Въпроси за TBI Bank - 4

• 16 408
  • 401
  •   1
Отговори
# 360
Сложих няколко неща в кошница и искам да ги взема на разсрочено.. как става? През онлайн магазина да избера TBI (има такава опция) или през приложението (имам някакъв отпуснат кредитен лимит). Взимал съм преди време по стандартния начин, но минаваше през телефонни обаждания, анкети, електронно подписване на договори и маса излишни щуротии, които искам този път да си спестя.. Simple Smile

# 361
Сложих няколко неща в кошница и искам да ги взема на разсрочено.. как става? През онлайн магазина да избера TBI (има такава опция) или през приложението (имам някакъв отпуснат кредитен лимит). Взимал съм преди време по стандартния начин, но минаваше през телефонни обаждания, анкети, електронно подписване на договори и маса излишни щуротии, които искам този път да си спестя.. Simple Smile
neon кредит трябва да ти е активиран. По принцип се прави като първо платиш с твоите пари, а после избереш от трансакцията да разсрочиш плащането, тогава ти връщат парите веднага.
Друг вариант, ако нямаш пари в сметката или не достатъчно, ще си ги изтеглят от neon кредит сумата при плащане. Вероятно след това също ще има вариант да избереш на колко вноски да го разсрочиш.
Може да има други варианти. В момента май има промоция и 6 месеца е без лихва(3 месеца винаги е без лихва), защото от време на време ми пращат имейл, че "само сега" мога да купя от еди си кой магазин на 6 вноски без лихва.

# 362
Ще опитам утре. Благодаря Hug

# 363
Здравейте,

Имам въпрос, случи ми се следното: отварям си приложението на Тби и сметката ми е на -1000 лв. Направих запитване и след около седмица ми отговориха, че са дублирали трансакция по сметката ми в размер на 1000 лв преди една година, сега са си забелязали грешката и имам 5 дни да им внеса парите. Моля, ако има някой на когото му се е случвало, или е по-запознат от мен, да ме посъветва как да процедирам. Имат ли основание да търсят от мен тези пари след 1 година, при положение, че грешката е тяхна, не го отричат.

# 364
  • София
Чакайте, чакайте! Имали сте хилядарка отгоре и не сте разбрали ли?
Не знам, не знам. Всеки си има основание да си търси парите, хеле пък банка.
Най-добре се консултирайте с някой юрист. Щом са ви дали и срок, то едва ли смятат да ви ги опростят просто така, но пък и много несериозно от тяхна страна. Може да питате във Фейсбук групата за безплатни правни въпроси.

# 365
Както ние може да си искаме ако са взели нещо двойно, така и те ако са дали нещо двойно.. стават и такива грешки, при тях май често Simple Smile

# 366
Малко объркано започвате. Ако бяхте написали в началото, че преди година сте изтеглили 1000 лв. и не се е отразило, а сега се е отразило, нямате основание за оплакване. А ако историята започва отсега - липсват ми 1000 лв., които не съм ползвала и точка (без добавката отпреди година ... ) , тогава имате основание за оплакване. Имате основание за оплакване, ако са дублирали още тогава транзакцията - т.е. теглили сте 1000 лв., те са отразили 2х1000 лв., и си търсят без основание тези 1000 лв.

# 367
Здравейте,

Имам въпрос, случи ми се следното: отварям си приложението на Тби и сметката ми е на -1000 лв. Направих запитване и след около седмица ми отговориха, че са дублирали трансакция по сметката ми в размер на 1000 лв преди една година, сега са си забелязали грешката и имам 5 дни да им внеса парите. Моля, ако има някой на когото му се е случвало, или е по-запознат от мен, да ме посъветва как да процедирам. Имат ли основание да търсят от мен тези пари след 1 година, при положение, че грешката е тяхна, не го отричат.
Обясни подробно. Втората трансакция, за която по-рано не са си взели парите, реална ли е или грешка?

# 368
И аз искам да разбера дали основния въпрос е, че като е грешка от тяхна страна, нямат право да си търсят парите.

# 369
  • София
Аз разбирам, че преди година Пипи си е захранила сметката с 1000лв или някой и е превел 1000лв, но са осчетоводени 2*1000лв. Съответно тя година е ползвала безлихвен кредит и сега пита дали са прави да си искат парите.

# 370
Здравейте. Разяснявам: Убедена съм, че е нямало такова дублиране, тъй като не са 10 лв, за да не ги забележа. 95% съм сигурна, че е невъзможно да не съм видяла и обърнала внимание на 1000 лв плюс. Твърдят, че на 03.10.2024 вместо веднъж 1000 лв са превели 2 пъти 1000. Аз пуснах справка от 01.10 до 06.10 и там този превод фигурира веднъж, а не два пъти.

# 371
  • София
Със справката бих отишъл в техен офис, ако съм убеден че не греша.
Това е много частен случай и е малко вероятно тук някой да е бил в такава ситуация.

# 372
Здравейте. Разяснявам: Убедена съм, че е нямало такова дублиране, тъй като не са 10 лв, за да не ги забележа. 95% съм сигурна, че е невъзможно да не съм видяла и обърнала внимание на 1000 лв плюс. Твърдят, че на 03.10.2024 вместо веднъж 1000 лв са превели 2 пъти 1000. Аз пуснах справка от 01.10 до 06.10 и там този превод фигурира веднъж, а не два пъти.
Трябва абсолютно всичко от тази дата досега да се направи справка на получени и похарчени.Дебит ,кредит как се водят не знам. Така ще стане ясно дали си похарчила едни 1000лв повече,ако не пише,че имаш дублиране.

# 373
Аз бих си направила лична справка по транзакции. Ще се види има ли 1000+.
Затова си имам екселски файлове, да си засичам всичко. И досега все са мои пропуските, банките не грешат. Но с ТБИ и кредитите им нямам опит, не мога нищо да кажа.

# 374
Отиди в офис да ти покажат къде са тези +1000лв., които в последствие си взимат. Естествено се върни тук да кажеш какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт