Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 939
  • 571
  •   4
Отговори
# 240
Така е, момичета, съгласна съм с всички вас! Аз не отричам успеваемостта при него, нито това, че е загрижен и внимателен. Именно затова отидох на преглед. Споделих моя опит и мнение. Да, имам тежко гинекологично заболяване, да, по този път сме вече над 3 години и да, не съм лесен пациент, при когото просто да се направи стимулация и трансфер. Разбирам всичко това. Разбирам, че не съм от пациентките, при които има висока вероятност за успех и съответно бих намалила положителната статистика. Споделих моите впечатления, за да може човек да прочете и такъв опит от лекаря и да не тръпне 3 месеца в очакване на часа си с надежда за качествен преглед, както бях аз. Защото наистина, четейки тук, останах с впечатление, че той е повече от прекрасен и невероятен. Разбирам, че няма как да ме разберете, не сте и длъжни, аз се радвам, че вашият опит масово е друг ❤
За жалост, няма как да докажа отношението му към мен, както и мляскането на дъвка. На 33 години съм, не бих казала, че съм престаряла.
По време на прегледа се шегувахме доста, имаше отворена комуникация, но няколко пъти каза, че съм "увредена" от заболяването си и това остави меко казано неприятно чувство в мен след прегледа. Цитирам "къде сте тръгнала с тоя един яйчник". Но пък за себе си знам, че на този етап този лекар отпада, което също е вид опит 🍀
Успех ви желая, момичета! ☀️

# 241
Искам да споделя нашата история. След години ходене по мъките, попаднахме на доктор Станулов, един истински доктор и човек с главно Ч! Единствен той откри проблема и го реши. На 24.07.2025г в 09:01ч. се роди нашата дъщеря Александра,
3280гр,52см.
Благодаря от сърце и душа на доктор Станулов.

# 242
Чудесно е, че всичко е завършило добре, но ще е наистина полезно като се обяснява за дългогодишен неоткрит проблем и последвал успех да кажете с две думи какъв е проблемът и как е бил решен. Иначе е нормално някои хора да се съмняват в истинността на някои постове.

# 243
Просто не трябва да се впечатлявате толкова много от настроението на доктора, а да гледате по-стратегически. Той е много добър специалист и в процеса на процедурата е много загрижен и внимателен. По принцип всички, които преминават през инвитро имат някакви проблеми, така че е нормално да е критичен.

# 244
Така е, момичета, съгласна съм с всички вас! Аз не отричам успеваемостта при него, нито това, че е загрижен и внимателен. Именно затова отидох на преглед. Споделих моя опит и мнение. Да, имам тежко гинекологично заболяване, да, по този път сме вече над 3 години и да, не съм лесен пациент, при когото просто да се направи стимулация и трансфер. Разбирам всичко това. Разбирам, че не съм от пациентките, при които има висока вероятност за успех и съответно бих намалила положителната статистика. Споделих моите впечатления, за да може човек да прочете и такъв опит от лекаря и да не тръпне 3 месеца в очакване на часа си с надежда за качествен преглед, както бях аз. Защото наистина, четейки тук, останах с впечатление, че той е повече от прекрасен и невероятен. Разбирам, че няма как да ме разберете, не сте и длъжни, аз се радвам, че вашият опит масово е друг ❤
За жалост, няма как да докажа отношението му към мен, както и мляскането на дъвка. На 33 години съм, не бих казала, че съм престаряла.
По време на прегледа се шегувахме доста, имаше отворена комуникация, но няколко пъти каза, че съм "увредена" от заболяването си и това остави меко казано неприятно чувство в мен след прегледа. Цитирам "къде сте тръгнала с тоя един яйчник". Но пък за себе си знам, че на този етап този лекар отпада, което също е вид опит 🍀
Успех ви желая, момичета! ☀️

И аз съм на 33 с един яйчник и думите му бяха "правим ти едно инвитро и си готова". Ние сме с тежък мъжки фактор, заради който в момента сме на изчакване, но иначе стимулацията беше доста успешна - 16 яйцеклетки, от които 14 зрели/годни.

За отношението от една страна ви вярвам, защото и мен ме е хващал неподготвена с някой по-рязък коментар.
Какъвто е тих и леко дистанциран (поне с мен), и изведнъж казва нещо в съвсем различен дух, било то по същество, било то опит за шега, но аз се стъписвах.

Мисля, че взаимно не си допаднахме, въпреки че много съм внимавала да не го натоварвам с допълнителни въпроси и съм се стремяла максимално да не му губя времето.

От другата страна на монетата е усещането да можеш да разчиташ на някого. Да знаеш, че ако му пишеш, той ЩЕ ти отговори (дори да е късно вечерта). Да нямаш капка съмнение дали ще погледне изследванията, за които ти е казал, че ще ти се обади вечерта, за да ти даде бяла светлина за начало на стимулацията.

Желая успех!

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 10:53 от Melodie

# 245
Имам питане.
Д-р Станулов има ли предпочитания за свеж или замразен трансфер. Смисъл , ако всичко е както трябва прави ли СЕТ или предпочита ЗЕТ ?

