Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 14 712
  • 382
  •   1
Отговори
# 375
високия VLDL казват,че е показател за натрупване на мазнини. Ако покачването на килограми заради бременността не влияе на стойностите му, то има опасност от болестите в следствие натрупване на мазнини по артериите.

Предвид възрастта, след раждане има големи шансове да се подобри. Гледайте да се движите и да не похапвате между храненията.  Също така проверете черния дроб и щитовидната.

# 376
  • Бургас
В шести месец съм и съм качила едва килограм, а за храненията имам три основни и три междинни заради ГД тип парче кашкавал и краставица или шепа бадеми или малко кисело мляко с боровинки... останалите неща са изследвани вече и са в норма. VLDL е малко над нармата - 0.16. Колко трябва да се увеличи за да се счита вече за притеснително?

# 377
на изследванията, които виждам пише 0.94 от макс до 0.87 за VLDL . Инсулина как е?  Честите пахапвания особено неща, които възбуждат инсулин, пречат при диабет.

Покачването е обикновено по 2 кг на месец, като първите 3-4месеца може и да няма. Коментирайте това с акушер. Да не вреди на теглото на бебето. Определено не трябва да гладувате или като се храните да ядете салата или кисело мляко. Яжте си стабилна храна. Месо с гарнитура, но поне през 3 часа

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 10:50 от Simply_fun

# 378
  • Бургас
Да, 0.16 над нормата имам предвид. С Инсулинава резистентност съм от преди бременността както написах в преден коментар и какво хапвам. От ендокринолог ми е режима, който трябва да спазвам заради ГД

# 379
Само да вметна, че и аз бях с ГД и моя ендокринолог ми каза да имам 3 основни с две междинни хранения, не е добре да има дълги паузи между храненията за ГД. Но  и подкрепям да не се гладува, храната трябва да е максимално питателна.  Аз може би прекалих с диетата и не знам дали това не се отрази, бебчо се роди жив и здрав, но с ниско тегло въпреки ГД. Бях качила 7-8 кг за бялата бременност, 5кг до 5 месец, когато откриха ГД.

# 380
3 часа между хранения изобщо не е много, това е минималната граница при възрастни хора.

# 381
Точно толкова е препоръчително, да. Икой не казва, че е много. Коментарът ми беше, заради вашия по-горе - да не се похапва между храненията. Просто се включих с личен опит, като виждам и че сред това коментирате за хранене на 3 часа

# 382
Да, аз имам предвид да не се похапва тук една праскова, там малко семки, после нещо друго, между минимум 3 часа. Примерите са произволни. Особено като е бременна апетита се покачва,  за това и го отбелязвам. Ако ще хапва плод да гледа да е след обедното хранене като десерт.

Общи условия

Активация на акаунт