробваха с лекарства, не стана и отиде на пункция при доктора, но мисля, че не я изследваха. Може би при теб е друг вид, но щом ти предлага, изследвай за твое спокойствие, че всичко е наред. Моята позната е на ЕЦ при доктора, каза, че като процедура и усещане не е било нещо различно, съвсем рутинно.

# 698
Аз имах киста, която не се махаше и като отидох да стартираме стимулацията доктора гледа, чуди се и накрая ме прати на лапароскопия, понеже видя нещо необичайно на ехографа. Оказа се шоколадова киста и така ми откриха ендометриозата.

# 699
Ами ние тръгнахме от там "задържан фоликул" първи път , добре оставихме за втория път без медикаменти все пак създаваме отношения пациент - доктор не знае какво , как е при мен като организъм ( не че аз знам ...😑). Така , при втория път отново се вижда , вече тук действахме с противозачатъчни с цел рестарт и следващия път да започнем по същество! Но уви и сега отново си седи там , разбрахме се да започна още един курс с противозачатъчните ...и се разбрах кога да му звънна , за да се разберем за ден и час да се "изсмуче" тази вече киста започна да я нарича.

След като се изсмуче , каза че винаги е процедирал и е държал на изследването. Убеден е , че не е нещо сериозно...но все пак да си го има изследване черно на бяло - при което мен лично много ме впечатли. Хубаво е човек да си се застрахова!

Вика , няма за какво да се бавим..нека се убедим , че е нещо безобидно и да действаме. Пък ще видим

# 700
Здравейте! Пиша, за да дадете съвет, не ми се иска да притеснявам доктора излишно. От днес имам леко зацапване, но не и кървене. Да му пиша ли, че днес е първия ден или да изчакам. Ние ще правим инсеминация и трябва да отида на 3- ти ден.

# 701
  • София
Миракъл, може би ти е казал фоликуларна киста. Обикновено точно така се действа, при повечето се опитва първо естествено да се спука, в почти всички случаи става, много от нас са имали задържан фоликул. Аз съм имала също, първо ми каза естествено, но пък понеже съм с много дълъг мц се разбрахме да пия, то пък взе, че на втория ден направих проблем и се наложи по спешност да ги спра и все пак си се беше спукал сам. Понякога обаче се случва като при теб, както при моята позната, значи и на нея е изследвал и всичко е било наред, защото на следващия месец си продължиха с вадене на яйцеклетки. За самата процедура каза, че не е кой знае какво.

NikoletaDri, за първи ден се смята от кървене, а не зацапване, понякога обаче се случва да имаме цикли, когато не сме много сигурни. Моя приятелка даже е ходила с въпрос дали е с менструация и да започват, беше потвърдил и е казал, че и на други се случва да го питат. Според мен изчакай да видиш и утре как ще е, така или иначе имаш време до трети ден, а и има голяма вероятност да си ти дойде хубаво до утре.

# 702
Аз бях така, първи цикъл мислих че е задържан фоликул, следващия цикъл пак беше там и пих противозачатъчни, следващия цикъл още беше там и се разбрахме доктора да я пунктира и да и изследваме за всеки случай. Когато отидох за пункция беше се спукала, но преди пункцията като говорихме доктора искаше да ме прати с пробата във Вита директно след пункцията, там по- бързо изследвали.

Ами ние тръгнахме от там "задържан фоликул" първи път , добре оставихме за втория път без медикаменти все пак създаваме отношения пациент - доктор не знае какво , как е при мен като организъм ( не че аз знам ...😑). Така , при втория път отново се вижда , вече тук действахме с противозачатъчни с цел рестарт и следващия път да започнем по същество! Но уви и сега отново си седи там , разбрахме се да започна още един курс с противозачатъчните ...и се разбрах кога да му звънна , за да се разберем за ден и час да се "изсмуче" тази вече киста започна да я нарича.

След като се изсмуче , каза че винаги е процедирал и е държал на изследването. Убеден е , че не е нещо сериозно...но все пак да си го има изследване черно на бяло - при което мен лично много ме впечатли. Хубаво е човек да си се застрахова!

Вика , няма за какво да се бавим..нека се убедим , че е нещо безобидно и да действаме. Пък ще видим

# 703
Аз бях така, първи цикъл мислих че е задържан фоликул, следващия цикъл пак беше там и пих противозачатъчни, следващия цикъл още беше там и се разбрахме доктора да я пунктира и да и изследваме за всеки случай. Когато отидох за пункция беше се спукала, но преди пункцията като говорихме доктора искаше да ме прати с пробата във Вита директно след пункцията, там по- бързо изследвали.

Колко струва тази пункция? На мен ми откри фоликулярна киста, сеха чакам да ми дойде да видим дали се е спукала, но ако не е не ми се губи оше време с противозачатъчни … предпочитам ако не е много скъпо да се махне оперативно…

# 704
Незнам дали има разлика в цената между стандартна пункция на фоликули и такава на киста, аз така и не стигнах до пункция на кистата

Общи условия

Активация на акаунт