# 246
И при двете ми стимулации имаше СЕТ по предложение на доктора. Разбира се, можех да откажа. При СЕТ избират да върнат по-слаб ембрион, който може и да не оцелее замразяването.

Имам питане.
Д-р Станулов има ли предпочитания за свеж или замразен трансфер. Смисъл , ако всичко е както трябва прави ли СЕТ или предпочита ЗЕТ ?

# 247
И при двете ми стимулации имаше СЕТ по предложение на доктора. Разбира се, можех да откажа. При СЕТ избират да върнат по-слаб ембрион, който може и да не оцелее замразяването.
Какъв беше резултатът от връщането на по-слаб ембрион?

# 248
Момичета, от Доверие звънят ли да попитат за изхода от бременноста и искат ли данни за детето ?

# 249
  • София
Може и да не са звъняли още, но трябва да звъннат по някое време. От ЦАР ми бяха казали, че е наше задължение да уведомим клиниката в срок при раждане или загуба, но май по-често те го правят.

# 250
Не оспорвам личния опит и впечатления на всяка от вас с доктора. Но за мен това е невероятен лекар и на първо място човек! Писала съм и друг път, след като две години вадих яйцеклетки на ЕЦ, и имах своите моменти на отчаяние, той ми вдъхваше сила и надежда да не се отказвам, дори след многократно хвърляни неставащи за замразяване  яйцеклетки. Станах му пациентка на 39, забременях на 41, спонтанно! Той беше първия човек на който писах когато видях двете черти на теста, той ме насочи за терапия за тромбофилия и не само. През първите месеци многократно му пращах изследвания и никога не останах без отговор. Насочи ме впоследствие към лекар за следене на бременността, а след като родих, се оказа че още ме помни и ми изпрати поздрави по моя позната, негова пациентка. Без абсолютно никаква причина за дълг или ангажимент, без бременноста ми да е била инвитро, този ЧОВЕК ВИНАГИ беше на линия за мен по време на бременността ми, а и след нея го занимавах с яйцеклетките си, които искам да преместя в Доверие( вадени са в Афродита) и няма случай да не ми е отговорил. Без значение за какво, в колко часа съм го търсила. Този човек не почива, не спи, не яде, за да сбъдне мечтата на всяка жена.
И пак казвам- не оспорвам мнението на никой тук, но за две години през ден висях в клиниката на всеки цикъл, веднъж не видях доктора да дъвче дъвка или да се държи арогантно. Това са моите впечатления. Бил е директен, че на 39, 40 няма как да са ми хубави яйцеклетките както биха били ако бях на 20.
Но за мен откровения му директен подход не е груб, не е арогантен, самия той като маниери е внимателен, уважителен, винаги говори на Вие, отваря и затваря вратата на пациентките си и наистина ми е невъзможно да си представя да дъвче дъвка и да е арогантен. С което не казвам че жените, станали свидетели от първо лице на това, лъжат. Просто аз не съм виждала такова нещо.

# 251
Здравейте, момичета!
От две години и половина се борим да си имаме дете. Правили сме 4 инсеминации в друга клиника, в която нито получихме по-индивидуален подход, нито бяха назначени изследвания за установяване на евентуален проблем. От края на февруари 2025 сме пациенти на д-р Станулов и няма да ми стигнат думите да опиша каква огромна разлика намерихме и какъв човек е докторът! Бяха ни назначени изследвания, които установиха проблеми. Лекувахме ги, разбрахме за тромбофилията, която имам. И се насочихме към инвитро. Отлагахме започване на стимулацията и трансфер два пъти поради задържан фоликул. Нещата в такива моменти изглеждаха отчайващо, но д-р Станулов винаги беше там с усмивка, адекватен подход и лечение. Всичко мина безупречно, пункцията също. Без хиперстимулация на яйчниците. Докторът е на линия 24/7. Отговарял ми е в почивните дни, без значение от часа. Преглеждал ме е също в почивните дни. От както срещнахме д-р Станулов вярата, че нещата ще се случат, не ни напусна. След ЗЕТ видяхме двете чертички Simple Smile Имах леко кървене, но докторът веднага назначи терапия и даде насоки. Нито за секунда не ни остави сами по трудния път.
И тъй като аз бях също от четящите в групите, чудейки се дали той е правилният избор- сега пиша това, за да дам надежда на всички вас, които още не са взели решението. Д-р Станулов е най-добрият избор, който можехме да вземем. Никога не съм срещала по-отдаден, отзивчив и добър лекар! Винаги ще му бъдем признателни и благодарни!

# 252
vasilena.kСлед като сте нямала хипер стимулация, подходите ли към свеж трансфер?

# 253
  • София
При мен и двата пъти първо говорихме за свеж, но нямаше как, първият път не се чувствах добре, а вторият още преди тригера го решихме и си казах, че предпочитам да не рискуваме, съответно направо ми даде декапептил.

# 254
vasilena.kСлед като сте нямала хипер стимулация, подходите ли към свеж трансфер?
Не подходихме към свеж поради висок прогестерон

Общи условия

Активация на акаунт