Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 504
  • 541
  •   2
Отговори
# 450
Пункцията е с упойка и аз обикновено спя след нея следобеда. Зависи как ти действат и упойките на теб и колко е натоварена работата ти. От болницата мисля, че могат да ти дадат болничен и да ти е спокойно. Simple Smile

# 451
Здравейте!Искам да споделя и своето разочарование от същия доктор.Супер разочарована съм и нямам думи с които да опиша какво изпитвам и как се чувствам!Отивам на преглед след две не успешни процедури на друго място нося си цялата документация и се започва едно разпитване едно чудо и като отговоря с не знам на даден въпрос и казвам имам епикриза там пише всичко ми се отговаря с не ме интересува епикризата на този етап..На 33 години съм и съм с нисък АМХ,при което изследват го там ,взе ми и проба PSR за микоплазми и ме отпрати да ги занеса за изследване в Геника.След като излязоха резултатите от АМХ и за бактериите му ги изпращам получавам отговор:за съжаление няма как да използвате фонда отговарям, че имаме одобрение от фонда което е в сила просто трябва да сменя клиниката отговаря ми, че няма как да е в Доверие и да си правя процедурата където другаде искам.Предложи ми и да минем платено там, но заповедта от фонда нямало да се приеме.Меко казано съм бясна и ще си търся правата, но аз лично останах с лошо впечатление от него !
[quote author=dima_m

link=topic=1780318.msg50222663#msg50222663 date=1758189216]
Здравейте, бих искала да споделя опита си и наблюдение върху др Станулов.
От доста време с партньора ми правим опити за бебенце. Ходихме на консултация в Турция за инвитро, след това обаче разбрах за д-е Станулов и прочетох доста добри отзиви. Ентусиазирана веднага прецених, че е по- добре да пробвам при него в родината си и тн. Обобщено казано- момичета, ако наистина искате скоро да се получат нещата потърсете мнение в чужбина. Съжалявам, че го казвам, но изобщо не съм доволна от отношението и самия ред и как се случват нещата в “Доверие”. И така…
Ентусиазирана, и с надежда запазвам час при доктора (който естествено е след около месец-месец и половина от самото обаждане) Чакаш месец, отиваш в деня на преглед, който е в 12:00, приемат те към 15:00-15:30. Два три часа е нормално (общо взето се подиграват с надеждата ти и безпомощта ти) пълно е с чакащи, объркани хора, пълен безпорядък. Докторът преглежда по 20 жени сигурно на ден и повече. За мен това не е нормално, супер претоварен професионалист, който нормално вече да обърква и забравя.
Влизам на преглед, траещ 10 минути максимум (защото след мен чакат още 20 човека), изписа ми какви изследвания да направя и след това да отида да ги прегледа. Направих ги, оказа се, че едното не беше Ок, пих лекарства, които ми изписаха по Вайбър. След това направих контролно изследване, запазих си час да покажа резултатите, като пак чаках един месец.
Отивам при него и той супер изморен, бързащ, раздразнен ме пита къде ми е цветната снимка и спермограмата. Аз му казах, че ми обясни като се излекувам пърто, че е трябвало да отида при него, той “е ти идваш, ама на мен ми трябват и други изследвания, аз съм си записал” -“е, докторе Вие сте си записал, но не сте ми казал да ги направя”
Общо взето този човек е толкова претоварен, ме според мен му трябва доста дълга почивка. Мисля, че е добър специалист, но просто ако искате да ви се случат нещата по- бързо, да ви уважават, да се грижат за Вас, трябва са отидете в чужбина.
Аз за съжаление изгубих доста време лутайки се при др Станулов(около пет месеца), период, в който ако по- рано бях отишла в чужбина до сега да съм в 3-4 месец бременна, а не тепърва да започвам с цялата процедура.
Успех на всички❤

Здравейте всички,

аз явно съм поредната, попаднала на прехваления д-р Станулов и шокирана от ПОВЕДЕНИЕТО и ОТНОШОНИЕТО му!
 Чакането с предварително записан час, по време на което минаха над 10 жени , дошли след мен и без час, съм го играла и друг път, така че това чак не ме впечатли! Но...влизам и се започва тъп разговор, откъде съм била знаела за него и прочее въпроси в стил лексикон в 3-4 ти клас!
 Въпроса за цикъла на майка ми също няма да коментирам, защото нейния спря по причина гинекологична операция, но той това не го разбра, защото ме попита на колко години и бил спрял и съответно получи цифрата, която искаше да въведе в някакво досие....
 Нататък започна забавата - извади си пакетче вафлички и почна да хрупа и да ми говори!!! Ок, гладен е човека...
 Опита да ми се скара защо не съм си била пуснала тромбофилии, като аз нямам никаква причина да го правя на този етап. След това , първоначално съгласявайки се с предходния ми опит на ЕЦ, заяви че и той не би стимулирал и че ЕЦ е по-добрия вариант в моя случай. И изведнъж все едно гръм го удари и реши да ми каже , че няма никакъв смисъл да се занимавам и да си търся вариант за ДЯ, даже и тарифите ми представи!

