Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 637
  • 541
  •   1
Отговори
# 90
Ние нямаме мъжки фактор. Имам две стимулации и в двата случая имам ембриони само от ivf, от Икси - нито един.
Според мен не е случайност, но след втория опит не съм се консултирала с Кристияна, за да обсъдим възможните причини.

Имам статистически въпрос, дали при липса на сериозен мъжки фактор имате повече успех с IVF или  ИКСИ оплождане. При на няма мъжки фактор и IVF е по-успешно. Малко ми е странно, че с ИКСИ не се получава и се чудех при вас какво са резултатите от оплождането в Доверие.

# 91
Ванила, според изкуствения интелект при липса на мъжки фактор двата метода е възможно да доведат до подобен резултат или е възможно обикновеното инвитро оплождане да има по-добър резултат заради “по-естествения” начин, по който се случват нещата.

# 92
Файебърд, благодаря за отговора.
Отново, въпросът е статистически за инвитро Доверие, а на по-принцип.

# 93
  • София
Ния, благодаря за мнението. Въпросът ми е статистически. Може ли да споделиш какви са резултатите ви от двата вида оплождане.

При нас от две стимулации обобщено са:
16 ИКСИ - 2 ембриона
10  IVF - 4 ембриона

Не съм имала нов опит след разговора ни, но и не знам дали ще правим смесено, при нас идеята беше 30% да са ivf. Едва ли с ivf бих имала повече от първия ми опит, в който имах 4 ембриона предвид проблемите ни. По-скоро за проверка дали качеството би било различно, ако не се стресира яйцеклетката и си избере сама.

Не мисля, че от тази тема можеш да изкараш статистика, все пак тук пишем много малко хора, голям процент са с мъжки фактор в поне един показател или днк фрагментация (която може и да не са изследвали при първи опит), както и голям процент успяват още от първите пъти, че да стигнат до опити как би било по-добре при равни условия, често и техниките се сменят примерно. 3-4 човека не са статистика, според мен само главният ембриолог може да каже.

Случай, за който се сещам с ivf, споделен тук, беше за микс и като при нас, малък брой с ivf, ембриони имаше само от icsi, но ако помня правилно, там имаше и мф, така че не отговаря на въпроса ти.

В международната фб група за ембриология, пишеха за ivf, че е препоръчително и ако е имало предишни естествени бременнсти, особено ако са били без генетични аномалии.

# 94
Файебърд, благодаря за отговора.
Отново, въпросът е статистически за инвитро Доверие, а на по-принцип.

А, извинявай, мислех, че питаш по принцип!

# 95
Luschka и Ванила, вие изрично ли си поискахте ivf след икси? И по фонд ли сте?
Сега правим опит за второ дете и доста се притесних, защото имахме само един слаб ембрион след picsi, който трансферираха свеж, защото казаха, че не би преживял размразяване. Нямаме мъжки фактор, AMH ми е ок, а в крайна сметка много лош резултат. И точно това си мислех дали да не поискам ivf следващия път, но няма как да знам каква е била причината.

# 96
Сега правим опит за второ дете и доста се притесних, защото имахме само един слаб ембрион след picsi, който трансферираха свеж, защото казаха, че не би преживял размразяване. Нямаме мъжки фактор, AMH ми е ок, а в крайна сметка много лош резултат. И точно това си мислех дали да не поискам ivf следващия път, но няма как да знам каква е била причината.

Да, след първия опит изцяло ИКСИ имахме също само 1 ембрион, който върнахме на свеж. При втория опит поисках смесено.

# 97
На мен след резултат от 1 ембрион всичко оплодено с икси, ми предложиха директно пикси, не сме коментирали ivf. Но сме с лоша днк фрагментация и колкото повече чета, толкова повече ми се струва, че това икси е било безсмислено и крайният резултат е бил предизвестен.

# 98
Съжалявам за резултата! Много странно, че не се ви предложили нещо за мъжкия фактор още при първия опит. При нас спермограмата е добре, но още на първото инвитро предложиха ПИКСИ селекция за ИКСИто.
За влошена фрагментация, ЧИП ЗИМОТ не е ли по-добрата селекция?

На мен след резултат от 1 ембрион всичко оплодено с икси, ми предложиха директно пикси, не сме коментирали ivf. Но сме с лоша днк фрагментация и колкото повече чета, толкова повече ми се струва, че това икси е било безсмислено и крайният резултат е бил предизвестен.

# 99
При мен и в двата случая имаше смесено оплождане - икси и ivf. Преди втория опит имах консултация с ембриолог, на която обсъдихме резултатите от предния опит и  взехме решение как да се действа при втория.

# 100
Здравейте,
от листа с изследвания преди започване на IVF, кои изследвания се отнасят и за мъжа? Не е упоменато и не знам какво да пуска ММ.

# 101
Здравейте,
от листа с изследвания преди започване на IVF, кои изследвания се отнасят и за мъжа? Не е упоменато и не знам какво да пуска ММ.

Вирусологията е задължителна и за двамата. Това са изследванията за ХИВ, Сифилис, Хепатит, Хламидия, също кръвна група и микробиология. Също и спермограма.

# 102
Съжалявам за резултата! Много странно, че не се ви предложили нещо за мъжкия фактор още при първия опит. При нас спермограмата е добре, но още на първото инвитро предложиха ПИКСИ селекция за ИКСИто.
За влошена фрагментация, ЧИП ЗИМОТ не е ли по-добрата селекция?

Правихме Зимот + ИКСИ.

# 103
Момичета,  пиша за да ви вдъхна малко надежда отново.  2022 се роди първата ни дъщеря благодарение на д-р Станулов! А днес на бял свят се появи и втората ни радост след доста неуспехи. Както казва и доктора , дори когато той прави всичко по учебник си трябва и мъничко късмет! Първото ни дете е от перфектен ембрион, а второто от няй-лошия от 4. Бях болна на трансфера и това ебрионче нямаше да издържи да бъде замразено,  за това му дадохме шанс! Бъдете силни и търпеливи.  Вашето детенце ще се появи!

# 104
Здравейте, момичета! Предстои ми пункция и започвам да си мисля какво точно ще се случи. Някой може ли да сподели как протича целият процес? Колко точно часа преди пункцията ви беше таймиращата инжекция?
Трябва ли да нося нещо от вкъщи?
Кога след това да очаквам обаждане относно развитието на фоликулите? 

Всякаква информация би ми била полезна!

Общи условия

Активация на акаунт