Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 30 969
  • 676
  •   3
Отговори
# 495
Моля,за коментар на следните изследвания

# 496
Според мен има данни за пред диабет и хипофункция на щитовидната жлеза. Трябва да посетите ендокринолог и да се пуснат по-разширени изследвания.

# 497
Здравейте. При последните ми две ПКК излизат следните завишени стойности. Левкоцити в урината излизат за първи път. При ЛЛ съм чак във Вторник вечерта, а по телефона нищо не успя да ми каже. Моля за коментар Hands Pray

# 498
Може да имате цистит, дехидратация, камъчета в бъбреците, възпаления на пикочните канали и тн. Може да повторите в друга лаборатория. Един курс червена боровинка добавки и повечко вода и да пуснете пак. А Може и да проверите лекар какво ще препоръча

# 499
Тая урина на място в лабораторията ли я дадохте, или си направихте тоалет у дома и си занесохте проба?

# 500
Урината е първа, носена от вкъщи.

# 501
Преди месеци на мен ми се случи да имам еритроцити в урината . Посетих специалист за ехография всичко ми беше ок , но тогава ме попита дали е била първа сутрешна урина и какво е било относителното тегло на урината . Обясни ми , че ако е било високо почти до горна граница е била гъста(т.е. силно концетрирана , което е типично за първа урина)  и съвсем в реда на нещата да имам повече еритроцити на поле .

# 502
Някое от тези показатели прави ли се по НЗОК:

Хепатит А
Хепатит Е
AGMA
pANCA
cANCA

# 503
Няма такова заболяване като Хепатит “Е” и като и AGMA, ANCA също не се поема от касата.
Изследванията за хепатит В и С са „безплатни за здравноосигурените пациенти“ в рамките на профилактичния преглед.  PCR се заплаща без намеса на НЗОК, за вече диагностицирани не съм сигурна.

Хепатит А
Хепатит Е
AGMA
pANCA
cANCA

# 504
Хепатит Е го знае както професорът гастроентеролог, така и лабораторията, има го в ценоразписа им.

# 505

Хепатит А
Хепатит Е
AGMA
pANCA
cANCA

Защо не се обадите в лабораторията и да ги питате? Това е най-точно и сигурно
Обикновено по специфичните изследвания могат да се покрият от направление от специалист, а не от личния лекар, но не всички.

# 506
Да, точно така направих, в централата са много любезни. Във филиал не можаха да се справят и затова се обърнах към форума.

# 507
Нещо сте се объркала Wink 

Хепатит Е го знае както професорът гастроентеролог, така и лабораторията, има го в ценоразписа им.

# 508
Има хепатит Е, даже знам една доцентка, която писа дисертация за него.

# 509
Alfafa, темата е за взаимопомощ, няма място за избиване на комплекси. Фактите са си факти.

Общи условия

Активация на акаунт