Много са епитетите, с които мога да го квалифицирам, но е под възпитанието ми!
  Явно се мисли за Господ и може да определя кой има и кой не шанс и какъв е той!
  Да сринеш психически една непрестаряла жена, която виждаш да пръв път, като и кажеш че няма шанс и да си търси ДЯ, дори и да има право на база опита си е абсолютно непрофесионално и нечовешко!

Успех на всички, избягали далече от този!
[/quote]

# 452
prostod, меко казано съм в шок, каква е причината, поради която не желаят да ви приемат заповедта, дадоха ли ви някакво обяснение?

# 453
Каза ми заради ниския Анти мюлеров , като се има предвид, че сме одобрени с мъжки фактор АМХ беше над 0.5 към момента на кандидатстване от тогава е паднал нормално след две стимулации и две пункции.За смяна на клиниката не изискват изследване за АМХ на ново.
quote author=Sunshine9292 link=topic=1780318.msg50232950#msg50232950 date=1758398121]
prostod, меко казано съм в шок, каква е причината, поради която не желаят да ви приемат заповедта, дадоха ли ви някакво обяснение?
[/quote]

# 454
Съжалявам, мила prosrod!
Аз много добре те разбирам и наистина много, много съжалявам, че се е наложило да преминеш и ти през такова унижение!❤ Аз чаках с нетърпение този преглед също след два неуспеха, сърчицето ми беше изпълнено с вяра, също съм на 33 години, зададени ми бяха същите въпроси - откъде знам за него, от колко време не се пазим по време на секс и кога майка ми е влязла в менопауза. При нас не ядеше вафлички, а мляскаше изключително звучно и видимо дъвка. По-назад в темата споделих лошия си опит от прегледа, за да има и такива написани мнения, а не само суперлативи, които да подвеждат отчаяни двойки като нас. Наистина чаках прегледа с нетърпение и надежда няколко месеца, меко казано получих подигравка. Когато споделих тук, обаче, имаше и нападки. Радвам се, че има доволни пациентки, но нека не мълчим и за другия вид отношение. Иначе, моето мнение за отношението му към мен и теб и други по-тежки случаи е, че така си подбира пациентите и отсява само по-леки случаи. Това повишава успеваемостта на процедурите при него, донякъде разбираемо, очевидно държи на статистиката и името си. Затова и първият му въпрос е откъде знаем за него...

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 08:51 от Leda*

# 455
Здравейте, искам да ме разберете правилно. Не защитавам никого, понякога е имало моменти, които са ми били странни и на мен, но колко ви е сега Амх. Да не би да не могат да се извадят яйцеклетки. Питам ви защото пред мен стоеше дилемата, дали да не правим ин витро на естествен цикъл. Но той беше категоричен, че няма смисъл. В този ред на мисли, понеже съм ходила да започваме и ме е връщал заради малко фоликули. Дали причината не е примерно, че няма смисъл да ви блъска с лекарства?а накрая да не извади нищо? Защото аз в друга клиника имам опит, които беше покъртителен 3 фоликула 1 яйцеклетка и то при високи нищо хормонална стимулация! Казаха ли ви причина поради , която не желаят да ви вземат
Каза ми заради ниския Анти мюлеров , като се има предвид, че сме одобрени с мъжки фактор АМХ беше над 0.5 към момента на кандидатстване от тогава е паднал нормално след две стимулации и две пункции.За смяна на клиниката не изискват изследване за АМХ на ново.
quote author=Sunshine9292 link=topic=1780318.msg50232950#msg50232950 date=1758398121]
[/quote]

# 456
MARIA-all не сме го обсъждали с нисък АМХ съм от 5 години и до сега не са ми казвали, че нямам шанс и двата пъти съм стимулирана и са вадили по 5 Я.То си личи още от влизането в кабинета как те посрещат тези неща се усещат на нас не ни допадна .Не ми отговори на въпроса защо, а само ми написа, че ще трябва да си платим опита при положение, че имаме заповед от фонда.Крайно разочарована съм и няма да спра до като не получа отговор всичко е корупция в Бг и той да не остане по назад.Ако нямам шанс да беше обяснил щях да го разбера, но и да ни вземе парите ако нямам шанс пак си е престъпление и мен няма да ме има в статистиката

# 457
А на прегледа обсъждахте ли със стимулация или на ЕЦ ще действате? И заповедта ви за стимулиран опит ли е?

# 458
MARIA-all не сме го обсъждали с нисък АМХ съм от 5 години и до сега не са ми казвали, че нямам шанс и двата пъти съм стимулирана и са вадили по 5 Я.То си личи още от влизането в кабинета как те посрещат тези неща се усещат на нас не ни допадна .Не ми отговори на въпроса защо, а само ми написа, че ще трябва да си платим опита при положение, че имаме заповед от фонда.Крайно разочарована съм и няма да спра до като не получа отговор всичко е корупция в Бг и той да не остане по назад.Ако нямам шанс да беше обяснил щях да го разбера, но и да ни вземе парите ако нямам шанс пак си е престъпление и мен няма да ме има в статистиката
Това са доста силни думи за корупцията. Според мен най-лесно щеше да му е да започне процедура щом имате одобрение от фонда, има шанс или няма шанс фонда плаща. Мисля, че е имало и нещо друго, което е наложило да ви отпрати така.

