Отговори
# 75
Изглежда страхотно. Коментарите са положителни. 🔥🔥

# 76
Фрагът този път ми хареса. Има много динамика в него.

Превода на фрага

- Ако искате да разберете какъв е един град, трябва да погледнете автогарите в този град.

- Изпратихме по човек от Макарсия и той дойде в Истанбул да ремонтира автобуси. Сега искате да кажете, че той ще отговаря за това място?

- Докато Зулфикар не си отмъсти, никой няма да може да се добере до това място.

- Татко, казват, че сега управляваш тази автогара заедно с този човек. Как се казва? Яхя?

- Яхя, добре дошъл.

- Зафер тук ли е? Не се ли е върнал още? Никъде го няма.

- Без Зафер няма да можем да задържим всичко тук.

- Ти си много важен за мен, знаеш ли това?

- Докато не намеря някой, който да скрие греховете ми, няма да си тръгна.

- Ще скрия греховете ти, татко.

- Докато не си намеря наследник, няма да си тръгна.

- Що се отнася до мен, не бива да поемаш твърде много. Достатъчно.

- Знаеш, че дори

- Той е твой брат!

- Ти стана баща на това семейство. Не можеш да ми дадеш живота, който искам.

- Наследникът, намерихме го.

- Имаме го.

- Изчезвай!

- Добре дошъл, Наследник.

# 77
На късмет да му е на Акън!

Ново от Ебрушка
Толкова прекрасен ден беше!

# 78
Анализа на Young Wolf

Трейлър на "Veliaht": Престолонаследникът на автогарата

Veliaht, чиято премиера е на 11 септември по Show TV, пусна първия си трейлър. Той започва с една-единствена истина, изречена от Яхя: „Ако искате да знаете какво се случва в един град, просто трябва да погледнете автогарата.“ Това е ред, който сякаш е излязъл от тетрадката на Джак Керуак, напомняне, че автогарите са мястото, където животите се пресичат с оцветени подове, цигарен дим, прибързани сбогувания, уморени завръщания. Те са места, където историите започват и свършват, където пулсът на един град е най-изложен.
Това е мястото, където Veliaht се осмелява да пусне корените си: не в полираните зали на имения или заседателни зали, а в пясъка на истанбулския автогара Esenler. Това е перфектната сцена за история за властта, семейството и предателството. Тук се крие ДНК-то на Истанбул и в по-широк смисъл на самата Турция. Отогарът е не само мястото, където историите започват и свършват, но и мястото, където жизнената кръв на една страна се движи всеки ден.
Създаден от Тунахан Курт (история), написан от Беррин Текдемир, Неджип Гюлечер и Тунахан Курт, продуциран от Faro Company и Yamaç Okur и режисиран от Синан Йозтюрк, сериалът се отдалечава от изисканите интериори и се насочва към суровите, претъпкани артерии на града. Подобно на Чукур, който някога е превърнал квартал в митично бойно поле, Велиахт се стреми да направи автогарата не просто фон, а самостоятелен герой. Сцена на опасност и възможности, където ще се решат съдбите на една империя.

Принцът и просякът
В основата си Велиахт се фокусира върху класическа борба за наследство. Застаряващият патриарх Зюлфикар Кърсъли (игран от известния актьор Ерджан Кесал) отдавна управлява влиятелно семейно предприятие, на практика подземно феодално владение, вкоренено в автогарата. Сега, поради влошено здраве, предишната власт на Зюлфикар на автогарата намалява. Всички погледи са насочени към това кой ще поеме поста му „велиахт“ (наследник). Очаква се собственият му син, Зафер Кърсъли, да се завърне от чужбина, за да поеме трона, но съдбата има други планове. Влиза Тимур, скромен пътуващ механик (Акън Акъньозю), който едва свързва двата края, докато се бори с дълговете, оставени от покойния му баща. По ирония на съдбата, Зюлфикар се пресича с Тимур и го въвежда в семейството като заместник-наследник, „превръщайки се“ в Зафер Кърсъли. Тази измама е ключова в сюжета: външен човек внезапно е вкаран в потайно семейство с обещания за власт и опасности.
Трейлърът е дуалистичен по замисъл. От едната страна стои Зюлфикар Кърсъли, умореният патриарх, гледащ към ерозията на властта си и несигурността на наследството си. От другата страна е Тимур, млад, беден, трудолюбив механик, човек, който живее от...

