Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 15 709
  • 393
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте,
Какво означават тези изследвания?

Желязо (Fe) -  18.7 µmol/L  реф: 5.83 - 34.5 SBG
ТЖСК /TIBC/ -  42.9 µmol/L реф:45 - 72

Витамин Б12 добре ли е?
Витамин B12 - 273 pmol/L реф:145 - 569

# 106

Пуснах изледвания, защото имам проблем с жлъчката или черния дроб, утре съм на гастроентеролог, има ли нещо притеснително, само знам че Асат, Алат и Ггт са много ниски, има ли нещо опасно

# 107
vasilzaney Изследванията не показват да имате проблем с черния дроб и жлъчката, но сочат за проблем с отделителната система.

# 108
vasilzaney Изследванията не показват да имате проблем с черния дроб и жлъчката, но сочат за проблем с отделителната система.
Какво е отделителна система, под ребрата имам малко издуто, за сега не боли, но отделно имам проблем с хроничен гастрит, рефлукс, и проблеми с червата, и много силен стрес, на 26г. не пия алкохол

Забравих да напиша, че преди месец и половина бях на ендокринолог, видя щитовидната и каза че е супер, нямам възли, хашимото и TSH TAT, MAT, FT3 и FT4 са добре, само силен дефицит на витамин Д и Б12 бях много отпаднал, но откакто започнах вит Д 20 000, вече от петата седмица имам трудно заспиване

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 21:18 от vasilzanev

# 109
vasilzanev Пикочната система (бъбреци, пикочен мехур.....)
От коя страна под ребрата е болката?

# 110
Здравейте,
Какво означават тези изследвания?

Желязо (Fe) -  18.7 µmol/L  реф: 5.83 - 34.5 SBG
ТЖСК /TIBC/ -  42.9 µmol/L реф:45 - 72

Витамин Б12 добре ли е?
Витамин B12 - 273 pmol/L реф:145 - 569

В12 е в лек дефицит, трябва да е над 330 в тази мерна единица

# 111
vasilzanev Пикочната система (бъбреци, пикочен мехур.....)
От коя страна под ребрата е болката?
В дясно, утре съм на гастроентеролог за да ме види на ехограф, в сряда ще отида и при личната и тя да види изледванията, имам малко подуто в дясно под ребрата от около месец е в началото не обърнах внимание, но сега направо се потя от страх да не е нещо сериозно, четох че от жлъчка също може да се получи трудно заспиване, от седмица спазвам строга диета, и съм по добре, и билки специални за стомашните ми проблеми, просто това надутото ме притеснява много, имам толкова много и други проблеми, но от тях знам че е от нервите, имам ПР и ПА, но като цяло те не ми пречат, работя си

# 112
vasilzanev Щом е вдясно, може и да е жлъчката, но щом не ви боли, не мисля, че е нещо сериозно.

# 113
Здравейте, бихте ли казали какво мислите за тези резултати? TSH обичайно ми е под 2, но никога не е било под 1.

Благодаря!

# 114
  • София
Вие как се чувствате с такова ТСХ?

# 115
Напоследък нямам никаква енергия и съм постоянно изморена. Отдавах го на ИР, защото и това имам, но сега с това ТСХ се замислих дали не е то причината, защото с ИР сме познайници от много време, но така изморена никога не съм била.

# 116
  • Варна
TSH няма никакво значение, гледат се Т3 и Т4. Аз съм с TSH 0. Други оплаквания имате ли, освен умората?

# 117
Здравейте! Според вас тези леки завишения има ли повод за притеснение? ЛЛ ми ги пусна, но е отпуск до 1ви, за да коментира. Ако има значение, 28 януари родих, кърмя, от три месеца имам болки в китките- де кервен(искат да ме оперират, но за сега съм с ортези след второ мнение при доцент) и кокоши трън лекувам. За това и бях при лл и тя не знам защо ми ги пусна честно казано,  стори ми се профилактично, не свързано с оплакванията ми. Ще съм благодарна за коментар!

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 18:07 от InYan238

# 118
  • София
Напоследък нямам никаква енергия и съм постоянно изморена. Отдавах го на ИР, защото и това имам, но сега с това ТСХ се замислих дали не е то причината, защото с ИР сме познайници от много време, но така изморена никога не съм била.
Желязото Ви как е?

# 119
Здравейте! Моля за разчитане на този резултат от рентгенография на колянна става. Дали към операция отиват нещата? На баща ми е, 70 г.
Скрит текст:

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт