Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 26 005
  • 620
  •   1
Отговори
# 600
Симпли, благодаря за отделеното време, но пишеш общо. Аз конкретно питах за моите изследвания, където например пикочната киселина е ок.

# 601
Е близо ви е на горната граница, което също е знак. Аз няма как да ви кажа нещо конкретно на обща кръвна картина, където имате доста завишени маркери. Това може лекар да ви открие. Трябва да се пуснат редица разширени изследвания . Вашите са недостатъчни и за различни органи. Все пак възпаленията са симптом на хиляди заболявания. За това и ви предложих да се прегледате при ендокинолог. Или да пишете в групата с онлайн консултации от специалисти. Ваш избор е .

# 602
Симпли, резултат 216, при граница до 320 за мен не е на горна граница. Благодаря ти за коментарите!
Ще ми е приятно и полезно, ако някой друг се включи с коментар по пост 587.

# 603
Изобщо не държа да ми взимате под внимание мнението. Аз ви казах още в самото начало за възпалението, от там нататък вие издребнявате за нещо конкретно във форум с мнения без лекари....При положение, че ви дадох само примери, които могат да причинят възпаление, вие очаквате точна диагноза, съжалявам

# 604
mimito7676 гледайки кръвната картина си мисля, че може да имате дефицит на витамин В12 или фолиева, ако имате възможност ги проверете. Също така не е лошо да се види как е щитовидната (само този ТСХ не е достатъчен), често от нея тръгват проблеми с холестерола, не че не може да е от друго разбира се. И да, има някакъв възпалителен процес в тялото.

# 605
Здравейте, правих си изследвания преди седмица и това са резултатите. Интересува ме по скоро щитовидната жлеза. Преди половин година също правих и TSH беше малко над горна граница. Реших най - накрая да посетя ендокринолог, но преди това да имам изследвания, за да мога да ги покажа. Сега обаче виждам, че TSH -то ми е спаднало и всичко е в референтни граници. Чудя се дали  изобщо е нужно  да търся лекар в моя случай. Жена съм на 51 г.

# 606

Моля за разчитане на тези резултати,повишените показатели са така от доста времи

# 607

Моля за разчитане на тези резултати,повишените показатели са така от доста времи

Нещо свързано с кръвообръщението и дехидратация според мен. Недостиг на кислород в клетките. Имате ли главоболие или да живеете на висока надморска височина?

# 608
Добър вечер!Може ли някой да ми каже какво означава калцификат в областта на ахилесовата инсерция?Шип ли е или по-сложно?

# 609

Нещо свързано с кръвообръщението и дехидратация според мен. Недостиг на кислород в клетките. Имате ли главоболие или да живеете на висока надморска височина?
Нямам главоболие,почти не пия вода,което знам,че е грешка.Имам задух и болка в дясната плешка и към ребрата

# 610
Значи е свързано с белите дробове. Отидете на пулмолог да ви прегледат на ехограф и евентуално допълнителни изследвания и увеличете водата. Ако трябва си добавете електролити от време на време. Но пийте вода често по малко, на малки глътки

# 611
Здравейте, може ли мнение за тези резултати при профилактични прегледи. Преглед при личния лекар края на другата седмица.  Предварително благодаря Flowers Hibiscus

# 612
Вероятен дефицит на В12 и/или фолиева киселина, висок холестерол хубаво е да се пусне подробен профил. Глюкозата е малко ниска и може да сочи висок инсулин, така че е хубаво и той да се провери. И след всички тези неща е добре да си види как е щитовидната жлеза.

# 613
Здравейте, може ли мнение за тези резултати при профилактични прегледи. Преглед при личния лекар края на другата седмица.  Предварително благодаря Flowers Hibiscus

Тялото реагира на някакъв вид инфекция или възпаление. Имате ли симптоми на артритни състояния?

# 614
Здравейте. Бях изпратена от генеколог за хормоналните изследвания, останалите ги направих профилактично. Притеснява ме най-много пролактина. В границите е, но все пак ми се струва твърде висок, моля за мнение. Изследванията за правени на 3 ден от МЦ. Благодаря предварително!
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт