Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 15 797
  • 393
  •   1
Отговори
# 120
Скрит текст:
Напоследък нямам никаква енергия и съм постоянно изморена. Отдавах го на ИР, защото и това имам, но сега с това ТСХ се замислих дали не е то причината, защото с ИР сме познайници от много време, но така изморена никога не съм била.
Желязото Ви как е?

Трябваше да пусна целите изследвания още в първия пост, добавям ги в скрит текст.

Да отговоря на горния въпрос - нямам други оплаквания, освен килограмите и умората. Имам възел на ЩЖ и редовно пускам изследвания, затова ТСХ ми направи впечатление, както казах досега не е било толкова ниско. Витамин Д също не успявам да вдигна, сега даже е по-високо, в сравнение с предишни пъти. Желязо да си призная пускам за пръв път и не знам какви са оптималните стойности.

Скрит текст:

# 121
Relax now Може да се направи операция, но също имате и два други варианта - инжекции с хиалурон и PRP инжекции, но имайте предвид, че продължителността им е около година и след това трябва да се поставят наново.

# 122
  • София
Скрит текст:
Напоследък нямам никаква енергия и съм постоянно изморена. Отдавах го на ИР, защото и това имам, но сега с това ТСХ се замислих дали не е то причината, защото с ИР сме познайници от много време, но така изморена никога не съм била.
Желязото Ви как е?

Трябваше да пусна целите изследвания още в първия пост, добавям ги в скрит текст.

Да отговоря на горния въпрос - нямам други оплаквания, освен килограмите и умората. Имам възел на ЩЖ и редовно пускам изследвания, затова ТСХ ми направи впечатление, както казах досега не е било толкова ниско. Витамин Д също не успявам да вдигна, сега даже е по-високо, в сравнение с предишни пъти. Желязо да си призная пускам за пръв път и не знам какви са оптималните стойности.

Скрит текст:
Желязото не Ви е ниско ама не и много високо честно казано. И витамин Д според мен не е много оптимално.

# 123
Скрит текст:
Здравейте! Според вас тези леки завишения има ли повод за притеснение? ЛЛ ми ги пусна, но е отпуск до 1ви, за да коментира. Ако има значение, 28 януари родих, кърмя, от три месеца имам болки в китките- де кервен(искат да ме оперират, но за сега съм с ортези след второ мнение при доцент) и кокоши трън лекувам. За това и бях при лл и тя не знам защо ми ги пусна честно казано,  стори ми се профилактично, не свързано с оплакванията ми. Ще съм благодарна за коментар!

Имате (може би) лека макроцитна анемия. Добре би били да изследвате витамините В9 и В12. Проблеми с щитовидната?

# 124
  • Sofiq
Здравейте, пусках тези изследвания заради хетерозиготно носителството на MTHFR, как са стойностите?

# 125
  • София
Скрит текст:
missence В този случай може и ревматоидните маркери просто да показват, че сте предразположена към такова заболяване, но в момента е по-вероятно и да го нямате.
Дано всичко е наред!
Дано сте права! Ще Ви черпя, да знаете.
Излязоха допълнителните изследвания, назначени от ревматолог. Отхвърли се.
Благодаря много, ама много, за подкрепата.

# 126
Много благодаря за отговора!

Попринцип ТСХ ми е около 2.3, през бременността беше 1.5. Имам и малко възелче, преде 2 години го видяха, което ужким е безобидно и трябва да ходя скоро да погледнат. Но друг проблем не знам за  имам. А тези изследвания аз си ги пуснах. Ще пусна значи и В9. Как ви се струва В12? И Д ми е нисичко нали?

Скрит текст:
Здравейте! Според вас тези леки завишения има ли повод за притеснение? ЛЛ ми ги пусна, но е отпуск до 1ви, за да коментира. Ако има значение, 28 януари родих, кърмя, от три месеца имам болки в китките- де кервен(искат да ме оперират, но за сега съм с ортези след второ мнение при доцент) и кокоши трън лекувам. За това и бях при лл и тя не знам защо ми ги пусна честно казано,  стори ми се профилактично, не свързано с оплакванията ми. Ще съм благодарна за коментар!

Имате (може би) лека макроцитна анемия. Добре би били да изследвате витамините В9 и В12. Проблеми с щитовидната?

# 127
missence Благодаря, че писахте – много се зарадвах на хубавата новина! Честно казано, усещах, че нещата ще се окажат по-добре, отколкото изглеждаха. Искрено се радвам, че всичко е наред!

# 128
Извинявам се за спама, но аз също се зарадвах на добрата развръзка!

# 129
Здравейте! Пише ви една притеснена майка! Днес пуснахме изследвания на дъщеря ми, която е на 1г и 1м. Има и завишени и занижени стойности. Според вас има ли нещо притеснително? Пратих на личната но все още не е отговорила.

# 130
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Няма нищо притеснително. При децата тези стойности - на различните видове цели кръвни клетки винаги са "раздвижени".

# 131
Благодаря ви за успокоението!
Няма нищо притеснително. При децата тези стойности - на различните видове цели кръвни клетки винаги са "раздвижени".

# 132
Здравейте може ли някой да каже мнение за тези изследвания пуснати са заради болка в стомаха но имам записан час за лекар другата седмица

# 133
Изглеждат като да се храниш доста нездравословно. Може да има някакви проблеми с жлъчката или омазнен черен дроб, а може и да е временен дискомфорт някакъв, според мен трябват още изследвания за да се каже със сигурност, поне една ехография на корема, евентуално амилаза и липаза да се изследват.

# 134
Изглеждат като да се храниш доста нездравословно. Може да има някакви проблеми с жлъчката или омазнен черен дроб, а може и да е временен дискомфорт някакъв, според мен трябват още изследвания за да се каже със сигурност, поне една ехография на корема, евентуално амилаза и липаза да се изследват.
Благодаря имам записан час за лекар но докато отида ако има запознати хора които могат да кажат мнение
А завишеното СУЕ опасно ли е

Общи условия

Активация на акаунт