Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 866
  • 544
  •   3
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Предстои ми пункция и започвам да си мисля какво точно ще се случи. Някой може ли да сподели как протича целият процес? Колко точно часа преди пункцията ви беше таймиращата инжекция?
Трябва ли да нося нещо от вкъщи?
Кога след това да очаквам обаждане относно развитието на фоликулите?  

Всякаква информация би ми била полезна!

Здравейте,
36 часа преди пункция се бие таймиращата инжекция. Докторът ще Ви каже час и трябва да го спазите много точно.
На място ще Ви дадат нощница и чехли. Може да си вземете дамска превръзка.
Ще Ви се обадят на деня след пункцията, както и на 4-5 ден как са се развили, а и за да планирате ЗЕТ, ако предстои такъв.
Отивате по-рано от часа, задължително гладна и жадна. Като стане време, ще Ви извикат в друго помещение, ще Ви сложат абонат за анестезията. Нищо не се усеща, после ще Ви оставят да полежите и някой ще Ви каже колко ембриона са изкарали, може да предложат допълнителна селекция. След това отново ще минете през доктора, ще Ви даде лист с инструкции, както и ще обсъдите терапията, ако има такава.

# 106
Здравейте,
Т.к. виждам, че SiMonki е писала относно вирусологичните изледвания пуснати в Геника, при които има разминаване, може ли да кажете къде сте пускали всичко ( лаборатория), за да не се окаже, че ни липсва някое от тях в последния момент.
Също така относно микробиологията на партньора, къде може да се пусне
Благодаря!

# 107
Здравейте,
Т.к. виждам, че SiMonki е писала относно вирусологичните изледвания пуснати в Геника, при които има разминаване, може ли да кажете къде сте пускали всичко ( лаборатория), за да не се окаже, че ни липсва някое от тях в последния момент.
Благодаря!
Микробиологията на партньора може във всяка лаборатория. Материала си го дава вкъщи в контейнерче и веднага го носите в лаборатория. Моят партньор пусна в Синево, тъй като е най-близо до вкъщи.

# 108
Благодаря за информацията. Simple Smile
До нас също има лаборатория на Синево, което е доста удобно.
Ще попитам и там за 6-те вида изледвания от Вируслогията.

Здравейте,
Благодаря!
Микробиологията на партньора може във всяка лаборатория. Материала си го дава вкъщи в контейнерче и веднага го носите в лаборатория. Моят партньор пусна в Синево, тъй като е най-близо до вкъщи.

# 109
Здравейте,
Благодаря!

Не навсякъде може да се пусне микробиологията с еякулат. В Рамус може, в Бодимед ни казаха, че не правят такова изследване. Само в централната им лаборатория в София се правело. В Биллаб също не правят.
Относно това да ви пуснат всички изследвания, трудна задача. Аз обясних подробно и дадох и списъка в лабораторията и пак бяха пропуснали. След това отидох в друга лаборатория и там също бяха пропуснали друго изследване.

# 110
  • София
Микробиология пусна мъжът ми последно в Доверие  тази седмица и май все в репродуктивни е носил.

Вирусологията я избирайте по цена, където е изгодно и все пак да е нормална лаборатория.

Ние пускамв всеки път в Рамус чрез ваучери през Омед. Ето този пакет пускаме:

https://www.omed.bg/paket-polovo-predavani-bolesti-na-nad-100-ad … -ramus-p4973.html

Към него допълнително се пуска задължително и anti-HBc total, то струва още 25 лв на човек.

Пускала съм ги и в Бодимед, но цената беше двойна.

Геника използвам за генетични изследвания, те е важно да се правят в генетична лаборатория, докато с ХИВ и сифилис всяка може да се справи.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 20:28 от Niya-

# 111
Niya- , Благодаря за идеята с ваучера. Simple Smile
Разгледах, че някъде се предлагат и пакети, което също е +.

Микробиология пусна мъжът ми последно в Доверие  тази седмица и май все в репродуктивни е носил.

Вирусологията я избирайте по цена, където е изгодно и все пак да е нормална лаборатория.

Ние пускамв всеки път в Рамус чрез ваучери през Омед. Ето този пакет пускаме:

https://www.omed.bg/paket-polovo-predavani-bolesti-na-nad-100-ad … -ramus-p4973.html

Към него допълнително се пуска задължително и anti-HBc total, то струва още 25 лв на човек.

Пускала съм ги и в Бодимед, но цената беше двойна.

Геника използвам за генетични изследвания, те е важно да се правят в генетична лаборатория, докато с ХИВ и сифилис всяка може да се справи.

# 112
Аз също благодаря за идеята с ваучерите. Всички изследвания са адски скъпи . . Дали за Геника има такъв сайт с намалени цени? Вчера пуснах Фертилити тест за нея и платих 276 лв, а предстои и на ММ да правим. .

# 113
  • София
Не съм срещала за Геника, но Фертилити там си заслужава, то и няма много алтернативи. Аз съм пускала там Фемофлор, плазми и разбира се генетичните. Скъпи са изследванията, но им имам доверие, с хормоните също не правя компромис. Разходите покрай инвитро са доста, за повечето съзнателно избирам да платя по-висока цена, но специално този ХИВ, който се иска на шест месеца, няма смисъл (за мен).

# 114
Не съм срещала за Геника, но Фертилити там си заслужава, то и няма много алтернативи. Аз съм пускала там Фемофлор, плазми и разбира се генетичните. Скъпи са изследванията, но им имам доверие, с хормоните също не правя компромис. Разходите покрай инвитро са доста, за повечето съзнателно избирам да платя по-висока цена, но специално този ХИВ, който се иска на шест месеца, няма смисъл (за мен).

Вирусологията не я ли иска на 3 месеца, а цитонамазката на 6 месеца?

# 115
  • София
Да, май на три месеца беше, позабравила съм, на нас  не ни се е налагало чак толкова често все пак и почивки правихме.

# 116
Момичета утрогестана след пункция плащате ли си го? Не е по фонд, така ли?

# 117
  • София
Фондът поема само инжекциите при стимулацията, всички останали лекарства се плащат, включително  утрогестан, пролутекс, кръворазреждащи инжекции, естрофем при ЗЕТ и тн.

# 118
Много ти благодаря, Niya!
Може ли някой да изкаже мнение и наблюдения относно селекцията PICSI? Ще правим ICSI и ни предложиха да направим и селекция PICSI, тъй като сме с мъжки фактор - лоша морфология, подвижност и концентрация.

# 119
Според мен задължително си я доплатете.

Общи условия

Активация на акаунт