Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 30 010
  • 667
  •   1
Отговори
# 645
Не знам какво да Ви кажа… И аз си се чувствах сравнително добре докато не се заех по-сериозно със здрсвето си. Тогава разбрах, че изобщо даже не съм се чувствала добре.
Никога не пречи да искате второ мнение, разбира се.

Благодаря Ви , а някакви мнения
 за лекар с добри отзиви , ние сме от гр.Ямбол

# 646
  • София
За Ямбол не мога да се включа. Някой друг ще се включи. Успех

# 647
Недържим да е в нашия град, тук нямаме специалисти

# 648
Може ли някой да ми помогне с разчитане на тази рецепта? Осъзнавам че снимката е размазана, но баща ми ми я показа на компютъра и не можах по ясна снимка да направя. Лекарствата са изписани поради обрив по тялото някакъв. Виждам едното е гел, но горното какво е, не мога да разчета. Благодаря на отзовалите се ❤

# 649
Прилича ми на  Singulair, но като го четох това е лекарство за астма или алергичен ринит.

# 650
Здравейте, някой може ли да разчете резултата, притеснено ми е до понеделник...... много ще съм благодарна.

# 651
Още не е излязъл за Х. пилорито

# 652
Още не е излязъл за Х. пилорито
А да за него разбрах, но другият за окултните..

# 653
За другото резултатът е под 10, а референтната стойност е под 15, т.е. в норма сте

# 654
Здравейте, споделям резултати на млад мъж на 30 години, спортно телосложение, режим на хранене, спортува, не пие хапчета, но има отклонение в ALAT и АSAT, има ли повод за притеснение и много ли е това отклонение. На какво може да се дължи?

Увеличението на стойностите не е много голямо, но и не е за пренебрегване като сигнал, освен ако е грешка на лабораторията. Такова изолирано повишаване на чернодробните проби може да има след употреба на антибиотик, доста време след операция с обща анестезия и др. Правилно е да се повтори изследването. При повторни отклонения в резултатите - преглед и ехография на черен дроб при гастроентеролог. Минало е много време, откакто сте поставили въпроса, но едва днес го видях и за всеки случай споделих мнение. Дано нещата вече да са наред.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 00:17 от dora55

# 655
Помощ за разчитане на гастроскопия, не разбирам термини и почерк. Лекарят не уточни  почти нищо, каза добре и толкова.

# 656

Тези изследвания са от октомври месец

А тези са от днес
Може ли да ми кажете има ли нещо притеснително?

# 657
Привет 👋
Моля за мнение относно изследванията на хормоните на свекърва ми ,тя е на 66г , има установен възел на ЩЖ (1,5см) така стои от няколко год. Преди време й казаха че има Хашимото но...... не се  взеха никакви мерки.....тези изследвания бяха профилактични ,и тя си доплатила за да видим и хормоните ,та само те не са в норма🤷‍♀️
Благодаря Ви предварително !🙏
Резултатите от изследването са характерни за автоимунно заболяване на щитовидната жлеза (може да е тиреоидит на Хашимото, за който са Ви казали), което може на определен етап да протича и без отклонения в нивата на TSH, T3 и T4. Вашата близка може да се чувства добре, но това може да не остане така, защото заболяването може да прогресира. Според мене трябва да покажете резултатите на ендокринолог и да разговаряте с него на какви периоди да се проследява за евентуални промени в тиреоидните хормони, за какви симптоми да се следи дали ще се появят или засилят, препоръчва ли се лечение и т.н.

# 658
Здравейте.
Някой би ли могъл да помогне с разчитане на изследвания на жена на 65.
Оплакванията са световъртеж, отпадналост, умора и.тн
Благодаря предварително

# 659
Има нисък хемоглобин. Замайването и умората може да са от това. Да се консултира с хематолог. Може да приема храни богати на желязо и витамин с. В бъбречните показатели също има размествания. Да прегледа и тях.

Общи условия

Активация на акаунт