Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 31 057
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Дали има някоя дама, която е наясно може да ми каже за  стимулация преди инсеминация отлага ли се, ако цикъла е по- дълъг, не за 10- ти ден както каза доктора?

# 706
  • София
Май не те разбирам какво точно питаш, а и не съм имала инсе, но ми се струва, че е сходно с трансфер, виждам, че друг не е писал. С дълъг цикъл съм и съответно за трансфер вместо стандартните два прегледа при мен е имало три, тъй като лигавицата все още е била тънка, измества ми датата на процедурата. Не е имало проблем. Докторът си знае кога да те извика и да ти включи лекарствата.

# 707
Да, и аз не разбрах напълно въпроса .. надали си първата с по-дълъг цикъл и това би спряло доктора. За най-сигурно обсъди плана за действие с него. Успех!

# 708
Здравейте, включвам се за първи път в темата с въпрос.

Със съпруга ми от 1 година правим опити за второ детенце, но нещата не се получават. Приятелка ме насочи към доктор Станулов.

Предварително направих някои излседвания (TSH, FT4, FT3, LH, FSH, Prolactin, Estradiol, DHEA-S, Anti-Mullerian Hormone, Insulin, Глюкоза, Витамин B12, Фолиева киселина, Vitamin D), а мъжа ми си направи спермограма.

Мислите ли че е нужно от нещо друго, което да изследваме преди да запазя час при доктора? Също за такава първоначална консултация предполагам, че трябва да сме двамата с мъжа ми, или не?

# 709

Със съпруга ми от 1 година правим опити за второ детенце, но нещата не се получават. Приятелка ме насочи към доктор Станулов.

Предварително направих някои излседвания (TSH, FT4, FT3, LH, FSH, Prolactin, Estradiol, DHEA-S, Anti-Mullerian Hormone, Insulin, Глюкоза, Витамин B12, Фолиева киселина, Vitamin D), а мъжа ми си направи спермограма.

Мислите ли че е нужно от нещо друго, което да изследваме преди да запазя час при доктора? Също за такава първоначална консултация предполагам, че трябва да сме двамата с мъжа ми, или не?
Най-добре е да бъдете със съпруга ви.
Ние преди да отидем на преглед направихме както някои изследвания, които споделихте по горе и цветна снимка за проходимост на тръби, както и антигенен тест за хламидия (обикновено хламидията запушва тръбите и за това го искат).

# 710
И тромбофилия основен панел за вас - в Геника. Спермограмата трябва да е по Крюгер.

# 711
Да и тромбофилия пусках, но тя може и на по-късен етап да се пусне, тъй като се започва терапия при трансфер и/или положителен тест за бременност.

# 712
  • София
И според мен тромбофилия може после, по-добре да се концентрирате над съществената част какво ви е състоянието и причини за инфертилитет. За тромбофилия задължително бих пуснала, но това може и на втори-трети преглед да обсъдите.
Цветна снимка също направих след първия преглед, защото докторът искаше да провери нещо, няма проблем и преди него.

Спермограма по Крюгер е полезна за първи преглед, но ако нямате, ще направите там. Може мъжът ти да е с три дни въздържание за всеки случай, ако нямате и може да ви вместят.

А дали да присъства мъжът, да, за първи преглед е важно, хубаво е докторът да се запознае и с двамата (и вие с него). На следващите може да не идва. Виждам, че много двойки влизат заедно, но аз предпочитам да съм сама да си задавам на воля и неприятните въпроси, мъжът ми твърде ме жали. 😁 Както се чувствате по-добре, така, няма някакво правило. Някои мъже виждам и че влизат само за консултацията и излизат за прегледа, вие решавате.

# 713
Здравейте, момичета,
Как процедирате ако първият ден на МЦ се падне в петък.
Пишете ли на доктора или направо в понеделник отивате на преглед?

# 714
Здравейте, момичета,
Пиша му.Аз съм имала преглед и в събота.

# 715

Здравейте,

Аз имам абсолютно същия въпрос, но при нас не се получава вече 4-ти цикъл, на 36 години съм.
Знам, че това не означава, че задължително има някакъв проблем (имам два спонтанни аборта преди няколко години), но искам да подходя към ситуацията навреме, ако има нещо.

В последните няколко месеца съм направила повечето от изследванията, като единствено инсулинът ми е завишен на гладно и приемам Глюкофаж по предписание, останалите са в норма.
С тромболифия съм - нискорискови фактори и приемам аспирин през ден (по предписание от доц. Русев).

Двоумя се - дали да посетя АГ, за да направим пак преглед и изследвания, или да се насоча директно към репродуктивен специалист, като към момента това е доктор Станулов, поне от коментарите, които чета за него?

# 716
За себе си, бих се обърнала по-скоро към репродуктивен. Напълно е възможно да ви върнат за още опити вкъщи обаче, освен ако няма нещо специфично, заради което да се бърза (намален резерв или нещо подобно).
Задължително спермограма, ако случайно нямате.

# 717
Здравейте, момичета,
Пиша му.Аз съм имала преглед и в събота.

И аз така, той преценява кога да ме викне.

# 718
Този аспирин защо точно го приемате? Имате ли някакви тромбози? По-скоро се изписва натаспин при опити за забременяване и тромбофилия. Тромбофилията не е причина за забременяване, евентуално може да е проблем след забременяване.

Здравейте,

Аз имам абсолютно същия въпрос, но при нас не се получава вече 4-ти цикъл, на 36 години съм.
Знам, че това не означава, че задължително има някакъв проблем (имам два спонтанни аборта преди няколко години), но искам да подходя към ситуацията навреме, ако има нещо.

В последните няколко месеца съм направила повечето от изследванията, като единствено инсулинът ми е завишен на гладно и приемам Глюкофаж по предписание, останалите са в норма.
С тромболифия съм - нискорискови фактори и приемам аспирин през ден (по предписание от доц. Русев).

Двоумя се - дали да посетя АГ, за да направим пак преглед и изследвания, или да се насоча директно към репродуктивен специалист, като към момента това е доктор Станулов, поне от коментарите, които чета за него?

# 719
Писала съм го на много места, пиша го и тук - лекарят, който да изпише терапия за тромбофилия, е хематолог. Те се занимават със заболявания на кръвта или както е в случая - предразположеност към тромбози. Русев може да е чудесен лекар (нямам опит), но от години изписва терапия там, където не му е специалност. Доскоро изписваше НМХ през ден, което е абсолютно безсмислено, предвид, че действието на инжекциите е 24 часа. Аспирин се приема при специфични мутации и най-често при влошен кръвоток, в по-късни месеци или при риск от прееклампсия. НМХ е най-оптималният вариант за тромбофилия, защото както написах, действието е 24 часа. Аспиринът е с натрупване и при едно евентуално кървене, за да се изчисти организмът са необходими 7-10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт