Използвате ли ежедневни превръзки?

• 2 637
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
  • Плевен
Изварявам я след приключване на цикъла,през останалото време само мия с миещ препарат и изплаквам.Чашата е по-хигиенична от тампона защото при посдения течността има досег с влагалище и лигавица и ако го задържиш повече време е възможно да се инфектира,защото има досег с кислород(то и за това и мирише).А при чашата-всичко е В НЕЯ,и нищо няма досег с кислород и лигавица.
По въпроса с миенето-когато съм в цикъл и съм на път,си нося шише с вода за измиване в колата и течен сапун.Така навсякъде мога да спра и да я сменя и да се измия.В тоалетните си носете шише с вода и съвсем спокойно ще си свършите работата.Вярно,че е трудничко,но пък удобството е несравнимо.Особено лятото,когато е горещо и превръзката допълнително те спарва.

# 31
  • София
За края на цикъла свикнах да ползвам възможно най-малкия размер тампони. Превръзки за цикъл не съм използвала от тийнейджърка, може би и по тази причина нещо не мога да свикна и с ежедневните.
Но пък имам приятелка, която има доста обилно естествено овлажняване през целия месец и не може без тях. До организъм е явно.

# 32
  • София/Севлиево
Вече не след като направих алергия точно към едни с парфюм.За цикъл ползвам памучни превръзки без аромат(към копринените също имам алергия)...

# 33
  • София
Само при цикъл ползвам (в силните дни към тампона,в слабите само ежедневна) и при бременностите ми, понеже слагах утрогестан и бельото ми ставаше кошмар. През останалото време нямам нужда. Стандартни превръзки не ползвам - запарват ми и не са ми приятни като усещане. От ароматизирани и с разни добавени алое, лавандула и т.н. се изприщвам, затова купувам сами тънки, дълги, памучни и без аромат.

# 34
За чашките има тема.
Има най-различни чашки, колкото и да проучвате, може да не стане от първия път.
На моите дъщери купих един комплект от 3 размера, да си изберат, после още 2 вида, докато си избраха, а аз съм с мелуна от първия път- над 16 години вече.
Откъде купихте тази комплект менструални чашки (МЧ) от 3 размера и ня Мелуна ли са? Каква беше цената на тези 3 МЧ от 3 размера?
Не ползвам ежедневни превръзки. Но това е добра идея, когато съм в овулация, да ползвам ежедневни превръзки. Много неприятно на слуз и влажност по време на овулация и да цапа бельото.
Rockstar "Понякога. В края на цикъла, в овулация...
Обаче си купувам определени марки, които си ми харесват. По-плътни, да не се мачкат."
- каквва марка са?
На колко време се сменят ежедневните превръзки?

# 35
  • Телиш/Плевен
Използвам само в последния ден на цикъла.

# 36
От амазон , обаче не ги намирам баш тях сега, но има подобни.
За сравнение, L размер от тези, е равна на M размер Мелуна, малката е миниатюрна, дори за неводещи
полов живот, момичета. Огледайте хубаво, има всякакви  варианти.
Аз търсих да са 3те размера, че и евтинички( всичко по 2 купувам все пак), за да се пробва и да решат дали ще им паснат.
Скрит текст:

# 37
Ползвам единствено последните 1-2 дни от цикъла. Не съм имала проблеми до сега с тях.

# 38
Особено, които са с парфюм са били опасни.
Ми да, трябва да се сменят,  когато са нацапани, аз чакам края на деня.
И защо не ги сменяш?! Идеята на превръзката е да може да се сменя, за да ти е чисто през целия ден. Иначе може просто да си стоиш с изцапаното бельо през целия ден без превръзка.

# 39
За да избегнеш проблеми, гъбички, и инфекции, естествено че е задължително да се сменят редовно. Личната хигиена също е от съществено значение. Не знам защо стоиш с една превръзка цял ден!! Тя дори и да не е напоена, трябва да се смени. Същото е с тампоните, бельото, и всичко останало... Тези неща от елементарна обща култура трябва да се знаят.

# 40
  • София
Превръзките се сменят на всеки 4 часа, за да не се развият гъбички и инфекции. Тампоните също.
Бельото - поне веднъж на ден, но най-добре е двукратно.

# 41
След последната публикация в Гардиън сериозно се замислям за в бъдеще дали да ползвам. Ако не другите, то поне ежедневните мога да си спестя.
Глифозат, пестицид, свързан с рак, е открит в много високи нива в менструални продукти. Плюс арсен, олово и други тежки метали.
https://www.theguardian.com/environment/2025/may/28/toxic-pestic … l-limit-for-water
Не ми се мисли какво има в памперсите, не знам дали са провеждани изследвания за тях. Поне аз не съм срещала. Confused

# 42
  • София
Зависи какви ползвате все пак. Аз не ползвам масовите превръзки на пазара.
Не знам кое се води високо ниво. Ако за пазара това е Always не се учудвам.

# 43
Бихте ли препоръчали ежедневни превръзки от памук, без парфюм. Все път съм в търсене на такива и не е много лесно да открия.

# 44
  • София
Аз си взимам ето такива https://www.zoya.bg/%D0%95%D0%B6%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D … 0%BA-Vivicot.7485
Доста са тънки, нямат никакви парфюми, но и цената не е ниска.

Общи условия

Активация на акаунт