Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 20

• 28 419
  • 413
  •   1
Отговори
# 375
  • софия
Веднъж в К ми се е случвало да не са сменили етикетите от рафта (риба). Без мрънкане и тон ми върнаха разликата на информация.

# 376

съгласно чл.68 и чл.70 от ЗЗП, търговецът е ДЛЪЖЕН да обявява ясно, точно и недвусмислено крайната цена на стоката, ако на рафта е показана една, а на касата излезе друга, имам право да изискам стоката на етикетната цена.

В Била няколко пъти ми се е случвало  да е посочена една цена на рафта или хладилната витрина, а на касата да таксуват по-висока цена. И на въпроса ми "защо?", след проверка са ми отговаряли, че по-ниската цена е от вече изтекла промоция, или че не знаят защо цената не се е ъпдейтнала и т.н...И, че  мога да върна стоката ако не искам да я задържа на по-високата цена...

По принцип, такова  разминаване в цените се води като заблуждаваща търговска практика. Управителите са напълно наясно с това, но злоупотребяват като продължават да заблуждават клиента с врели некипели, за да избягат от отговорност и да избегнат неудобствата за тях. Не могат да се оправдават със "забравяне" или "станала е грешка". Всяка грешка е за сметка на този, който я е допуснал все пак. Липсата на кадри, липсата на организация, непознаването на разпоредби от персонала - това си е за тяхна сметка. Когато мълчим и се съгласяваме, грешките им не само не биват санкционирани, а водят до финансова изгода.

# 377
  • София
Другото, което можеш да направиш, е да бойкотираш окончателно магазини, които периодично са некоректни.
Нито съм мълчал, нито съм се съгласявал. Но промяна няма. И стигнах до заключението с което започнах този пост.

# 378
Другото, което можеш да направиш, е да бойкотираш окончателно магазини, които периодично са некоректни.
Нито съм мълчал, нито съм се съгласявал. Но промяна няма. И стигнах до заключението с което започнах този пост.
Подаде ли жалбИ до КЗП?

# 379
Специално за Т-маркет съм подавала многократно жалби към КЗП и отговорът им е един и същ шаблон: известни са ни некоректните практики на търговеца, получени са множество сигнали... Това считат за отговор по жалбата към подателя и до там приключва всичко с тези жалби.

# 380
  • София
Подаде ли жалбИ до КЗП?
Срещу Билла - да. Информирах ви в темата за отговора им.
Касаеше се за задължително маркиране на пластмасова кутия, когато продуктът е в хартиен плик. Не взеха отношение и не предприеха мерки.
Информирах ви в темата и за шоуто, което спретнаха когато си потърсих правата за предоставяне на аналогичен продукт, когато този от брошурата липсва.
Вече трета година не съм стъпил в тази верига, не мисля и да го правя някога.

# 381
Аз вчера купих за пръв път от топлата витрина на Била - ами салатата беше прокиснала, а в кюфтето имаше остатък от ръкавица.
Пратих снимка по месинджър - извиняват се и това е, лек ден Joy

# 382
  • софия
Била и Т-маркет са най-помиярските вериги. Дори и пакетирани продукти вече ме е гнус да купувам от първите. Във вторите не съм стъпвала от години и няма намерение да го правя.

В петък купих безобразно скапано манго от Лидл. Мисля, че там не съм попадала на нормално, но всеки път забравям, че те го продават такова и всеки път съм греда, та ми писна. Според мен ги съхраняват/транспортират неправилно Писах във формата за обратна връзка и получих купон без условия. Не съм за парите, но мразя да хвърлям храна, а още повече мразя да си хвърлям парите за развалена такава.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 14:02 от zvаnchе

# 383
По никакъв начин не искам да защитавам Лидл, но аз тази година сигурно съм купила поне 30-40 броя манго от тях (взехме си машина за домашен сладолед и това беше основната съставка почти всеки ден лятото) и нито веднъж не е било скапано. Може и да има разлика във филиалите, нямам идея, но специално за мангото - аз от тях си го взимам само Simple Smile

# 384
  • Sofia
И нашият Т-маркет го обновиха,но никак не ми допада как са подредени стоките,някак е разхвърляно и продукти от един вид ги има на различни места.
Стелажите за хляб са на половина,преди имаше много по-голям избор.
Както винаги бързо открих много стоки с изтекъл срок 🤨
Апарата за проверка на цените също е преместен,направо забутан и неоткриваем лесно.
Има нови стоки,но някои от предишните липсват.

# 385
Била и Т-маркет са най-помиярските вериги. Дори и пакетирани продукти вече ме е гнус да купувам от първите. Във вторите не съм стъпвала от години и няма намерение да го правя.

Напълно подкрепям!
Голямо дъно са достигнали, а помня с какво удоволствие съм пазарувала от тях.
От Била купувам само моцарела, която има малко общо с тази от Сицилия, в Т-маркета влзизах преди месец, излязох си без нищо закупено.
Ако в Т маркета са оставили поне четеца за етикети, в "нашата" Била го махнаха още от преди 1 г, повечето служители не са и чували за него, преставяйте си що за текучество е.
За Лидл нямам набюдения, не са ми удобни магазините и спрях да ходя още от 2019 г

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 16:49 от Zanet

# 386
И нашият Т-маркет го обновиха,...
Този в нашия град просъществува само година и го затвориха.

# 387

Напълно подкрепям!
Голямо дъно са достигнали, а помня с какво удоволствие съм пазарувала от тях.
От Била купувам само моцарела, която има малко общо с тази от Сицилия, в Т-маркета влзизах преди месец, излязох си без нищо закупено.
Ако в Т маркета са оставили поне четеца за етикети, в "нашата" Била го махнаха още от преди 1 г, повечето служители не са и чували за него, преставяйте си що за текучество е.
За Лидл нямам набюдения, не са ми удобни магазините и спрях да ходя още от 2019 г
Коя моцарела купувате от Билла?

# 388
  • Кърджали
И нашият Т-маркет го обновиха,...
Този в нашия град просъществува само година и го затвориха.
Да не си от Кърджали? И там така не беше година, а малко повече, ама го няма вече.

# 389
Не, не съм.

Общи условия

Активация на акаунт