Принципъл и отказва да вземе това, което не е негово. Съпоставянето е умишлено: кралят и простолюдието, човекът с всичко и човекът без нищо. И двамата обвързани от една и съща история.
Именно в този сблъсък Велиахт намира своя наративен пулс. Тимур е изтръгнат от нормалността на скромния си свят в лабиринт, където правилата се пренаписват, лоялността се купува, кръвта е оръжие, а лъжите са оцеляване. В тази история за преминаване от бедняк към принц, Тимур неизбежно ще се превърне в „Зафер“ и ще поеме ролята си в династията. Но истинската интрига не се крие в неговото възкачване, а в това какво ще му струва това: колко дълго може да издържи моралният му компас в калния свят на Зюлфикар и колко от Тимур остава, след като маската на Зафер стане новата му кожа?
Заключителни мисли
Първият трейлър на „Велиахт“ оставя поразително впечатление: семейна вражда, сблъскваща се с мрачността на гангстерския Истанбул. Всичко това се разгръща в гъмжащия хаос на автогара. Залогът е ясен - тронът, или по-скоро империя, изградена върху билетни каси и трева, е за грабване. В центъра стои млад, наивен, но принципен мъж, симпатичен герой, който вече е над главата му. Около него кръжат отмъстителна фигура, решена на възмездие, и дъщеря, все още търсеща потвърждението, което баща ѝ никога не е дал.
Тези нишки подсказват история, която ще изплете гъста мрежа от интриги, насилие, предателство и забранена романтика. Ако изпълни обещанието си, Велиахт би могъл... да се превърне в перлата в короната на есенната програма на Show TV. Шумът изглежда оправдан: с наближаването на обратното броене до 11 септември, феновете са затрупани с въпроси. Ще спечели ли Тимур лоялност или ще се изправи пред разруха? Ще могат ли Рейхан и фалшифицираният брак на Тимур да устоят на истината? И докъде ще стигнат враговете на Зюлфикар или дори собствената му кръв, за да заграбят короната?

Да, сюжетът съдържа формулни елементи: болният патриарх, неохотният наследник, забранената любов. Но това, което отличава „Велиахт“, е уникалната му обстановка и начинът, по който сценаристите - Тунахан Курт, Беррин Текдемир, Неджип Гюлечер, вече са скицирали история с двойна идентичност: позната по структура, но свежа по текстура. Подкрепен от силен актьорски състав, сериалът загатва за нещо по-голямо от сбора на своите тропи -
През септември ентусиастите на турската драма ще гледат с нетърпение. „Велиахт“ обещава нов вид „Игра на тронове“, поставена не в замъци, а на автогара - свят, пропит с кървави клетви, нарушени обещания, отмъщение и най-вече крехките мечти за по-добър живот в град, балансиран между два континента.

# 79
От Ранини

Global Agency пое международната дистрибуция на сериала Престолонаследник!
Той ще се продава под заглавието "Династия на любовта"

Феновете вече са налазили снимачната площадка на сериала

# 80
Трудно ми е да възприема Акън с дългата брада Hug

# 81
Хаха, Нина и на мен ми е трудно, ама то и облеклото на механик ми е странно(особено дънките). Сякаш години наред е живял на самотен остров и изведнъж озовал се в цивилизацията. Но знаейки сюжета, предполагам, че няма да е повече от 1-2 епизода с този див външен вид.

# 82
Музиката към сериала "Престолонаследник" ще бъде написана от
Тойгар Ишъклъ

# 83
Угур Йълдъран, талантливият актьор и режисьор на екшън филми, поема юздите на екшън сцените във „Veliaht“.

# 84
Зад кулисите на нашия двоен плакат!

https://x.com/veliahtdizi/status/1958575562982645890

# 85
Благодаря за снимките и информацията. Музиката ще бъде много хубава със сигурност. 
Малко бивно загрявам, но все пак навреме, гледала съм Серра в сериала й с Кадир. Много е нежна...
Арас приведен във вид, спретнат..красота. Имам очаквания за сериала и дано е на късмет на Акън, заслужава го.

# 86
Много са сладички 😍

# 87
Ново от Ебру

# 88
Чудна е Ебру, но не се чува засега за проект.
Ето един симпатичен колега, и той май почива. Бурак Тозкопаран. Blush

# 89
Онче, и аз как само чакам да чуя за проекти на Ебру и Бурак Т. Тази година новите сериали хем имат по нещо уж различно в сюжетите, хем докато стигна до края на резюмето ми звучат едни и същи. Но както и да е, има няколко, които съм си набелязала да погледна поне по 1-2 серии.

НОВИТЕ ТУРСКИ СЕРИАЛИ ЗА СЕЗОН 2025–2026

Скрит текст:
STAR TV - 2 нови сериала
 „Сърцебиене“/Çarpıntı
История за младата Аслъ (Лизге Кьомерт), която цял живот страда от сърдечно заболяване. След трансплантация на сърце животът ѝ се преплита с този на богатото семейство Алкан. Между любов, скрита омраза и семейни амбиции излиза въпросът: смъртта на Мелике – инцидент ли е или заговор?
 В ролите: Керем Бюрсин, Лизге Кьомерт, Дениз Чакър, Сибел Ташчиоулу.

„Ти си този, когото обичам“/Sevdiğim Sensin
Еркан (Айтач Шашмаз), наследник на голям холдинг, е спасен от Рожда (Хелин Кандемир) по време на земетресение. Двамата идват от различни светове, но съдбата преплита животите им в история за любов, културни различия и белезите от миналото.
 В ролите: Айтач Шашмаз, Хелин Кандемир.

SHOW TV - 5 нови сериала
„Наследникът“/Veliaht
Когато патриархът Зюлфикар Карсълъ губи властта си, той определя за наследник не сина си, а млад механик – Тимур. Това запалва семейна война, изпълнена с предателства.
 В ролите: Акън Акъньозю, Еркан Колчак Кьостендил, Ерджан Кесал.
Старт: 11 септември.

„Плодородни земи“/Bereketli Topraklar
Историята на двама братя и прокурорка Невин на фона на вражда между семействата Берекетоулу и Караханлъ. Любов, чест и борба за земя в Адана.
 В ролите: Енгин Акюрек, Ийт Кочак, Гюлсим Али.

„Кадифени белезници“/Kadife Kelepçe
Фризьори в Бодрум са въвлечени в опасен свят, където красотата и оцеляването вървят ръка за ръка. Смесица от екшън и драма.
 В ролите: Джелил Налчакан, Уур Гюнеш, Ахсен Ероулу.

„Фина болка“/İnce Sızı
Семеен сериал, разказващ за болката и любовта в едно турско семейство от Газиантеп.
 Сценарий: Еркан Биргьорен.

„Над облаците“/Bulutların Üstünde
История за любов, надежда и тайни, която ще се развива в живописния регион Хопа, Артвин.
 Сценарий: Онур Кочал.

KANAL D - 2 заглавия
„Рози и грехове“/Güller ve Günahlar
Серхат (Мурат Йълдъръм), успешен бизнесмен, губи всичко след катастрофа. Пътят му се пресича със Зейнеп (Джемре Байсел) – смела жена от беден квартал. Любов, предателство и тайни ще се преплетат в съдбите им.
 В ролите: Мурат Йълдъръм, Джемре Байсел.

„Афет е съвсем различен човек“/Afet Bambaşka Biri
История за жена, която претърпява физическа трансформация и се изправя пред нов живот.
 В ролята: Фахрие Евджен. ( Отложен за по-късно)

ATV - 4 нови сериала
 „Очите на Черно море“/Gözleri Karadeniz
Азил (Халит Йозгюр) открива, че е изгубен наследник на влиятелно семейство. Между Истанбул и Черноморието той се сблъсква с брат, врагове и невъзможна любов.
 В ролите: Халит Йозгюр Саръ, Йозге Яъз.
Старт: 2 септември.

„Любов и сълзи“/Aşk ve Gözyaşı
Адаптация на „Кралица на сълзите“. Любов между дъщеря на богаташ и скромен адвокат, поставена на изпитания преди и след брака.
 В ролите: Ханде Ерчел, Баръш Ардуч.

„Брат, семейството е изпитание“/Abi - Aile Bir İmtihandır
Успешен лекар, изправен пред миналото си и трудния избор между съвест и семейство.
 С Кенан Имирзалъоулу.

„Непознатият в огледалото“/Aynadaki Yabancı
Азра променя лицето си, за да си върне дъщеря си от богатото семейство Карааслан. Опасни тайни, пластична хирургия и невъзможна любов.
 В ролите: Онур Туна, Симай Барлас, Джанер Топчу.

NOW - 6 нови сериала
„Наследник: Зовът на корените“/Halef: Köklerin Çağrısı
Серхат, успешен хирург, се връща в Урфа и попада между две враждуващи семейства и любовен триъгълник.
 В ролите: Илхан Шен, Айбюке Пусат, Биран Дамла Йълмаз.

„Завист“/Kıskanmak
Сениха, пренебрегвана жена, разпалва интриги, движена от ревност към младата годеница на брат си.
 В ролите: Йозгю Намал, Хафсанур Санджактутан, Ханде Доандемир.

„Мошеници“/Sahtekarlar
Адвокат Ертан и дръзка мошеничка Рейхан се обединяват в опасна игра, която разкрива семейни тайни.
 В ролите: Бурак Дениз, Хилял Алтънбилек.

„Аз съм мечтата на майка ми“/Ben Annemin Rüyasıyım
Айше излиза от затвора и се опитва да си върне дъщерята, осиновена от друг мъж. Но бившата ѝ свекърва ѝ пречи на всяка стъпка.
 В ролите: Фунда Ерийт, Джанер Джиндорук.

„Нежелателно/Подозрителен“/Sakıncalı
Семейство Мертоулу е въвлечено в подземния свят след трагедия. Отмъщение и борба за справедливост.
 В ролите: Йозге Йозпиринчджи, Салих Бадемджи.

„Аз съм Леман“/Ben Leman
Учителката Леман се връща в родния си град и се събира с приятелките си, но тайни и стари рани излизат наяве.
В ролите: Бурчин Терзиоулу, Гьокче Еюбоулу, Селин Шекерджи.

TRT 1 - 2 нови сериала
„Децата на рая“ (Cennetin Çocukları)
Искендер, бивш мафиот, търси изкупление и нов живот в топлината на семейството.
 В ролите: Исмаил Хаджиоулу, Йозгю Кая.

„Това море ще прелее“ (Taşacak Ha Bu Deniz)
Две враждуващи черноморски фамилии, стара любов и гръцко момиче, което разкрива заровени тайни.
 В ролите: Улаш Туна Астепе, Дениз Байсал.

14 стари заглавия, подновени за нов сезон:
 „Опасни улици“/Arka Sokaklar – сезон 20
 „Осман Основателят“/Kuruluş Osman – сезон 7
 „Организация“/Teşkilat – сезон 6
 „Планинско сърце“/Gönül Dağı – сезон 6
 „Шербет от боровинки“/Kızılcık Şerbeti – сезон 4
 „Бахар“/Bahar – сезон 3
 „Безгранична любов“/Hudutsuz Sevda / Halo – сезон 3
 „Перлени мъниста“/İnci Taneleri – сезон 3
 „Мехмед: Султанът на завоеванията“/Mehmed: Fetihler Sultanı – сезон 3
 „Далечен град“/Uzak Şehir – сезон 2
 „Сънят на Ешреф“/Eşref Rüya – сезон 2