Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 3

• 35 643
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
С какъв подтон на кожата сте (за ориентир DW на Ести ми върши работа) и какъв да е финишът - матов, сатенен?.. Simple Smile
На мен любимо нюд червило ми е Sable Smoke на TF. Винаги ползвам моливи, като него го комбинирам с 09 на Givenchy или 606 на MUFE.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 20:13 от ShokolaDkaa

# 241
  • София
Аз съм с топъл подтон на кожата. Обичам червила със сатенен финиш, но при мен всичко, различно от мат, държи отчайващо кратко. В търсене съм на нюд, който да не е мат и все пак да държи...

# 242
Никога през живота си не съм носила ярко червило. Rolling Eyes Като тийн ми се набиваше в главата, че имам твърде голяма (грозна) уста и аз носех бежови, кафеникави, пастелни цветове. В никакъв случай перлени, пак по същата причина. После започнах да нося цветове клонящи към оранжево, но не си представяйте слънчево оранжево, а прасковено по-скоро. И сега вече всички носят такива цветове и нюдове.
Имам това ланкомско червено и не съм го носила никога

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 21:13 от DiaMia

# 243
  • София
Аз нося ярко веднъж годишно сигурно, макар че ми отива. Според мен е въпрос на навик, но не мисля, че бих могла да свикна ежедневно да нося - просто не се чувствам Аз Simple Smile
Иначе ТФ не е матово, но е супер дълготрайно. Лошото е, че не е много бюджетно.. А най-лошото е, че много бързо се вмирисва. Това е единственото ми червило, което вони по непоносим за използване начин. Бях се оплаквала по-рано в темата Sad

# 244
Ох, разбирам те. Аз имам много плътни устни и широка уста/усмивка и просто с ярко червило ....мм, малко вулгарно, а ако е грешен цвят, същински Жокер. 🤣

Шоколадка, интересно ми е за DW 2w1 лято и 1w1 зима (т.е. моя милост) какво ще предложиш 😊

# 245
  • Sofia
Само лятото слагам ярко червило (малиново), защото като ме хване слънцето нюдовете и бледорозовите не ми личат. Тях оставям за зима и пролет.
Червено почти не слагам,  дали си внушавам, но сякаш ме състарява и ми прави устните по-тънки. Тенът  ми е неутрален.

# 246
Шоколадка, аз съм 2n1 на DW, с неутрален подтон съм, предпочитам матов завършек, но ако цветът ми допадне, мога да се жертвам за сатенен. Благодаря предварително за насоките. Hug

# 247
  • София
Ох, разбирам те. Аз имам много плътни устни и широка уста/усмивка и просто с ярко червило ....мм, малко вулгарно, а ако е грешен цвят, същински Жокер. 🤣

Шоколадка, интересно ми е за DW 2w1 лято и 1w1 зима (т.е. моя милост) какво ще предложиш 😊
Имаш късмет Simple Smile Точно моя подтон си, но аз съм 2W2 зимата и 3W1.5 лятото (ползвам автобронзант целогодишно и затова, иначе съм Снежанка). Предлагам ти TF Sable Smoke с молива на Givenchy 09. Но любимото ми комбо е молив (Givenchy -то, или Golden Rose 214 - любимият ми топло кафяв молив, нищо, че е евтин, но ми е топ ъф дъ топ и имам сигурно 20 бр). + течно матово червило на Flormar в цвят Теракота и отгоре в средата на устните Nyx soft matte - London. Получава се много приятно кафяво-нюд, като може да се модифицира колко да е светло като се сложи повечко от едното. А финишът е супер велвет и траен, без грам да изсушава. Пробвала съм с годините каквото се сетите - Guerlain, TF, Kilian, Lisa Eldridge (общо взето почти всичко) и това ми е фаворитът до момента. Може и само Nyx London или Stockholm с някой от изброените моливи.
Галя, ти си с неутрален подтон. Дъщеря ми е с такъв и, колкото и да не харесвам "марката", Chocolate milk на NL в комбо с молива на Диор brown fig, е супер як малко по-тъмен нюд. Ще помисля други варианти и ще пиша. Mac Blankety и Yash пробвала ли си? Моливът обаче е много важен!
Еdit: Погледни и цвят 02 от течните матови на Flormar. Наистина си заслужават, ако не сте ги пробвали. Аз харесвам и 01, 05 и 10 и често ги смесвам. Като се замисля сега, почти никога не съм само с едно - все нещо не му достига Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 21:48 от ShokolaDkaa

# 248
Имала съм на NL, но го изхабих и не го подновявам, защото ми е много сухо. Не съм пробвала на MAC и Flormar, ще ги погледна задължително. Heart

# 249
  • София
Имала съм на NL, но го изхабих и не го подновявам, защото ми е много сухо. Не съм пробвала на MAC и Flormar, ще ги погледна задължително. Heart
Пробвай Флормар, ако не си Simple Smile Пиши после дали са ти допаднали Two Hearts

# 250
  • В морето
И аз никога не съм слагала ярко червило, гланц или нещо друго на устните. Само нюд, бледо розово и производните им.

# 251
Харесвам се с ярко червило, но напоследък рядко слагам. Подсетихте ме да преровя запасите 😃

# 252
  • Sofia
На Кико исках да си взема два цвята червила от коледната колекция, но свършиха светкавично. Засега нямам нищо от тях.

Ако става въпрос за 02, Rose Allure и 03, Passionate Red, според мен, нищо не си пропуснала. Simple Smile Въобще не ме впечатлиха. А специално заради тях, подведена от всеобщия hype, пуснах поръчка от официалния сайт на Kiko, като към нея добавих и няколко други продукта – спирала, очна линия и пр. Е, нищо от поръчаното не ми допадна, даже ме хваща яд, че вместо да си купя разкрасителни неща, които истински ще ме радват, се нахендрих на поредните излишни боклучета.

По другия въпрос – не, не нося червени червила. Единственото, което притежавам (отново influence-ната от форума, Grinning), е Fenty Beauty, Stunna Lip Paint, Uncensored – никак не е лошо, стои доста фатално, но по женствен начин – въпреки това, съм го носила броени пъти. Личното ми мнение е, че трябва да имаш много красиви устни (нерядко – "подплатени" с хиалурон), за да ти стоят добре толкова ярки цветове.

# 253
  • Sofia
Едното е N 2,  не знам дали е същото.
Снимала съм да ги търся из нета,  но не открих.  Grinning

Скрит текст:

# 254
Личното ми мнение е, че трябва да имаш много красиви устни (нерядко – "подплатени" с хиалурон), за да ти стоят добре толкова ярки цветове.
Не мисля, че само това е достатъчно. Цветотипа има значение. А също и личното възприемане. Аз ще имам чувството, че устата ми ходи преди мен или свети, ако сложа ярко червило.

Общи условия

Активация на акаунт