Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 627
  • 565
  •   1
Отговори
# 555
Повечето комбинирани витамини имат йод и ги пият стотици хиляди бременни като Пренатал Денк, Прегнакеър и тн. При инвитро често влизаме в хипофункция или има недостиг на йод по време на бременността. Единствено при хиперфункция човек трябва да говори с ендокринолога си, но то би трябвало да е получил инструкции още, когато са му изписали лечение.

Аз не се разбирам с Елевит и не го пия.

Да, мисля, че и аз това казах. Важно е да се отбележи това, защото не всички хора са доктори и не всички са запознати с всичко.
Надявам се да съм била полезна с моя пост и успех

# 556
Просто в другите страни повече ги бива в иксито. Ако плувците са окей, по-добре да се оправям сами.

Много интересно
На мен ми казаха точно същото, че при ivf шанса да стана е по голям. А на всякъде по интернет дава като процент icsi за по оптимален.
Аз първия път имах 9 яйцеклетки. 5 оплодени всипки icsi и 1 бластоцист. Отрицателен резултат..
За транфера, ако изпиеш повече вода и има забавяне, може да идеш и да пуснеш малко в тоалетната. Аз се притеснявах дали ще ми се получи, но нямах проблем.
Иначе и двамата лекари правят трансфери следобеда и наистина може да се получи голямо чакане. Подпитвай сестрите да ти казват колко човека остават преди теб.

Мария,
Първа стимулация - 12 я, 1 ембрион 2АА (всички Я се оплодиха с ИКСИ оплождане)

Втора стимулация - 16 я, 5 ембриона (4 от 10 IVF оплождане  и 1 от 6 ИКСИ оплождане )

# 557
Дами, имате ли представа, дали с ММ можем да си направим необходимите изследвания, назначение от д-р Станулов преди инсеминация, в лабораторията на МК Доверие и за колко време гд стават, и необходимо ли е записване на час?

# 558
На мен д-р Станулов не ми изписа Елевит, та явно е спрямо случая. Беше ми казал да пия Prenatal denk (в който също има йод) и после сменихме на ПРОФЕРТИЛ ИНОЗИТОЛ стик. Не мисля, че би изписал нещо без да го съобрази

# 559
Почвам много да се чудя имайки предвид годините ходене по българските клиники, над 7-8. Таа чудя се дали нещо има където не е наред, всеки си бие пас, естествено никой не ти дава гаранция, не се пробва нищо ново, не се търси причината, не се слушат пациентите какво ги тревожи. Всички бързат. Първият ми очит в съсем друга клиника, при друг лекар ми беше заявено докато чакаме фонда да спретнем един опит платен. И такаа

Просто в другите страни повече ги бива в иксито. Ако плувците са окей, по-добре да се оправям сами.

Много интересно
На мен ми казаха точно същото, че при ivf шанса да стана е по голям. А на всякъде по интернет дава като процент icsi за по оптимален.
Аз първия път имах 9 яйцеклетки. 5 оплодени всипки icsi и 1 бластоцист. Отрицателен резултат..
За транфера, ако изпиеш повече вода и има забавяне, може да идеш и да пуснеш малко в тоалетната. Аз се притеснявах дали ще ми се получи, но нямах проблем.
Иначе и двамата лекари правят трансфери следобеда и наистина може да се получи голямо чакане. Подпитвай сестрите да ти казват колко човека остават преди теб.

Мария,
Първа стимулация - 12 я, 1 ембрион 2АА (всички Я се оплодиха с ИКСИ оплождане)

Втора стимулация - 16 я, 5 ембриона (4 от 10 IVF оплождане  и 1 от 6 ИКСИ оплождане )

# 560
Дами, имате ли представа, дали с ММ можем да си направим необходимите изследвания, назначение от д-р Станулов преди инсеминация, в лабораторията на МК Доверие и за колко време гд стават, и необходимо ли е записване на час?

Не става ясно какво точно Ви е назначил. Ако са същите като за ин витро от един лист голям формат, който дава на всичките си пациентки - да, може на място в Доверие да ги направите.
Серология (6 изследвания) - пет от тях излизат на деня, има едно което излиза на следващия ден.
Микробиология (за двамата) и цитонамазка за Вас - трябва да се направят по-рано. Микробиологията отнема 2-3 дни стандартно, цитонамазката - към седмица. Тук всъщност усложняващото е, че трябва да се вземат проби от лекар, за да се занесат за изследване. Проби за Вашите изследвания, при мъжа се изследва еякулат и може сам да си занесе проба в стерилна чашка.
Спермограма - за нея ще трябва да запишете час, иначе става на деня.
Кръвни групи - излизат на деня.

# 561

Не става ясно какво точно Ви е назначил. Ако са същите като за ин витро от един лист голям формат, който дава на всичките си пациентки - да, може на място в Доверие да ги направите.
Серология (6 изследвания) - пет от тях излизат на деня, има едно което излиза на следващия ден.
Микробиология (за двамата) и цитонамазка за Вас - трябва да се направят по-рано. Микробиологията отнема 2-3 дни стандартно, цитонамазката - към седмица. Тук всъщност усложняващото е, че трябва да се вземат проби от лекар, за да се занесат за изследване. Проби за Вашите изследвания, при мъжа се изследва еякулат и може сам да си занесе проба в стерилна чашка.

Благодаря много. Да, точно за тях става въпрос. Спермограма имаме, основно за кръвните изследвания питам и микробиологията на ММ с еякулат.

# 562

Благодаря много. Да, точно за тях става въпрос. Спермограма имаме, основно за кръвните изследвания питам и микробиологията на ММ с еякулат.

Кръвните стават бързо, микробиология - след 2-3 дни. Може да занесете проба в Доверие, микробиология е където е и лабораторията, има надпис и се заплаща директно там, само в брой. Останалите изследвания - през регистратура първо.

# 563
Повечето комбинирани витамини имат йод и ги пият стотици хиляди бременни като Пренатал Денк, Прегнакеър и тн. При инвитро често влизаме в хипофункция или има недостиг на йод по време на бременността. Единствено при хиперфункция човек трябва да говори с ендокринолога си, но то би трябвало да е получил инструкции още, когато са му изписали лечение.

Аз не се разбирам с Елевит и не го пия.

Да, мисля, че и аз това казах. Важно е да се отбележи това, защото не всички хора са доктори и не всички са запознати с всичко.
Надявам се да съм била полезна с моя пост и успех

Почти всички добавки имат йод. Не е нужно да сме лекари, за да се поинтересуваме от елементарна и адски достъпна информация за основните нива на витамините. И едва ли има репродуктивен лекар, който преди това ще провери нивата ви на всички витамини от състава. Поинтересувайте се малко. И стойността на йод в Елевит е напълно стандартна. За специфични случаи има ендокринолози.

За сведение - д-р Станулов никога не ми ги е препоръчвал.

# 564

Последния път цитонамазката ми излезе след 2-3 седмици.

# 565
Момичета, можете ли да споделите. Питам чисто статистически
Колко яйцеклетки са ви вадили и колко от тях са ставали ембриони? Simple Smile

1-ви опит (в Адела) - 8 яйцеклетки, 5 ембриона. Нито един не се имплантира.

2-ри опит (в Афродита) - 19 яйцеклетки, 14 оплодени, 9 ембриона. Три трансферирани, останалите са замразени. Двете ми деца са резултат от този опит.

Оплождането беше само icsi, поради мъжки фактор.

Общи условия

Активация на акаунт