Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 20

• 51 567
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Буркина Фасо
вероятно както в Лидл го правят - написано е 50% по-малко за всеки
втори продукт, но някои не четат написаното и страдат:laughing:

# 151
В предстоящата промоция на била има 50 процента отстъпка пщппри закупуване на втори продукт от избрана селекция. Ще видим как ще сложат етикетите, че в брошурата някой ще се подлъже всичко на половин цена
Мернях я и аз тази "промоция" и си помислих, че важи за всички стоки, та бях решила две дини да взема... JoyJoyJoy
Ама стигнах до стр.6 с подробностите и от посочените продукти нищо не си харесах и нищо изгодно не ми се видя, та съм пас.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 152
То и при предишните им намаления два продукта на цената на един пак на много хора не им беше станало ясно и бяха взимали по една бройка -мислеха че цената е наполовина. На касите им маркираха 2 броя и ги пращаха да си вземат още един брой

# 153
Пратиха ми ваучер за -5% за Billa. Важи за ненамалени артикули и е до 28.07. Ако някой го иска да ми пише
Скрит текст:

# 154
Хубаво е намалението на сладоледи с остъпката от 60% в Билла.
На касите за самобслужване си разделих сметката на няколко за малко над 30 лв и така с първия код за намаление във втората сметка включих и самия сладолед и с третата също. Добре се получи и имаше всички видове в наличност.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 14:48 от Tony Maria 22

# 155
Купих преди дни няколко нискомаслени моцарели Formagia от Т-маркет. Вкъщи се оказа, че тежат по 100 грама вместо по 125.😂 Все пак бяха намалени на 1,49 лв, но ще следя дали и бъдещите им "промоции" ще са с подобен грамаж.😄
Не изключвам вероятност и по принцип обявеният грамаж да не отговаря на истината. Може да е такава партидата, може от Т-маркет да са сгрешили грамажа на етикета (не би им било за първи път), но 20% по-ниско тегло от обявеното според мен не е в рамките на допустимото. Конкретно тази моцарела (нискомаслената) не знам дали изобщо я има в редовния асортимент. Обикновената моцарела си я има. Нискомаслената ми напомня на скирелата от Лидъл (която от години вече не се предлага), ако се чуди някой за вкуса. На мен ми харесва, въпреки че е "по-гумена" на вкус.

# 156
Купих преди дни няколко нискомаслени моцарели Formagia от Т-маркет. Вкъщи се оказа, че тежат по 100 грама вместо по 125.😂
А какво пише на опаковката?

# 157
Изхвърлих вече опаковките, но мисля, че също пишеше 125 грама. Имаше си доста течност в опаковките, в момента на покупката не ми мина дори през ума, че може грамажът да е различен.

# 158
Т- маркет нямат вина за грамажа. Грешката идва от производственият цех. А и в индустриалното производство всичко е със собствен грамаж. Няма как всичко да е с обявеният грамаж от опаковката. Докато се хване и коригира отклонението всичко по-леко или тежко си се работи и пакетира по поточната линия. Обикновено в производствата работят малко хора и един човек трябва да върши работата на трима, там където цеховете са от по старите. В модерните повечето работа я вършат машини, но и те дават грешки.
Та искам да кажа, че партидата си е проблемна, а не магазина.

# 159
Възможно е. Но не е нормално да има чак такова отклонение в грамажа и затова го споменах. Откъдето и да е проблемът, не е ок, ако се случва редовно.

# 160
В магазините чета, все едно съм в библиотека - възможно е 125 да е грамажът на плика, отделно да е посочено отцедено тегло, често го правят за продукти в течност.

# 161
Отцеденото тегло гледам по опаковките на моцарелите. Обикновено ги има и двете (неотцедено и отцедено).
Те иначе от Т-маркет честичко си смятат цената на кг заедно с течността и така излиза, че моцарелата е съвсем евтина.😂 Примерно моцарела на промоция в опаковка от 200 грама с течността излиза на изгодната цена от 9,85 лв/кг (1,99 лв/опаковка от 200 гр). Като се сметне обаче теглото само на моцарелата, съесем друга се оказва цената на килограм. Редовна практика в магазина до нас.😉

# 162
  • Буркина Фасо
Възможно е. Но не е нормално да има чак такова отклонение в грамажа и затова го споменах. Откъдето и да е проблемът, не е ок, ако се случва редовно.
твоят кантар не е верен Smiley

при подобни храни по някакви наредби може да  има допустимо отклонение от посоченото. но съм забелязал, че
все е по-малък грамаж. това да видиш по-толям от посочения си е 6-ца от тотото.

# 163
Изхвърлих вече опаковките, но мисля, че също пишеше 125 грама. Имаше си доста течност в опаковките, в момента на покупката не ми мина дори през ума, че може грамажът да е различен.
Не случайно те попитах. В такъв случай защо реши, че грешката в грамажа е по-вина на T-market, а не на производителя? Логика?! Да не би T-market да пакетират моцарелата? Thinking

# 164
  • In transit
Според полският производител на марката Formagia е 125г.
https://euroser.pl/en/marka/formagia-en/

Според написаното в сайта на Т-маркет, също е 125г: https://tmarketonline.bg/product/mocarela-formagia-light-125-g

Общи условия

Активация на акаунт