Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 30 887
  • 675
  •   1
Отговори
# 180
Аз пуснах в Синево преди дни и излязоха след няколко часа около 1-2 на обяд....а бяха много изследвания. От тях винаги съм бил доволен...  Наистина мисля, че е станало объркване с епруветките.

# 181
  • София
Според хематалога цялата кръвна картина  не изглежда като реална (цитирам) и смята, че става въпрос за зле калибриран апарат. Аз съм лаик, нищо не разбирам, но всички, с които се консултирах казаха, че ако реално става въпрос за наистина ниски левкоцити, другите стойности не биха изглеждали по този начин. Та не знам дали става въпрос за объркана епруветка или нещо друго.

# 182
Според хематалога цялата кръвна картина  не изглежда като реална (цитирам) и смята, че става въпрос за зле калибриран апарат. Аз съм лаик, нищо не разбирам, но всички, с които се консултирах казаха, че ако реално става въпрос за наистина ниски левкоцити, другите стойности не биха изглеждали по този начин. Та не знам дали става въпрос за объркана епруветка или нещо друго.
Възможно е.....В България всеки има достъп до лесни изследвания...в чужбина това става само с лекар и доста строги изисквания към лабораториите... Голям бизнес е тук. Дори правим ЯМР, скенери, хей така за профилактика...

# 183
  • София
Влизам само да ви кажа, че от СИНЕВО са влизали и са променяли част от резултатите на дъщеря ми. Това, ако не го бях видяла с очите си, нямаше да го повярвам. Без думи съм. Имам черно на бяло доказателства. И смятам да пусна сигнал до МЗ, ИА Медицински надзор и аз не знам докъде още. Само малко да се съвзема и да мога да опиша нещата правилно. Как да вярвам на това, което са публикували като може във всеки един момент да влизат, да пипат и да променят. Такова нещо не ми се беше случвало. Промяната е, че са увеличили нивата на левкоцитите с 2 единици.

# 184
Влизам само да ви кажа, че от СИНЕВО са влизали и са променяли част от резултатите на дъщеря ми. Това, ако не го бях видяла с очите си, нямаше да го повярвам. Без думи съм. Имам черно на бяло доказателства. И смятам да пусна сигнал до МЗ, ИА Медицински надзор и аз не знам докъде още. Само малко да се съвзема и да мога да опиша нещата правилно. Как да вярвам на това, което са публикували като може във всеки един момент да влизат, да пипат и да променят. Такова нещо не ми се беше случвало. Промяната е, че са увеличили нивата на левкоцитите с 2 единици.
То пише, че имат право да променят докато не публикуват всичко. Други промени има ли?

# 185
  • София
Прочетох сега, не знаех, че има такава практика - признавам. Не съм ги сравнявала едно по едно, ще го направя по-късно със сигурност, само да съм по-свободна.
И все пак не ми се струва нормално на мен, въпреки че излиза, че е в реда на нещата.

# 186
Дори не искам да си представям през какво сте преминали (душевно, а и физически) виждайки подобни резултати. Аз лично сигурно инфаркт щях да получа. И без това треперя на всяко изследване, виждайки тези числа 100% да съм се гътнала.
Много се радвам, че повторните резултати са както трябва. Пуснете отново след няколко дни за Ваше спокойствие.
Лично аз гледам при възможност да пускам изследвания в болница, избягвам Рамус и Цибалаб на всяка цена. Когато сме в София изследвания пускам само в Токуда.
Извинявам се за лиричното отклонение, но като родител си представям какво сте преживели. Дано всичко наред занапред!

# 187
Здравейте, може ли коментар по тези изследвания. Какво означават и какво може да се подобри? За жена на 60 г става на въпрос.
Благодаря!

Аз малко да побутна моето питане,че някак си се забута назад

# 188
И на мен са ми променяли резултат в други лаборатории и е съвсем в реда на нещата. Получените резултати се нанасят в системата, след което се одобряват от лекар и чак тогава вече стават официални (след печата на лекаря). Нормално е, защото някои проби се повтарят при съмнение за грешка.

[/b]quote author=sea.sea link=topic=1781099.msg50024257#msg50024257 date=1753777379]
Прочетох сега, не знаех, че има такава практика - признавам. Не съм ги сравнявала едно по едно, ще го направя по-късно със сигурност, само да съм по-свободна.
И все пак не ми се струва нормално на мен, въпреки че излиза, че е в реда на нещата.
[/quote]

# 189
  • София
Много благодаря за подкрепата, да, за два часа наистина не знаех къде се намирам.

# 190
Здравейте, може ли коментар по тези изследвания. Какво означават и какво може да се подобри? За жена на 60 г става на въпрос.
Благодаря!

Бих препоръчала повече движение и диета с нисък прием на захар и наситени мазнини. Ако сте с наднормено тегло и усещате често умора и апетит за сладко, може да се тествате за инсулинова резистентност.

# 191
Нарушен липиден метаболизъм изразяващ се в завишени стойности на  холестерол, триглицериди и намалени на HDL,  това предполага риск от сърдечно съдови заболявания в бъдеще. Има ли високо кръвно, вредни навици, проблем с кръвна захар, жлъчка, черен дроб? Освен промяна на начина на живот, аз бих изследвала и тромбофилия за всеки случай, да се знае има ли генетично предразположение .

Благодаря!

# 192
има отстранена жлъчка, наднормено тегло и подуване на краката, хипертония също. Като цяло движението е трудна работа. Хома индекса е 4.8.... Инсулина на гладно излезе 18. Според мен има вече ИР , но няма още диабет

# 193
За жлъчката мога да препоръчам жлъчни соли, като добавка. Съвместими са с жлъчните соли, които се образуват в отстранената жлъчка. Ще помогнат при разграждането на мазните, което пт своя страна няма да предизвика чревни възпаления.  Ако е инсулинова резистентност само, без диабет, изцяло се контролира с безвъглехидратен и нискомаслен режим. Но, дори при нормална глюкоза, високият инсулин подсказва начален преддиабетен процес.
За мен това е типичен атерогенен липиден профил при метаболитен синдром и изисква лекарска  консултация.

има отстранена жлъчка, наднормено тегло и подуване на краката, хипертония също. Като цяло движението е трудна работа. Хома индекса е 4.8.... Инсулина на гладно излезе 18. Според мен има вече ИР , но няма още диабет

# 194
И аз мисля, че става въпрос за инсулинова резистентност в случая, но най-добре да се потвърди от ендокринолог, който може да назначи и допълнителни изследвания (глюкозен толеранс, HbA1c).

Добре е жената да намали захарта и тестото на първо време.

Общи условия

Активация на акаунт