# 459
Какво да е другото което ни е имало?При мен това е проблема.Както споменах с мъжки фактор сме одобрени, защото аз си бях с АМХ над 0.5 към онзи момент на кандидатстване.Ако имаше някакви притеснения можеше да ги изговорим примерно.Ако така отпращат всички с проблеми на кой помагат на по-малко сложните случай ли?Всички сме там с причина и очакваме от лекаря да ни помогне!

# 460
Ovum не сме обсъждали нищо на прегледа.Прегледа беше с ултразвук и ми взе PCR за бактерии.След като излязоха резултатите му писах и тогава той реагира с отказ заради ниския АМХ нямало да може по фонда.Обясних му, че имаме одобрение и само трябва да сменя клиниката, което се случва супер лесно.Одобрени сме с мъжки фактор, но той взима предвид ниския яйчников резерв.Все пак АМХ-то не ми 0.00 за да няма шанс.

# 461
Аз имам опит и в друга клиника и там наистина много си личеше, че искат да ни вземат парите. При Станулов е точно обратното, бяхме питали за ПИД на ембрионите и той каза няма смисъл да си давате парите.
В другата клиника ни излезе 7к плюс фонда.
Тук ни излезе 1000 лв плюс фонда . Въобще не мисля, че ни е натоварил
За клиниките няма значение дали сте по фонда или платено, те парите си ги вземат.
Според мен има нещо, което не сте уточнили...
Какво да е другото което ни е имало?При мен това е проблема.Както споменах с мъжки фактор сме одобрени, защото аз си бях с АМХ над 0.5 към онзи момент на кандидатстване.Ако имаше някакви притеснения можеше да ги изговорим примерно.Ако така отпращат всички с проблеми на кой помагат на по-малко сложните случай ли?Всички сме там с причина и очакваме от лекаря да ни помогне!

# 462
Аз съм с много нисък АМХ и от първия преглед сме говорили, че докато има фоликули- има шанс. Незнам при вас каква точно е ситуацията и какво е причинило такава реакция, съжалявам, че така се е получило.
Дано намерите своя лекар и да имате успех!
[quote author=prostod link=topic=1780318.msg50233925#msg50233925 date=1758443630]
Ovum не сме обсъждали нищо на прегледа.Прегледа беше с ултразвук и ми взе PCR за бактерии.След като излязоха резултатите му писах и тогава той реагира с отказ заради ниския АМХ нямало да може по фонда.Обясних му, че имаме одобрение и само трябва да сменя клиниката, което се случва супер лесно.Одобрени сме с мъжки фактор, но той взима предвид ниския яйчников резерв.Все пак АМХ-то не ми 0.00 за да няма шанс.
[/quote]

# 463
Leda, така е напълно сте права.Не може да няма и лоши коментари повярвайте ми много обстойно съм прочела всяко едно мнение за него и положителните отзиви бяха изключително много, негативните бяха доста по-малко и за това реших да се доверя.С огромна надежда и аз като Вас чаках часа си и се вълнувах.Но останах крайно разочарована и това нещо ми повлия доста.Въпросите бяха същите от къде знаете за мен,от кога не се пазите и за майка ми кога е влязла в менопауза.Носехме си цялата документация от двете процедури епикризи изследвания.Всичко което знаех като информация му я казах, но например с какви дози са ме стимулирали и какво инжекции са ми поставяни го има в епикризата, но той не пожела да ги види.Съжалявам и за Вас и за всички разочаровани минали през него, но както казвате и Вие трябва да има и от негативните да знаят хората.Аз към онзи момент не намерих много такива и се опарихме.Всичко това ни костваше време понеже не сме от София.Това, че сме с нисък яйчников резерв не ни прави по-малко хора до колкото съм запозната все повече жени на 30, че дори и под са с ниски стойности, но за това сме в техните ръце и очакваме те да ни помогнат да сбъднем мечтата си.Силно се надявам както Вие така и всички останали да намерим своя лекар, който ще ни помогне и всичко през което преминаваме да си заслужава!Желая Ви успех ❤

# 464
Иначе, моето мнение за отношението му към мен и теб и други по-тежки случаи е, че така си подбира пациентите и отсява само по-леки случаи. Това повишава успеваемостта на процедурите при него, донякъде разбираемо, очевидно държи на статистиката и името си. Затова и първият му въпрос е откъде знаем за него...

Това са пълни глупости и е изключително обидно към другите пациентки в темата. Не сте вие единствената със сериозни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт