Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 30 756
  • 675
  •   1
Отговори
# 135
Ако не сте бременна, в цикъл или с наднормено тегло, може да е индикация за инфекция. То е умерено повишено, според мен основния проблем не е в него.

# 136
Ако не сте бременна, в цикъл или с наднормено тегло, може да е индикация за инфекция. То е умерено повишено, според мен основния проблем не е в него.
Не няма бременност нито цикъл
Килограмите са повече да

# 137
Опасен ли е гликиран хемоглобин 5.5? Другите са в норма според мен - глюкоза 4.78, инсулин 5.93, хома 1.26

# 138
lyatno vreme Не е опасен. За преддиабет може да се говори при 5.7-6.4, а за диабет над 6.5

# 139
Звучи ми ок, но ако има роднини с диабет в картинката, не е лошо да се изследва 1-2 пъти годишно.

# 140
  • София
Бих искала да помоля за мнение за тези резултати

49 годишна
Липсващ цикъл от месец май и дошъл 2 часа след взимането на кръв.

Доколкото съм чела по темата, смятам, че няма нищо лошо, но не са оптимални.
Приемам препоръки.

# 141
Звучи ми ок, но ако има роднини с диабет в картинката, не е лошо да се изследва 1-2 пъти годишно.
Да имам, дядо ми точно на 50 години получи диабет тип 2.

# 142
Змия, може би триглицеридите са малко завишени. Знам, че трябва да са под единица.

# 143
  • София
Здравейте, може ли помощ при разчитането на тези резултати?

Виждам, че хемоглобина е нисък. При щитовидните МАТ е много завишен, TSH също е над горна граница, Т4 е нисък.

Скрит текст:

# 144
magina хубаво е да посетиш хематолог за по-подробни изследвания. Вероятно си с желязодефицитна анемия, но може да има проблем и с фолиева киселина, В12, цинк, мед затова е хубаво да те проследи лекар с допълнителни изследвания. Също е хубаво да се установи причината за анемията.
Иначе щитовидната е с хипофункция и има автоимунно Хашимото.

# 145
Има ли лаборатория в София по НЗОК и прилични цени където резултатите стават до час?

# 146
Здравейте.
Това са резултатите от изследванията и ехография на коремни органи на моя мъж.
Преди да бъдат направени няколко дни имаше болка дясно и мислехме Дане е жлъчка или черен дроб.
Според вас нормални ли са резултатите му.

# 147
Черния дроб е омазнен и мисля, че и е възпален

# 148
Змия - в контекста който си дала, изследванията са ок според мен. Бих препоръчала по-малко мазнини в храната, повече сън и почивка, за друго не се сещам.

magina - и аз мисля, че е добре да направиш консултация с хематолог и ендокринолог.

Танчето - на втората снимка на последния ред пише стеатозис хепатис (омазнен черен дроб), и на мен на това ми прилича.

# 149
Някой има ли наблюдения на Синево дали излизат бързо изследванията, мисля, че те бяха добри и международни?

Общи условия

Активация на акаунт